TP-Link Tapo L530E Akıllı Ampul İnceleme

İnternete bağlanabilen akıllı ampul TP-Link Tapo L530E, mütevazı fiyatıyla dikkat çekiyor.  

Yazı: Mustafa Kemal METİN 

Evimizdeki birçok nesne artık internete bağlanabiliyor. Nesnelerin interneti adı verilen bu teknolojik henüz gelişme evresinde. Buzdolabından çorba makinesine kadar evinizde olmadığınız anlarda da kullanabildiğiniz bu cihazlar evdeki yaşantımızı kolaylaştırıyor. Akıllı ampuller de bu teknolojinin hem vazgeçilmez bir parçası hem de en kullanışlılarından. Zira bu ampullerle evden uzakta aldığınız verim kadar evdeki kullanımları da çok eğlenceli ve faydalı. Tapo L530E, TP-Link markasının yeni modellerinden çok renkli bir akıllı ampul ve E27 standart duy tipini kullanıyor.

Herhangi bir hub gerektirmeyen ve diğer birçok akıllı ampul gibi 2.4 GHz bandında yüksek bir çekim menziline sahip olan Tapo L530E, 60W gücünde ve 806 lümenlik bir aydınlanma gücüne sahip. Parlaklık ayarı sayesinde %1 ile %100 arasında istenilen değerde aydınlatma sağlayan model, renk sıcaklığını da geniş bir skalada değiştirebiliyor (2.500-6.500 K). Renk seçeneği olarak da 16 milyon renk sunan Tapo L530E ile her moda uygun bir renk seçmek mümkün. Bir ampule dair hemen hemen her ayarı telefonunuzdaki Tapo uygulamanızdan yapabildiğiniz Tapo L530E 220 derecelik bir alanı aydınlatıyor. 

Akıllı ampul, renklerin vücudumuzdaki etkileriyle renk sıcaklığı ve parlaklığı programlayabiliyor. Zira yapılan birçok araştırma gözümüzden giren ışığın niteliğinin biyolojimizde etkili olduğunu gösteriyor. Bu sayede sabah uyanırken ihtiyaç duyduğunuz gün ışığı sizi güne hazırlayan enerjik bir dalga sağlar. Ayrıca, akşam saatlerinde metabolizmamızı yavaşlatan ve sizi uykuya hazırlayan bir ışığa ihtiyaç duyarız. 

Tapo L530E Uygulaması Birçok Seçeneğe Sahip

Uygulamaya girdiğinizde kayıtlı renkleri ve ışık şiddetinin ayarlayabildiğiniz bir arayüze giriş yapıyorsunuz. RGB yani kırmızı, yeşil ve mavi renklerin bulunduğu bir renk skalasından kendi renginizi de oluşturabiliyorsunuz. Bu ışık sıcaklığı seçimlerinde ampulünüzün yerine göre uygulamanın size önerileri de oluyor. Koridordaki bir ampul için mevcut ışığın gücünü arttırmak için öneri getiriyor. Aynı zamanda, yatak odanızda uykuya kolay dalıp kolay uyanmanız için günün saatini referans alan bir yerel saat hesaplaması öneriliyor.  

Zaman ayarı menüsünden ampulünüzün açılma ve kapanma saatlerinizi ayarlayabiliyorsunuz. İstenmeyen misafirlere evde olduğunuz izlenimini evde olmadığınız zamanlara planlayabiliyorsunuz. Ayrıca, bunu haftanın günlerine göre ayrı ayrı da yapabiliyorsunuz. Zamanlayıcı modunda ise belirleyeceğiniz bir zaman sonrasına aksiyon atayabiliyorsunuz. Ampulünüzü diğer akıllı ampulleriniz ile aynı odada ya da hatta aynı grup altına toplayıp tek komut ile hepsini kontrol edebiliyorsunuz. Amazon Alexa ve Google Assistant ile sesli olarak da kontrol edebilirsiniz. Tapo L530E ülkemizde yaklaşık 149 TL fiyata satılıyor.  

Artıları: 

Eksisi: 

Exit mobile version