Yeni Apple Mac mini Özellikleri (İnceleme)

M2 işlemcili ‘en yeni’ Apple Mac Mini cihazını test merkezimizde ağırladık. İşte Apple'ın en yeni cihazı hakkında bilmeniz gereken her şey.

Apple, M2 ve yepyeni M2 Pro ile süper güçlere kavuşan yeni Mac mini cihazını geçtiğimiz aylarda tanıtmıştı. Bizler de M2 işlemcili Mac Mini’yi test merkezimizde ağırladık. Alışılagelmiş tasarıma sahip olan modelde asıl ‘gelişme’ donanım tarafında. Detaylara yakından bakalım…

M2 çipler önceki nesil Mac mini’ye kıyasla daha hızlı yeni nesil CPU ve GPU, daha yüksek bellek bant genişliği ve daha güçlü bir media engine sunuyor. Yeni Mac mini bu sayede iddialı performansa ve sektör lideri güç verimliliğine kavuşuyor. Her iki model de performans sürekliliği sağlayan gelişmiş bir termal sisteme sahip.

M2 çipli Mac mini’de dört adet yüksek performans çekirdeğine ve dört adet yüksek verimlilik çekirdeğine sahip 8 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU bulunuyor. 14.499 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan bu Mac mini, süper hızlı performans ve muhteşem üretkenlik arayan kullanıcılar için mükemmel bir tercih. Birden fazla uygulama açıp aynı anda çalıştırmak ve internette gezinmek gibi günlük işler inanılmaz hızla yapılabiliyor. Daha ağır görevlerle uğraşan kullanıcılar, M2 çipli Mac mini ile daha zorlu iş yüklerinin de üstesinden gelebiliyor.

24 GB’a kadar birleşik bellek ve 100 GBps bant genişliği ile Adobe Photoshop’ta görsel düzenleme gibi işlemler önceki nesle göre yüzde 50’ye kadar daha hızlı gerçekleşiyor. M2 sayesinde Mac mini, ProRes hızlandırma özelliğine de kavuşuyor. Böylece Final Cut Pro’da video düzenleme gibi işlemler iki kat daha hızlı yapılabiliyor.

M2 modeli ayrıca saniyede 30 kare hızda iki adede kadar 8K ProRes 422 video akışını veya saniyede 30 kare hızda 12 adede kadar 4K ProRes 422 video akışını aynı anda oynatabiliyor. Tüm bu performansla Mac mini, piyasadaki en çok satan Windows masaüstü bilgisayardan 5 kata kadar daha hızlı. İlk kez bilgisayar alacaklar, sistemini yenilemeyi düşünenler ve PC’den geçiş yapanlar için inanılmaz avantajlı bir seçenek sunuyor.

Intel Core i7 işlemcili Mac mini ile kıyaslandığında M2 çipli Mac mini;

Ek olarak gücünü M2 çipten alan Mac mini, Adobe Photoshop’ta bir önceki nesle kıyasla yüzde 50’ye kadar daha yüksek filtre ve işlev performansı sunuyor.

Gelişmiş bağlantı seçeneklerine sahip M2 modeli iki adede kadar ekrana destek veriyor. Studio Display ve Magic aksesuarları eşliğinde, macOS Ventura’nın gücü ve kullanım kolaylığıyla birlikte Mac mini, kullanıcıların üretkenliğine ve yaratıcılığına seviye atlatacak şaşırtıcı bir masaüstü deneyimi yaşatıyor.

Daha yüksek performans ve yetenekleriyle M2 çipli Mac mini son derece avantajlı bir çözüm. Profesyonel düzeyde güçlü performansa ihtiyaç duyan kullanıcılar ise kendi sınıfındaki hiçbir masaüstü bilgisayara benzemeyen M2 Pro çipli Mac mini’yi tercih edebilir.

Apple Mac Mini Cihazının Artıları

 

Exit mobile version