The Witcher 3 küvet sahnesi PS1 grafikleriyle yeniden oluşturuldu

Mem efsanesinin The Witcher 3 oyunundaki Geralt küvet sahnesi, oyunun hayali bir PS1 versiyonu için muhteşem grafiklerle yeniden yaratıldı. Söz konusu sahne, 2015 yılında piyasaya sürüldükten sonra uzun bir süre kesintisiz olarak çevrimiçi paylaşıldığı için başlangıçta ikonik bir sahne haline geldi.

Sahnenin hatırlanabilirliği, The Witcher 3’ün giriş sinemasını takip eden açılış sekansı olmasından kaynaklanıyor. Yani neredeyse her oyuncu RPG’nin çoğunu bitirmeseler bile Geralt’ı çıplak görecek. PC Gamer’ın çok sayıda makale için uzun süredir sahneden tek bir ekran görüntüsü kullanması şaşırtıcı değil. Bu da bunun oyun çevrelerinde iyi bilinen bir meme haline gelmesine katkıda bulundu. İlginç bir şekilde, medya kuruluşu, geliştirici CD Projekt Red‘den bir küvette oturan Geralt’ın heykelciği biçiminde özel bir hediye aldı. Stüdyonun Geralt küvet sahnesinin meme statüsünü benimsediğini gösterdi. Sahne, Netflix’in canlı aksiyon The Witcher uyarlamasında bile yeniden yapıldı. Henry Cavill efsanevi canavar avcısını canlandırdı ve dünyanın dört bir yanındaki oturma odalarında kötü şöhretli ıslanmanın tadını çıkardı.

Google Stadia 2021 yılında 100’den fazla oyun yayınlamayı planlıyor

İnternet şu anda CDPR’nin en son Cyberpunk 2077’sinden gelen memlerde yüzüyor olsa da, en sevdikleri RPG’den ilham alan eğlenceli şeyler yaratmaya devam eden sadık Witcher hayranları var. Şimdi, YouTube’da PS1’i geliştiren Anders Lundbjörk, Geralt’ın küvet sahnesini retro, poligonal tarzda yeniden canlandırıyor. Bir video, garip bir yaratık ona eşlik etmek için gizlice içeri girdiğinde, tıpkı Geralt kadar bloklu göründüğünde onu küvette dinlenirken gösterir. Tipik bir tarzda, eklembacaklıları The Witcher’ın evren içi takas kart oyunu Gwent’e davet ediyor. Daha sonra bile daha aptalca şeyler olur ve PS1 yıkım sahnesinin geri kalanını da izlemeye değer kılar.

İŞTE THE WITCHER 3 KÜVET SAHNESİ

Yeterince tuhaf bir şekilde, yukarıda bahsedilen Cyberpunk 2077, 2020’nin sonunda benzer bir PS1 makyajına tabi tutuldu. Aralık ayında, aynı Anders Lundbjörk, CDPR’nin en son oyununun orijinal PlayStation için bir oyuna dönüştürülmesiyle ilgili komik bir konsept paylaştı. Video, o zamanlar bilim kurgu RPG’sinde yaygın olan en kötü şöhretli böcek ve aksaklıklardan bazılarını alaycı bir şekilde vurguladı (çoğu ne yazık ki hala var).

Teknoloji hızla ilerlemeye devam etse de, retro oyunlara ve onun mirasına duyulan sevgi güçlenmeye devam ediyor. Özellikle, modern oyunları PS1, Nintendo 64 ve diğer klasik konsollar için video oyunları olarak yeniden düşünmek, son zamanlarda oldukça popüler bir trend haline geldi ve The Witcher 3, gelecekte daha fazla demake için mükemmel bir aday. Belki Lundbjörk, bir sonraki viral denemesinde gözünü Gwent’e veya daha eski bir Witcher unvanına dikecektir.

 

Exit mobile version