TP-Link Tapo T100 Hareket Sensörünün Özellikleri

TP-Link, Tapo markasının T100 modeliyle evleri hem daha akıllı hem de daha güvenli bir hale getirirken elektrik tasarrufu sağlıyor.

TP-Link, Tapo markasıyla akıllı ev çözümleri üretmektedir ve son olarak Tapo T100 hareket sensörüyle piyasadaki yerini aldı. Bu çözümler arasında akıllı ampuller, akıllı prizler, kameralar, ışık şeritleri, hareket sensörleri ve kapı-pencere sensörleri bulunur. Bu ürünlerle birlikte tam bir akıllı ev ekosistemi oluşturmak mümkündür. Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen Tapo T100 hareket sensörü, kullanıcıların çeşitli senaryolar geliştirmesini sağlamaktadır. Ayrıca özellikle elektrik tasarrufu açısından da T100 hareket sensörü avantajlar sunmaktadır.

Tapo T100 hareket sensörü, geniş bir algılama menziline (yaklaşık 7 metre) sahiptir ve 120 derecelik bir açı içindeki hareketi algılayabilir. Pillerle çalışan bu sensör, arkasındaki 3M yapıştırıcı sayesinde kolayca herhangi bir yere (duvar, raf, tavan, vb.) yapıştırılarak kullanılabilir.

Tapo T100 ile Girilen Her Oda Aydınlanıyor

Tapo T100 hareket sensörü, diğer Tapo akıllı ev ürünlerini etkinleştirmek için hareket algıladığında işlevsel hale gelir. Örneğin, odaya giriş yapıldığında akıllı ampulün otomatik olarak yanması gibi senaryolar T100 sensörüyle kolayca oluşturulabilir. Hareket sensörü nereye monte edilirse, o bölgede hareket algılandığında ışıklar yanabilir veya akıllı prizle bağlantılı olan bir ısıtıcı devreye girebilir. Özellikle çocuklu evlerde, bu çözümler çok faydalı olur; çocukların konforu ve güvenliği sağlanırken enerji tasarrufu yapılabilir. Örneğin, gece yatağından kalkan bir çocuğu algılayan sensör, akıllı ampulu yakar; çocuk tekrar yatağa döndüğünde ise ışığı kapatır. Bu sistem, gereksiz aydınlatma masraflarını ortadan kaldırarak enerji tasarrufunu sağlar.

Tapo uygulaması (Android ve iOS destekli) aracılığıyla Akıllı Eylem oluşturarak tüm akıllı cihazları otomatikleştirmek ve hareketle etkinleştirmek de mümkündür. Böylece evdeki Tapo ürünleri istenen şekilde gruplanarak, ortak hareket etmeleri sağlanır.

T100 hareket sensörü, evde yokken evin güvenliği için de işlev görür. Hareket algılandığında otomatik olarak SMS bildirimi gönderen sensör, aynı zamanda davetsiz misafirleri ürkütmek amacıyla alarm da çalabilir.

Üç Farklı Hassasiyet Seviyesi

Tapo T100 hareket sensörü, kullanıcıların 120 derecelik görüş alanında ve 7 metreye kadar olan hareket algılama seviyelerini özelleştirmelerine olanak sağlar. Yanlış tetiklemeleri önlemek için üç farklı hassasiyet seviyesi belirleyerek daha sağlıklı sonuçlar elde etmek mümkündür. Sensörün işlem yapacağı alanın büyüklüğüne göre 3, 5 veya 7 metre arasında farklı seviyeler seçilebilir. Ayrıca sensörün açısı, en uygun bölgeye göre manuel olarak ayarlanabilir. Özellikle evcil hayvan sahibi olan evlerde gereksiz hareket algılamalarını engellemek için bu özellik önemlidir.

Tapo T100, uzun pil ömrüne sahiptir ve günde 50 tetikleme testine dayanarak 2 yıla kadar pil ömrü sunar. Bu sensör, diğer Tapo ürünleriyle birlikte Tapo uygulaması üzerinden kolayca yönetilebilir.

Tapo T100 hareket sensörünün önerilen satış fiyatı KDV dahil 519 TL olarak açıklanmaktadır. Hareket Sensörü hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Exit mobile version