Eğitime Yönelik Kullanışlı Yazılımlar

Hem öğrenciler hem de öğretmenler için verimli yazılımlar…

StoryJumper

Yıllar geçtikçe eğitimin bazen doğal sebeplerle, bazen ise son yaşadığımız koronavirüs pandemisi gibi beklenmeyen nedenlerle çevrimiçi ortama kaydı. Bu sebeple hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin verimli yazılımlar için ihtiyacı arttı. Sizler için bu yazılımlardan bazılarını derledik.

StoryJumper

Güvenilir ve kullanımı kolay olan bu hikaye anlatımı aracı hem öğretmenlere hem de öğrencilere anlatmak istedikleri şeyleri hikaye şeklinde anlatabilmeleri, başkalarıyla beraber çalışabilmeleri ve yaptığı çalışmalarını da paylaşabilmeleri için sağlam araçlar sunuyor. Kullanıcılar tamamen kendi yaratıcılıklarını kullanarak hikayeler hazırlayabildikleri gibi, uygulamanın içinde hazır bulunan hikayeleri düzenleyerek de çok güzel işler çıkarabiliyor.

Quiver

Daha çok küçük yaş grubuna hitap eden Quiver, çocukların üç boyut algılarını geliştirmek için mükemmel bir seçenek. Uygulama içindeki renksiz materyaller, boyama işleminin ardından üç boyutlu hale geliyor. Bu nedenle çocuklar hem boyama yapabiliyor, hem de boyadıkları resimlerin üç boyuta geçişine şahit olabiliyor.

TED

TED, hem öğrenciler hem de öğretmenler için son derece yararlı. Birçok konuda kişisel gelişime fayda sağlayan bir uygulama ve oluşum. Sayısız konuda konuşma içeren uygulama, konunun uzmanlarının yaptığı ve motive edici, ufuk açıcı konuşmalardan oluşuyor. Matematikten ikili insan ilişkilerine kadar her konuda uzmanın konuşmalarını dinleyebilirsiniz.

GoAnimate

Bazen derslerde, bazen ise sunumlarda alışıla gelmiş yöntemlerin dışına çıkmak hem dinleyen kişi için hem de anlatıcı için çok iyi sonuçlara gebe olabiliyor. GoAnimate tam olarak bunu hedefleyen bir uygulama. Basitçe animasyonlar oluşturmanıza izin vererek anlatmak istediğiniz konuları hem daha anlaşılır hem de daha dikkat çekici kılıyor. GoAnimate, ile video dışında infografik ve sunum da hazırlayabilirsiniz. Öğrencilerin sunumlarını daha etkili hale getiriyor. Ayrıca, öğretmenlerin de anlatacakları konuların akılda daha iyi yer etmesi için çok iyi bir seçenek.

Memorado

Modern çağın belki de en büyük ama en göz ardı edilen sorunlarından olan unutkanlık ve dikkat kaybı. Memorado’nun çözmek için zaman harcadığı sorunların başında geliyor. Hem günün yorgunluğunu ve stresi atabildiğiniz, hem de beyninizin belli yönlerde gelişimine yardım ediyor. Memorado bilimsel olarak da danışmanlık alan ve etkileri kanıtlanan bir uygulama.

QualityTime

Günümüzdeki telefon uygulamalarıyla alakalı belki de en büyük şikayetimiz, uygulamalara fazla zaman ayırmamız olabilir. Bazen içindeyken saatlerin bile nasıl geçtiğini anlamadığımız bu uygulamalar, üretkenliğimizi ve yaratıcılığımızı sekteye uğratabiliyor. İşte QualityTime, tam olarak burada ipleri eline alıyor. Bu uygulama, telefonunuzdaki uygulamaların ne zaman ve ne sürede kullanıldığını size raporluyor. Böylece, telefon kullanımınızı azaltmayı hedefleyerek sizi üretken olmaya davet ediyor. Sadece öğrenciler için değil, telefon uygulamalarında çokça vakit geçiren herkes için yararlı olabilir. QualityTime, bazı kötü alışkanlıklarımızı azaltmamıza yardımcı olabilir.

Kunduz

Yerli bir girişim olan Kunduz, LGS’den ALES’e kadar olan sınavlar için, geniş eğitmen kadrosuna sahip. Böylelikle öğrencilere destek sağlıyor. Öğrencilerin çözemediği soruların fotoğrafını çekip sisteme yüklüyor. Böylece, o an müsait olan eğitmenlerin de bu sorunun çözümünü gerek yazılı gerek de görsel olarak iletiyor. Bu uygulama, sınav hazırlığındaki öğrenciler için altın değerinde. Ayrıca Kunduz sadece soru çözümü değil, Eğitim Koçluğu hizmeti de veriyor. Deneme sürecinin ardından ücretli olan uygulama, büyük paralar harcamak yerine cüzi bir miktarla öğrencilerin dertlerini çözüyor.

Exit mobile version