Uzaktan Çalışanlara Yönelik Tavsiyeler

Koronavirüs salgını, her şeyi olduğu gibi çalışma şekillerini de dönüştürdü. Ofis-ev şeklindeki rutin çalışma şekilleri ‘sürekli uzaktan’, ‘haftada 2 gün ofis, 4 gün evden’ gibi farklı formatlara evrilirken ideal senaryolara dair ihtiyaçlar da önem kazandı. Bu kapsamda olmazsa olmaz ‘uzaktan çalışma’ uygulamaları ve verimlilik odağındaki çeşitli tavsiyeleri sizler için sıraladık.

Uzakta çalışma uygulamaları

İş dünyasının yoğun temposunu teknolojiyle sistematikleştirmek, daha derli toplu bir süreç akışı sağlamak mümkün. Bu noktada ‘hedef odaklı’ mobil uygulamaların önemli bir katkı oluşturacağını belirtmek gerekiyor. İşte öne çıkan iOS ve iPadOS uygulamaları…

Zoom

Video konferans uygulaması Zoom, koronavirüs nedeniyle uygulanan küresel karantina sürecinde sayısız kurum ve çalışan tarafından evden çalışma sırasında kullanıldı. Halihazırda ise tam bir fenomene dönüştü. Uygulama, basit adımlarla birden çok kullanıcının görüntülü iletişimini esas alıyor. Yüksek ses ve görüntü kalitesine ek olarak özelleştirilebilir arka plan gibi ekstralar da vadediyor. Mobil cihazlara ücretsiz olarak indirilen uygulama, istenirse masaüstü bilgisayarlar üzerinden de kullanım imkanı sağlıyor.

Ücretsiz

Fantastical 2

Fantastical, en popüler takvim uygulamalarından biri fakat ücretli olarak sunuluyor. Bir takvim uygulamasından beklenen her şeyi içerisinde bulunduran Fantastical, tam da aradığınız şey olabilir.

Ücretsiz

Sesli Notlar

Eğer bir iPhone veya iPad kullanıcısıysanız Apple’ın kendi iOS önyüklü uygulaması Sesli Notlar, ofiste verimlilik için ideal araçlardan biri. Gerekli durumlarda açıp ses kaydı yapın, ne hakkında olduğuyla ilgili bir isim verin ve kütüphanenizde bulunsun. Özellikle üst seviye direktiflerin zaman kaybedilmeden kayıt altına alınması, bu sayede unutulmaması adına iyi bir fikir.

Ücretsiz

Lumosity

Boş zamanlarınızı Instagram’da mı geçiriyorsunuz? Bu pek de ‘verimlilik sağlamayacak’ alışkanlığın süresini azaltmalısınız öncelikle. Peki boş vakitlerde, yani işe ara verilen zamanlarda ne yapılabilir? Lumosity uygulamasını açıp ilginç oyunlarla tanışabilirsiniz. Lumosity, hafızayı, dikkati, esnekliği, işlem hızını ve problem çözmeyi geliştirdiğini iddia eden oyunlardan oluşan bir uygulama. Son derece efektif ve etkisini hissettirdiği gibi kaliteli zaman geçirmenize de yardımcı.

Ücretsiz

Slack

Verimlilik uygulamalarının ‘kralı’ desek yeridir. Slack, dinamik ve pratik bir iş planı uygulaması. Aynı zamanda bir ‘to-do-list’ alanı. İşlerinizi, teslim zamanları ya da hedeflediğiniz tamamlama sürelerini belirterek, bir tahtaya yazar gibi yazıyor, daha sonra da tamamladıkça ‘üzerini çiziyorsunuz.’ İş arkadaşları arasındaki süreç takibi, bir işle ilgili hızlıca bilgilendirme, paylaşımda bulunma, yorumlar yapma gibi işlevleriyle de zenginliğini gözler önüne seriyor. Denemenizde mutlak fayda var. Bu arada eğer beğenmezseniz diğer favorimiz Trello’ya da bakabilirsiniz.

Ücretsiz

Google Duo

2016 yılında geliştirilen Google Duo minimalist bir yapıda karşımıza çıkıyor. 8 kişinin aynı anda görüntülü görüşme yapabildiği uygulama sadece Android’de değil iOS için de bulunuyor.

Ücretsiz

Medium

Medium, boş zamanlarınız için aslında bir nevi makale uygulaması. Dünyanın her yerinden sayısız kullanıcısı bulunan uygulama üzerinden ilgi duyduğunuz hemen her konuda ilgi çekici içeriklerle karşı karşıyasınız. Zamana değer katan uygulamada kullanıcı dostu arayüzü de övgüye değer.

Ücretsiz

Cisco Webex Teams

Bir iş birliği uygulaması olan Cisco Webex Teams, iOS aygıtlarıyla doğrudan entegre oluyor. Böylece iPhone’un yerleşik arama özelliklerini kullanıyormuşçasına rahat bir deneyim sağlıyor. Peki ne işe yarıyor? Herhangi bir yerden iş toplantılarına katılabiliyorsunuz. Aniden ihtiyaç duyulduğunda oradasınız özetle.

Ücretsiz

join.me

join.me, ekiplerin sesli veya görüntülü toplantılar yapabilmesine ve mobil beyaz tahtalar üzerinde gerçek zamanlı olarak çalışabilmesine olanak sağlıyor.

Ücretsiz

SAP Roambi Analytics

Verilerin cihaz bağımsız görülebilmesi, üzerinden işlem yapabilmek verimliliği artırıcı bir diğer unsur. Bu konunun süper-starlarından biri olan SAP Roambi Analytics uygulaması ile, verilerinizi herhangi bir mobil cihazdan kolayca etkileşimde bulunabileceğiniz göz alıcı görsel sunumlara dönüştürebilirsiniz.

Ücretsiz

Docu Scan

Bu uygulama, akıllı cihazınızda bulunan, e-mailinize gelen, fotoğrafını çektiğiniz, özetle ofiste çıktısını almak istediğiniz belgeleri kolayca yazdırabilmenizi sağlıyor. Pratik ve güvenli bir şekilde.

Ücretsiz

30 Day Fitness

 

Formunuza dikkat! Uzaktan çalışırken spor da yapabilirsiniz, tavsiyemiz 30 Day Fitness adlı uygulama. Kullanıcı dostu ve sizi ‘hemen’ zorlamayan hareketlerle aşama aşama formunuzu korumanıza yardımcı oluyor.

Ücretsiz

Cihaz tavsiyeleri

TP-Link Archer AX50

‘Uzaktan’ ya da bir başka deyişle evden çalışma için öncelikle hem işyerlerinde hem de evlerde iyi bir internet altyapısı olması gerekiyor. Uzaktan şirketin sunucuna herhangi bir zamanda erişebilmek en önemli konu. Bunun için de iyi bir internet bağlantısı şart.

Bu kapsamda ev WiFi ağından en önemli beklentileri rahatlıkla karşılayabilen TP-Link’in yeni WiFi 6 destekli yönlendiricisi, bağlantı kalitesini yükseltiyor. Archer AX50 ile daha istikrarlı ve düzgün bir WiFi ağı elde ediliyor. Yönlendirici, gecikmeleri yüzde 75’e varan oranda azaltıyor. Böylece birden fazla cihaz aynı anda ağa bağlı ve yüksek hız gerektiren uygulamalarda, örneğin video konferanslarda bile sorun yaşanmıyor.

Canon Maxify MB2750

Hepsi-bir-arada Canon MB2750 ile tarama, fotokopi, faks ve baskı işlemlerinin tamamını yerine getirebiliyorsunuz. Bulut entegrasyonu ve iOS üzerinden mobil baskı gibi farklı işlevlere sahip olan Bitmeyen Kartuş sistemli Canon Maxify MB2750’nin 500 sayfalık kağıt kapasitesi var. 

B&O Beoplay E8 2.0

Danimarkalı Bang & Olufsen’in akustik mühendisleri tarafından geliştirilen ikinci nesil Beoplay E8, olabildiğinde doğal ses için harikulade bir seçim. Kutusundaki beş farklı kulak ucu sayesinde farklı kulak boylarına uygun. Konforlu ve rahat.

Deri, alüminyum, paslanmaz çelik ve örgülü tekstil gibi ince malzemelerle tasarlanmış olan modelde konfor, şıklık ve dayanıklılık özenle bir araya getirilmiş. Sezgisel dokunmatik arayüzü kulaklıkla yalnızca bir dokunuşla en sevdiğiniz özelliklerin tümünü etkinleştirmenizi sağlıyor. Bunlar, başlat/durdur, parçaları değiştir, aramaları yanıtla, sesli komutları etkinleştir vb. içeriyor. 

Piranha Telefon Tutucu

Piranha’nın ayaklı telefon tutucusu, uzaktan çalışmaya dair online toplantılar için yapacağınız görüntülü görüşmelerden alacağınız verimi üst seviyeye çıkarıyor.

‘Uzaktan çalışma’ için optimize edilmiş arayüzler…

İşle ilgili verimlilik uygulamalarında ortak bir nokta var. Kullanımları son derece basit. Dolayısıyla, işinize destek olmaları da çok kolay. Arayüzlerimiz yatay kaydırma, dikey kaydırma ve dokunma gibi tanıdık hareketler sayesinde çalışanların iş birliği yapmalarına, organize olmalarına, yeni program ve prosedürlere hızla uyum sağlamalarına imkan veriyor.


 

Exit mobile version