Grafik Tasarımcılar için Olmazsa Olmaz Yazılımlar 

Mac’inizde geçirdiğiniz işle ilgili zamanı verimli kılacak öneriler… 

Yazı: Ferhat Öğüt

Grafik tasarımcıların Mac’lerinin karşısında geçirdikleri proaktif sürelere hız kazandırmaları gerekiyor. Böylece, tercih ettikleri verimlilik odaklı kullanışlı yazılımlarla doğrudan ilişkide oluyor. Bu kapsamda akla ilk gelen yazılımlar haklı olarak Adobe Photoshop ve Indesign olur. Her ikisi de kullanım amacına göre son derece güçlü platformlar sağlar. Elbette başka alternatifler ve ilginç ‘işleri kolaylaştırıcılar’ da yok değil. Gelin grafik tasarımcılar için olmazsa olmaz 7 yazılımı birlikte inceleyelim. 

1. Adobe Photoshop 

Tasarım araçları: Hem mobil uygulamalar hem de web için birçok tasarım aracı sağlıyor.

Creative Cloud: Adobe Creative Cloud ile olan senkronizasyon birçok benzersiz özelliklere sahip.

Kullanıcı Arayüzü: Adobe sürekli olarak daha özelleştirilebilir bir kullanıcı arayüzü sunmak için çalışıyor. Böylece, grafik ve Web, hareket, 3D dahil olmak üzere çeşitli hedefli çalışma alanı düzenlerine sahip. 

Açık Kaynak Kodlu GIMP Yazılımı: Eğer para ödemek istemiyorsanız, bu yazılımı ücretsiz olarak indirebilir ve yükleyebilirsiniz. Gecikme ve diğer performans sorunlarını önlemek için güçlü bir Mac’e yüklemek daha iyi olacaktır. 

2. Adobe InDesign 

Kullanımı Kolay: Photoshop’tan farklı olarak, InDesign öğrenmek için daha az zaman gerektirir. Böylece, kullanıcıların metin ve grafikleri birleştirmeyi hızlı bir şekilde öğrenmelerini sağlar.

Düzeni Ayarla: ‘Düzeni Ayarla’ özelliği, tasarımcının yalnızca şablonun metnini değiştirmesini sağlar. Böylece, tasarımı otomatik olarak ayarlar, bu da infografikler için mükemmeldir. 

Sensei Teknolojisi: Adobe’nin yapay zeka-AI destekli Sensei teknolojisi, Görüntülerin otomatik olarak yeniden boyutlandırılmasını ve düzenlenmesini sağlar. 

Adobe InCopy: Tasarımcılar, metin, renk ve grafikleri paylaşarak ekibin diğer üyeleriyle çalışmak için Incopy’yi kullanabilir. 

3. CorelDraw Graphics Suite 

İçerik Değişimi: Corel’in çevrimiçi dijital kütüphanesi sayesinde kayıtlı kullanıcılar yüksek çözünürlüklü binlerce fotoğrafa ve dijital görüntüye erişir durumda.

Özelleştirilebilir Arayüz: Masaüstü, simge boyutlandırma, araç kutuları, belgelerinizin nasıl açıldığına dair seçeneklere sahip. Böylece, pencere kenarlığı renk düzeni için özelleştirmeye açık, ayrıca bir kullanıcı arayüzü ortamı elde edersiniz. Ayrıca, iş akışlarına uygun makrolar tasarlamak için Corel’in geliştirici topluluğu web sitesi de ziyarete açıktır.

Yeni Noktalama: Corel’in yeni noktalaması, sadece normal noktalarla sınırlı olmayan birçok değişken parametre sağlar.

4. Inkscape 

Kullanıcı Deneyimi: ücretsiz vektör yazılımı için kullanıcı deneyimi oldukça etkileyici. Adobe araçlarına aşina olan tasarımcılar Inkscape’i verimli bir şekilde kullanır.

Düzenli Güncellemeler: Inkscape, düzenli olarak güncellemeler ve yeni özellikler sunmasını sağlayan sağlam bir geliştirici topluluğuna sahiptir. 

Ücretsiz: Ücretsiz bir araç olarak mevcut olan Adobe Illustrator’a en sağlam ve yetenekli alternatiflerden biridir. 

Manuel İyileştirme: Kullanıcılar, kod satırlarını değiştirmek ve yazılımı gereksinimlere göre geliştirmek ayrıca, kişiselleştirmek için açık kaynak kodundan yararlanabilir. 

5. Sketch 

Mobil Cihazlar ve Web Siteleri İçin Harika: Yarım pikselli render veya kusurlu hizalamayı önlemek için ızgaralar, snap to grid ve ayrıca, snap-to-pixel özelliklerinden yararlanır. 

Ekran Şablonları: iOS cihazları ve web tasarım düzenleri için çalışma alanı şablonları kütüphanesi sağlar.

Özel Eklentiler: Tasarımcıların, sağlam topluluk desteği ile belirli işler için özel eklentileri kolayca bulabilmelerini sağlar.

6. Adobe Illustrator 

Yüksek Özelleştirilebilirlik: Adobe Illustrator, diğer özelleştirilebilirlik seçenekleriyle birlikte önceden ayarlanmış çoklu düzenlerle kolayca özelleştirilir.

Panel İçi Düzenleme: Panel içi düzenleme özelliği, tasarımcıların daha fazla verimlilikle çalışmasına yardımcı oluyor. Bunun için tasarımcıların aynı anda birden fazla çalışma yüzeyini düzenlemesine olanak tanır. 

Son Derece Uyumlu: Mac ve Windows’dan farklı yapılandırmalara sahip çok sayıda cihazla son derece uyumludur. 

Kullanıcı Arayüzü: Kullanıcı arayüzü son derece erişilir. Herhangi bir makinede çalışmanıza yardımcı olmak için özel görüntüleme ve alandan tasarruf sağlayan özelliklere sahiptir. 

7. Affinity Designer 

Izgara Sistemleri: Çok yönlü ızgara sistemi, tasarımcıların izometrik video oyunu grafikleri ve ayrıca, simgeleri oluştururken ızgaralar oluşturmasını sağlar. 

Yakalama Seçeneği: Tasarımcıların, ızgaralar, hizalama kılavuzları, şekiller ve diğer nesnelerin düğümleri de dahil olmak üzere birden fazla şeye bağlı olarak nesneleri ve öğeleri kilitlemesine ve konumlandırmasına olanak tanır. 

İkili Ortam: Affinity Designer aracılığıyla, kullanıcılar başka bir uygulama açmadan hem piksel art ortamlarında hem de vektör art ortamında çalışır.

Yakınlaştırma Özelliği: Yakınlaştırma özelliği, tasarımcıların en yüksek hassasiyet ve doğrulukla tasarım yapabilmelerini sağlar. Böylece, yüzde 1.000.000’a kadar çıkar.

Exit mobile version