Uncharted 4 PC’ye geliyor

2016 PS4’e özel Uncharted 4: A Thief’s End, PC sürümü olarak gelecek. Bu, Sony‘nin Yatırımcı İlişkileri Günü 2021’in bir parçası olarak yapılan Oyun ve Ağ Hizmetleri sunumunda gösterildi. Uncharted 4, bu ay PC’de piyasaya sürülen Days Gone ile birlikte sunum bölümünde yer aldı.

Sony, eski bir PlayStation’a özel Horizon: Zero Dawn’ın yeni bir PC bağlantı noktasının başarısını duyurdu. Lansman sırasında bazı şüpheli performans sorunlarına vardı. Bu sunuma göre Mart 2021’e kadar yüzde 250’lik bir yatırım getirisine sahipti. Şirket, taşıma bütçesini ve bu miktarın 2,5 katını geri aldı. PC bağlantı noktasının geçen Ağustos ayındaki lansman ayında 700.000’den fazla birim sattığı yönündeki önceki raporlar göz önüne alındığında bu çok da şaşırtıcı değil.


İlginizi Çekebilir: Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu dün tanıtıldı ve bugün satışta


Geçen yıl Sony, kurumsal bir raporda “kârlılığımızda daha fazla büyümeyi teşvik etmek için birinci taraf oyunlarımızı PC platformuna genişletmeyi araştıracağız” demişti. Ve PlayStation patronu Jim Ryan, Şubat ayında GQ’ya, “bu harika oyunları daha geniş bir kitleye sunmak ve oyun geliştirme ekonomisini tanımak için PC’ye daha fazla gelecek” ifadelerini kullanmıştı. Ryan “Konsol sahipleri çoğaldı. Bu nedenle, bizim için oldukça basit bir karar.” şeklinde değerlendirdi.

UNCHARTED 4 DIŞINDA BAZI OYUNLAR DA PC SÜRÜMÜNE GEÇTİLER

Beyond: Two Souls, Detroit: Become Human ve Death Stranding gibi oyunlar PC bağlantı noktalarını gördü. Ve PlayStation’a özel Final Fantasy XVI ve Demon’s Souls, geçen yıl bir PlayStation 5 lansman etkinliğinde kısaca “PC’de de mevcut” olarak ortaya çıkmıştı. Sony bunu bir hata olarak çabucak geri çekmişti.

Kapsamlı sunumdan bazı finansal bilgiler:

– Mart 2022’de sona erecek olan 2021 mali yılında bazı rakamlar ortaya çıktı. PS4’ün hala tüm PlayStation gelirlerinin yüzde 70’ini temsil etmesi beklenen bir durum. Şirket ayrıca, 70 milyon veya daha fazla PS4’ün hala “bağlı” olmasını bekliyor. 20 milyon kadar PS5. Bu, daha uzun süre eski konsol için hala önemli bir destek olacağını gösteriyor. Bu yüzden daha önce bir PS5 bulamazsanız endişelenmeyin.

– PS5 Digital Edition sahipleri, disk sürücüsü sporu yapan Standard Edition’a sahip olanlara göre PlayStation oyunlarına ortalama yüzde 8 daha fazla harcıyor. Digital Edition sahipleri, “tam oyun” satın alımlarına ortalama yüzde 17 daha az harcama yapıyor. Ayrıca eklenti içeriğine yüzde 62 daha fazla harcama yapıyorlar.

– PlayStation Plus, iki yıl önce 36,4 milyon olan abone sayısına ulaştı. Ayrıca 2020 mali yılında 47,6 milyona ulaştı. PlayStation Now, sadece iki yıl önceki 700.000 aboneden 3.2 milyon aboneye ulaştı.

– PS5 kullanıcıları, Mart 2021’de konsollarında ortalama olarak ayda 51,5 saat geçirdi. Bu, Mart 2014’te PS4 sahipleri için harcanan ortalama 34,6 saatlik bir süreden daha yüksek.

– Oynaması ücretsiz oyunlar artık PlayStation Store’daki tüm harcamaların yüzde 25’ini oluşturuyor. Sadece dört yıl önceki yüzde 5’ten.

Exit mobile version