Yerli Tekno-Girişimler – 1

Ülkemizde girişim ekosisteminin özellikle teknolojiyi kapsamındaki yükselişi kesinlikle dikkate değer. Her geçen gün yenilerinin eklendiği bu ekosistem, dış ülkelere teknoloji ihracı da dahil olmak üzere yüksek bir profilde ilerliyor ve ortaya izlenmesi gereken birçok marka çıkıyor. İlk yerli teknoloji unicorn’unun hangisi olacağı sorusunun sorulmaya devam edildiği günümüzde her biri kendi alanında önemli başarılara imza atmakta olan girişimleri Newtech sayfalarına taşımaya başlıyoruz. 

Türkiye’de merkezli, teknoloji esaslı girişimleri tanıtacağımız yazı dizisinin ilk bölümünde konuklarımız;

Beacontact 

Beacon temelindeki proje uygulamalarına yoğunlaşan ve Bluetooth teknolojisi özelinde çözümler geliştiren Beacontact, aynı zamanda tanınmış Beacon üreticisi Kontakt.io’nun Türkiye distribütörü. İstanbul merkezli girişim, nesnelerin internet (IoT) uygulama kitleri, platformlar ve çeşitli iş, proje ve yazılımlar sağlıyor. Geniş ürün gamıyla dikkat çeken yerli girişim, gelecekte adından çok daha sık söz ettireceğe benziyor.

Detaylı bilgi için: https://www.beacontact.com

İnovatink

Akıllı şehir teknolojileri, ülkemizde son dönemin öne çıkan yeni girişimcilik odak alanlarından biri. Bu alanda çok sayıda yeni firmanın ismini duyuyoruz, işte bunlar arasında öne çıkan girişimlerden biri de çevresel sensor, ekipman ve yazılımlar üreten İnovatink. Kirlilik, hava temizliği izleme, vb. çevresel şartların kontrolü ve izlenebilmesi için ürün ve yazılımlar sunan girişim, ayrıca akıllı IoT modül ve kitleri geliştiriyor. İnovatink, özellikle Product Plus Service altında toplanan ürünleriyle tanınıyor.

Detaylı bilgi için: https://inovatink.com

Punica

Akıllı binaların geleceğin uygun yaşam şartları açısından taşıdığı önem son derece büyük. Ekolojik, sürdürülebilir formlar sunan akıllı binalar ve evlere yönelik çözümler geliştiren Punica, alanında öncü girişimlerden biri. Birçok mühendis tarafından kurulan girişim, kendisini bir Ar-Ge firması olarak tanımlıyor. KNX başta olmak üzere birçok endüstriyel iletişim teknolojisi uzmanlığına sahip olan Punica, ürün geliştirmenin yanı sıra sistem tasarımı ve hizmete alma servisleri de sunuyor.

Detaylı bilgi için: http: //www.punica.com.tr

OTTOO

2016’da kuruluşunu gerçekleştiren OTTOO, araçlara takılan aygıtlarla elde edilen verilerin bulut altyapısıyla işlenmesi ve big data çerçevesinde değer kazandırılması esasında çözümler geliştiriyor. Araç ve sürüş kapsamındaki verilerin güvenlik, maliyetlerin düşürülmesi gibi hedeflerle ele alındığı altyapı sistemi; sigorta, araç kiralama, otomotiv, yan sanayi gibi sektörler tarafından tercih ediliyor. TUBİTAK desteği de alan girişim, bulut bilişim ve big data gibi teknoloji konularındaki uzmanlığı ile tanınıyor.

Detaylı bilgi için: http://ottoo.com


Akıllı şehir, akıllı ev, IoT, big data, Beacon servisleri yazılım ve hizmetler teknoloji çerçevesinde sayısı hızla artan girişimlerin en trend odak alanları arasında…

Exit mobile version