WD Elements 3.5 inç 8 TB

WD Elements 3.5 inç ailesinde 2, 3, 4, 6, 8, 10, 12 ve 14 TB kapasiteye sahip seçenekler yer alırken bizler test merkezimizde 8 TB kapasiteye sahip modeli ağırladık. 8 TB depolama kapasitesine sahip olan model 5400RPM 3.5 inç HDD disk tipinde. Modelin diski yumurta kartonuna benzer bir yapıda geniş iki parça ile kutu içerisine sabitlenmiş olarak geliyor. Kutudan ayrıca diskle beraber USB 3.0 kablosu da geliyor. Rakip modellerde gördüğümüz gibi disk ile birlikte herhangi bir promosyon veya Adobe, bulut depolama üyeliği, vb. kampanyası gelmiyor. Disk NTFS olarak formatlanmış olarak boş bir şekilde gelirken içerisinde herhangi bir doküman veya yazılım dosyası bulunmuyor.

Tasarım olarak ön tarafından bir kitap cildinin sırt kısmına benzeyen 3.5 inç harici disk, dik olarak durması için tasarlanmış. Diskin ön tarafında marka ve model logosuna ek olarak durum LED’i yer alıyor.

Diskin yekpare kapağında parlak plastik malzeme kullanılmış. Bu malzeme ucuz bir his sunarken ince ve kalitesiz duruyor. Alt tarafında yer alan 4 adet kauçuk ayağı sayesinde masada sağlam bir şekilde durabiliyor. Diskin rahat hava alması için üstünde, altında arka tarafında ızgaralar mevcut.

Herhangi bir pasif soğutma veya fan bulunmaması nedeniyle bu ızgaralar önemli bir görevi yerine getiriyor. Diskin arka tarafının alt kısmında Mikro-B USB bağlantı portu, güç tuşu ve güç girişine ek olarak kilit bağlantısı bulunuyor.

Tasarımı sayesinde WD Elements 3.5 inç disk, masada çok yer kaplamıyor. Öte yandan beraberinde gelen kabloların L tip uca sahip olmaması negatif bir durum. Disk ile gelen adaptör tek parça yapıda ve ince bir tasarıma sahip. Diskte eksi noktalardan bir diğeri de kasasının ince ve dayanıksız bir yapıda olması. Kalın plastik tercih edilseydi kasa daha tok yapıya sahip olabilirdi. Ayrıca Seagate modellerinde gördüğümüz gibi USB portlarla HUB özelliğine sahip olması artı bir kazanım olabilirdi.

Modelin 5400RPM 3.5 inç HDD tipi performans açısından ise beklentileri karşılamayı başarıyor. Disk ile yapılan testlerde ATTO Disk Benmcmark’ta ortalama olarak okuma ve yazma hızı 200MB/s değerinde. Crystal Disk Mark’ta ise okuma ve yazma hızı 205MB/s değerinde. Yapılan dosya aktarma testlerinde ise 4K çönürlüğündeki 724MB boyutundaki bir video dosyası yaklaşık 4 saniyede Hardisk’e kopyalanabiliyor. Bu değer ortalama olarak 210MB/s değerine eşdeğer. Birden fazla dosyanın kopyalanmasında ise toplam 205GB boyutundaki dosyalar yaklaşık yarım saatte diske kopyalanabiliyor. Bu da ortalama olarak 120MB/s değerine eşdeğer durumda.

WD Elements 3.5 inç 8 TB uygun fiyatlı ve sabit kullanmak için disk arayanların tercih edebileceği bir model olarak konumlanıyor.

Artılar:

Uygun fiyatı ve yüksek aktarım hızı

Masada çok çıkıntı yapmaması

 Eksiler:

Gövde malzemesi


 

Exit mobile version