Apple Watch ile Eğlence!

Eğer bir Apple Watch kullanıyorsanız, bunun eğlence deneyimi yaşamanız için tasarlanmadığını düşünüyor olabilirsiniz. Apple akıllı saatleri kolunuzda şık durmak ve belli günlük aktivitelerinizde yardımcı olmak için üretilmiş başarılı cihazlardır. Fakat birazdan sizlere, Apple Watch kullanarak eğlenmenizi esas alan bir seçki hazırladık.

StepDog

StepDog bir tür egzersiz uygulaması, fakat daha çok genç kullanıcılara hitap ediyor. Bu uygulamada sevimli bir köpek Apple Watch ekranınızın tam ortasına yerleşiyor ve tıpkı gerçek bir evcil hayvan gibi günlük olarak yürüyüşe çıkması gerekiyor. Yani siz yeterince yürüyüş yaptıysanız, belli bir adım sayısına ulaştığınızda bu interaktif köpek, kendi kulübesine çekilip uyumaya başlıyor. Bu sevimli uygulama ücretsiz, ancak uygulama içi satın alımlar da mevcut. Hem dâhiyane hem de eğlenceli bir aktivite app’i.

Ücretsiz

Moodistory

Moodistory bir tür takip uygulaması. Aslında bütün egzersiz uygulamaları ya da kilo takibi vb. uygulamalar birer izleyicidir. Belirli bir programa bağlı olarak hareket ederler ve verilerinizi kaydederek yorumlarlar. Ancak Moodistory bunu bedensel değil, zihinsel verileriniz için yapar.

Duygularınızı ve hislerinizi takip eder; yaşadığını duyguları, iniş ve çıkışlarınızı ona girmenizi bekler. Böylece Moodistory sizin ruhsal durumunuzu analiz edebilir ve ne tür eğilimlere sahip olabileceğinizi yorumlayabilir. Moodistory şu anda en basit ve en etkili duygusal durum izleme uygulamaları arasında gösteriliyor. Eğlenceli bir tür günlük gibi olması onu eğlenceli kılan en önemli tarafı.

Ücretsiz

Cosmos Rings

Final Fantasy ve Dragon Quest’in de yapımcısı Square Enix tarafından geliştirilen Cosmos Rings, aerodinamik dövüş temalı bir Apple Watch oyunudur. Basit bir döngü çerçevesinde ilerleyen oyunda neon canavarlara karşı mücadele etmeniz bekleniyor. Belli bir zorluk seviyesine geldiğinizde artık mağlup ediliyorsunuz, fakat her yeniden dirilmede daha güçlü ve daha yetenekli bir karakterle geri geliyorsunuz. Böylece kılıç kullanma ve dövüş yetenekleriniz hep daha iyi sonuçlar veriyor. Oyun bu noktada aslında pek çok şeyi otomatize yapıyor olsa da yine de zaman geçirmek için iyi bir seçenek.

49 TL

Pocket Bandit

Pocket Bandit’in aslında çok büyük ve iddialı oyunlar gibi size sunabileceği vaatleri olmasa da bir akıllı saatin sahip olabileceği bütün anahtar özellikleri en iyi şekilde kullanabilmesi için düşünülmüş. Fiyatı yalnızca 1 dolar olan bu oyun, diğer pahalı rakiplerine karşı büyük bir avantaja sahip. Oyunda bir tür soyguncu olarak kilitli bir kasaya ait kilidi çevirerek açmaya çalışıyorsunuz. Doğru rakamlara geldiğinizde saatiniz titreşim yoluyla sizi bilgilendiriyor, böylece kilit açarken doğru ya da yanlış yolda olup olmadığınızı fark edebiliyorsunuz. Oldukça basit ama özgün bir yapım.

Ücretsiz

Rules!

Rules sadece 3 dolar ücret karşılığında edinebildiğiniz bir tür obje sıralama, obje düzenleme oyunudur. Farklı sayıları, renkleri ve karakterleri barındıran 4 kart ile 2×2 dizilim kuruluyor ve bu noktada oyunun sizden istediği şekilde görevlerinizi tamamlıyorsunuz. Bunlar aynı karakterlere ilgili ya da en büyükten en küçüğe sayıları içeren kartlarla ilgili sıralama ve düzenleme temasında ilerleyen görevlerdir. Küçük bir zekâ testi oyunu gibi de düşünebilirsiniz.

Ücretsiz

Letter Zap

Letter Zap 3 dolarlık fiyat etiketiyle beraber göze çok da orijinal bir yapım gibi görünmeyebilir fakat küçük bir ekranda oynanabilecek yeterli bir oyun deneyimini sunuyor. Bildiğimiz kelime bulmaca oyunlarına benzeyen bu yapımda, ekranda beliren 6 farklı harfle süre bitmeden doğru kelimeyi bulmaya çalışmalısınız.

Ücretsiz

Lifeline

İşte gerçekten de Apple Watch için tasarlanmış, oldukça özel bir oyun. Lifeline bir hikâye anlatıcı tarafından size aktarılan olaylara göre seçim yapmanızı sağlayan ve seçimlerinize göre hikâye akışını devam ettiren FRP tadında bir oyundur. Ay üzerinde kaza yapan bir uzay gemisi mürettebatı yalnızca size ulaşabilmekte ve sizden aldığı talimatlara göre hareket ederek hayatını sürdürmektedir. Bu sırada karşılaştığı gizemli olaylarla beraber oyunun akışını belirleyen, sizin seçimleriniz olacaktır.

Ücretsiz

KOMRAD

Lifeline’a oldukça benzeyen başka bir oyun daha… İnteraktif Apple Watch arayüzünü etkin bir şekilde kullanan bu oyunda, bir tür Sovyet yapay zekâ teknolojisiyle iletişim kuruyorsunuz. Amacınız onu manipüle etmeyi başararak gizli nükleer erişim kodlarını elde etmeye çalışmak. Fakat bu çok kolay olmayabilir çünkü bu Sovyet yapay zekâ ürünü sizi sorularıyla epey zorlayacak.

8 TL

Elevate-Brain Training

Belki de bu oyun eğitim kategorisinde listelenmeliydi ancak Apple Watch uyumlu bu oyunda günlük görevler olarak size bazı matematik ve kelime bilgisi soruları yöneltiliyor. Burada hem zamana karşı yarışarak hem de cevaba doğrudan değil, dolaylı yoldan gitmeye çalışarak bir tür beyin jimnastiği yapabilirsiniz. Oyun ücretsiz olarak App Store’dan edinilebilir.

Ücretsiz

Trivia Crack

Efsane Trivia Crack’i bilmeyen kullanıcı çok azdır. Belirli bir kategoriye ait soruların sırasıyla rakiplere yöneltildiği bu oyunda genel kültür, spor, bilim, sinema, müzik ve daha pek çok konuda sayısız soru yer alıyor. Aslında telefonunuzda oynamayı sevdiğiniz Trivia Crack’i aynı şekilde Apple Watch üzerinde oynamaya devam edebiliyorsunuz desek, çok daha yerinde olur.

Ücretsiz


 

Exit mobile version