Youtube Videoları Hızlı İzleyen Kullanıcıları Raporluyor

Yeni bir YouTube raporu, videoları normal hızlardan daha hızlı izleyen kullanıcıları buluyor.

YouTube gibi uygulamalarda videoları hızlı ileri sarmaktan suçlu musunuz? Pekala, eğer durum buysa, kesinlikle tek sen değilsin.

YouTube, çok sayıda izleyicisinin videoları normal hızlardan daha hızlı izlediğini iddia ediyor. Ve ilginç bir şekilde, biz konuşurken sayılar artmaya devam ediyor.

Ortalama olarak bu, bir günde yaklaşık 900 yıllık video süresinden tasarruf etmeye eşdeğerdir!

Şirket kısa süre önce blog gönderilerinde uygulamanın, ayarlarda varsayılan olarak ayarlanmış çeşitli hızlarda videoları desteklediğinden bahsetti. Ama çoğu bunu takip etmiyor. Videoları biraz daha hızlı görmeyi tercih ediyorlar.

Bu işlev, ilk olarak uygulamadaki videoları yaklaşık %85 ​​oranında hızlandırmak için kullanıldı.

İşte Youtube Raporundaki İzlenme Hızı Sıklığı

En sık kullanılan hızlar söz konusu olduğunda, uygulama, alternatif olarak 1.5x’in yaygın olarak kullanıldığını söylüyor. Bunu 2x yakından takip ediyor ve üçüncü sırada 1,25x hızımız var.

Kişiselleştirilmiş hız ayarlarını tercih eden kişiler söz konusu olduğunda, genellikle videoları 1.1x hızında izlerken görülürler. Kesinlikle daha hızlı olsa da, diğerleri kadar değil.

İlginç bir şekilde, YouTube’un bir başka bulgusu, oynatma hızlarının günün farklı saatlerinde nasıl daha hızlı olma eğilimiyle ilgiliydi.

Gün geçtikçe kullanıcıların oynatma hızı artıyor ve ardından akşam saat 19.00 civarında bir düşüş görüyoruz. Ancak bundan sonra hız tekrar yükseliyor. Ama bu bize mantıklı geliyor.

Hepimiz farklı zaman dilimleri ve sosyal medyaya bağlı ortamlarla çevriliyiz. Gelen doğal boşluklar var ve bu düşüşlere tanık olduğumuz yerdir.

Malzemenin içeri akmaya devam etme eğilimi vardır. Ve insanlar, ileri atlayıp zamanda daha hızlı gitme lüksüne sahip olmayı severler. Kısa biçimli video içeriği çağı olduğunu ve izleyicilere ait kısa dikkat süreleri ile birleştiğinde, kelimenin tam anlamıyla insanların ileri atlamaktan çekinmediği anlamına geldiğini unutmayalım.

Bu bağlamda, daha yüksek oynatma hızları uyuyor çünkü daha fazla insan aynı anda birkaç şeyi izlemenin yanı sıra tepki veriyor. Bu nedenle, her şeyi hızlandırarak, daha fazla tıkanıklık oluşmasına izin veriyorlar. Aynı zamanda, değişen trendlerle birlikte gelişiyorlar.

Bazıları sincap sesiyle video izleme fikrini oldukça ürkütücü bulurken, diğerleri artık bekleyecek zamanları veya sabırları olmadığını iddia ettikleri için hızı artıyorlar.

Oynatma Hızlarının Değişimi için Yaratıcı Yol

Durum ne olursa olsun, içerik oluşturucular, oynatma hızı değişikliklerini akıllarında tutarak içerik oluşturamazlar. Ancak uzmanlar, oynatma hızlarının değiştirilebileceği bir tür yaratıcı yol olabileceğini düşünüyor.

Bir düşünce, sunumdaki bölümleri hızlandırmak veya kullanıcıların dikkatini çekebilmek için öğeleri yavaşlatmak olabilir. Aynı zamanda, bazı yaratıcı formatları dikkate almaktan zarar gelmez. Bir örnek Stop Motion’dır.

Açıkçası, bu izleyicilerin eğilimine uyum sağlamak için yapılabilecek pek bir şey yok, ancak içeriğinizin sıkıcı olmadığından emin olmak bu tür sorunları çözmenin en iyi yoludur.

Exit mobile version