WhatsApp Süreli Mesajlara 24 Saat Seçeneği Geliyor

WhatsApp hemen hemen herkesin kullandığı bir sohbet uygulaması. Yeni bilgilere göre, 7 gün sonra mesajların kaybolma özelliğine bir de 24 saat seçeneği ekleniyor.

Kullanıcılar arasında popüler olan sohbet uygulaması WhatsApp’ın bildiğiniz gibi şuan bir özelliği var. Geçen sene kullanıcıların karşısına çıkan bu özellik mesajların otomatik olarak silinmesini sağlıyor. Bu özelliği etkinleştirdiğinizde uygulama, gönderilen mesajları konuşma içerisindeki herkesin telefonundan 7 gün içerisinde siliyor. Sadece ikili konuşmalarda değil grup sohbetlerinde de bu özelliği etkinleştirebilirsiniz. Böylece etkinleştirdikten itibaren tüm mesajlar 7 gün içinde silinir. Bu özellik şuan sadece 7 gün ile sınırlı. Herhangi bir zaman seçeneği yok.

Spotify Yeni Podcast Aboneliği Sistemi İle Apple’a Rakip Oluyor

WhatsApp kaybolan mesajlara 24 saat seçeneği ekleyecek

WhatsApp kaybolan mesajlar 24 saat seçeneği
WhatsApp kaybolan mesajlar 24 saat seçeneği

WABetaInfo‘nun verdiği bilgilere göre bu durum yakında değişecek. Tespit ettikleri bilgilere göre WhatsApp’a 24 saatte mesaj silme seçeneği gelebilir. Böylece, mesajları 24 saat içerisinde silmeyi de seçebilirsiniz. Aynı şekilde bu seçeneği de hem özel hem de grup mesajlarında kullanabilirsiniz. Bu özellikle birlikte kullanıcılar 24 saatte bir tüm mesajlarını silmeyi de seçme imkanı olacak. Bu şekilde depolama alanından tasarruf edebilirsiniz. Üstelik bu seçenek, var olan özelliğe ek olarak gelecek. Yani dilerseniz yine 7 gün içerisinde silmeyi de seçebilirsiniz. Bu işlem otomatik gerçekleşiyor. Henüz bu özellik uygulamada mevcut değil. Fakat kaynağa göre, ilerleyen zamanlardaki güncellemelerde bu özelliği görebileceğiz.

Kaybolan medya özelliği

Kaynağın bir diğer söylediği şey ise mesajlar dışında bir de medyanın kendi kendini silme özelliği. Böylece daha gizli bir şekilde fotoğraf ve video gönderebileceksiniz. Bu özelliği eklediğinde uygulama, kullanıcılara bir uyarı verecek. Fakat yine de karşınızdaki kişinin ekran görüntüsü alma olanağı olacak.

Bu özelliklerin ne zaman geleceği henüz belli değil. Kaynağın verdiği bilgilere göre ilerleyen haftalardaki güncellemelerde karşımıza çıkabilir. Kesinleşen bir bilgi olduğunda sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

Black Shark 4, Asus ve Lenovo gibi rakiplerinden sağlam çıktı

Exit mobile version