TP-Link Archer T2U Nano

USB adaptörler, dijital hayatın bir diğer gerekliliği. Bu kapsamdaki ürünleri, hızlı yeni nesil Wi-Fi bağlantıları elde etmek için sunulan küçük cihazlar şeklinde tanımlamak mümkün. TP-Link, geniş ürün portföyünde kablosuz bağlantı ürünleri de sunuyor ve en yeni modellerinden biri de Archer T2U Nano.

Adındaki ‘nano’ ifadesinden de anlaşılacağı üzere bu kablosuz USB adaptör oldukça küçük. Şöyle ki normalda usb girişine taktığınız cihazlar ya derinliklerinden dolayı takılma ihtimallerinden ya da genişliklerinden dolayı yandaki bir başka girişi kapattıklarından dolayı sevilmezler. Ancak bu cihazın ölçüleri (15mm x 18mm x 7mm) öylesine küçük ki, TP-Link’in de ürün lansmanında söylediği gibi “takın ve varlığını unutun” sözünün hakkını veriyor.

Üzerindeki yeşil led dışında gözünüze dahi çarpmayacak olan Archer T2U Nano, size asla sıkıntı çıkarmayacak bir boyutta.

Archer T2U Nano boyutuyla ters orantılı özelliklere sahip bir küçük dev. Standart bir USB girişinden biraz büyük olan bu ürün, toplamda 633Mbps hıza sahip. 2.4GHz standardında 200Mbps hız sunarken, 5GHz standardında 433Mbps hız sunan Archer T2U Nano ile mevcut cihazınız ne kadar eski olursa olsun, USB 2.0 bir giriş ile cihazınıza çift bant teknolojisini bir adımda kazandırabilirsiniz.

2.4GHz bandındayken web siteleri arasında performansı yüksek gezintilere çıkabilir, 5GHz bandında da iyi grafiklere sahip ve iyi bağlantı hızı gereksinimi duyan online oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz. Kullanım alanı olarak masa üstü cihazlar için çok uygun görünse de aslında Archer T2U Nano ile taşınabilir bilgisayarlarınıza da çağ atlatabilirsiniz.

Laptopunuzda eski bir kablosuz ağ kartınız varsa, USB 2.0 herhangi bir girişe takabileceğiniz bu cihaz ile ister evde isterseniz de mobil durumdayken hızlı ve en uygun ağa otomatik bağlanabilirsiniz. İçinde hem Mac hem de Windows işletim sistemleri için sürücüsü olan cd ve kullanım kılavuzu ile gelen bu küçük dev, dakikalar içinde kullanıma hazır hale geliyor.

Testini yaptığımız laptopta Killer AC 1550i olmasına rağmen cihazı test ettiğimiz süre zarfında mevcut kartımıza kıyasla hiçbir yavaşlama veya bağlantı sorunu yaşamadık. Gecikmesiz HD video akışa alma ve oyun deneyimi için seçilebilir çift bantlı bağlantıları öne çıkan özellikleri arasındaydı.

64/128-bit WEP, WPA/WPA2, and WPA-PSK/WPA2-PSK şifreleme standartlarını da destekleyen Archer T2U Nano, ülkemizde 100 TL gibi bir fiyat etiketine sahip ve görünüşünden beklenmeyecek kadar işlevsel bir ürün.

Artıları:

Eksileri:

Ara spot:

TP-Link’in ürün lansmanında altını çizdiği “takın ve varlığını unutun” sözünün hakkını veriyor.


 

Exit mobile version