Xbox Game Pass 18 milyon aboneye ulaştı

Microsoft, insanları Xbox Game Pass hizmetine çekmeye devam ediyor ve şirket Eylül ayında daha önce bildirilen 15 milyon aboneye göre bu rakamın artık 18 milyon aboneye kadar yükseldiğini açıkladı. 18 milyon aboneye ulaşan Xbox Game Pass, aylık 9,99 ABD doları karşılığında 100’den fazla Xbox oyununa erişim sunan bir abonelik hizmetidir.

Xbox Games With Gold Şubat ayı ücretsiz oyunları: Gears 5, Resident Evil ve daha fazlası…

MICROSOFT XBOX GAME PASS’İ ZORLUYOR

Microsoft, bir yıldan fazla süredir Xbox Game Pass’i zorluyor. Şirketin geleceğine büyük yatırımlar yaptığı açık. Bungie’nin Destiny 2 oyunu geçen yılın sonlarında Xbox Game Pass’te yayınlandı. ‘Control’ ayrıca hem Xbox hem de PC için hizmette mevcut.

Bugün bir kazanç çağrısında, Microsoft CEO’su Satya Nadella, Xbox Live’ın aylık 100 milyondan fazla aktif kullanıcısı olduğunu da açıkladı. Nadella ayrıca Xbox Series X ve S’nin piyasaya sürülmesinin, “bir lansman ayında şimdiye kadar satılan en çok cihaz” ile Microsoft tarihinin en başarılı lansmanı olduğunu söyledi.

XBOX GAME PASS İÇERİKLERİ İÇİN STÜDYO SATIN ALINDI

Microsoft ayrıca, Game Pass’te bulunan içeriği desteklemek için stüdyo satın alımlarına odaklanmış gibi görünüyor. Doom ve Fallout stüdyosu Bethesda Softworks’ün ana şirketi olan Microsoft’un ZeniMax Media satın alması, gelecekte Xbox Game Pass’i artıracak büyük bir anlaşma.

Ayrıca, tüketicileri Xbox Game Pass’e çekmek için tasarlanmış çeşitli promosyonlar da mevcuttur. Microsoft, hizmetin ilk ayını düzenli olarak 1 dolar karşılığında sunuyor. Xbox Live Gold müşterilerini, şirketin yeni xCloud oyun akış özelliğini içeren Xbox Game Pass Ultimate’a geçmeye teşvik ediyor. Xbox Game Pass Ultimate aboneleri, diğer avantajların yanı sıra artık bir aylık Disney Plus’a da ücretsiz sahip oluyor.

Tartışmalı bir şekilde, Microsoft yakın zamanda Xbox Live Gold maliyetini, insanları Xbox Game Pass’e itme çabası olarak yorumlanan bir hareketle artırmayı planladı. Microsoft kararını hızlı bir şekilde tersine çevirdi. Xbox Live Gold fiyatları şimdilik aynı kalacak. Ücretsiz oynanan oyunlar da artık bir Xbox Live Gold aboneliği gerektirmeyecek.

Exit mobile version