Tasarruflu Hepsi Bir Arada Yazıcılar

partial view of pregnant businesswoman using printer in office

Yazıcı, tarayıcı, fotokopi ya da baskıya dair çözüm ihtiyacı iş ve eğitimin söz konusu olduğu birçok ev ve elbette ofislerde öncelikli teknolojik ihtiyaçlar arasında. Birçok alternatifin yer aldığı Hepsi Bir Arada (All-in-One) Yazıcılar ise öncü teknoloji markalarının kıyasıya rekabetine sahne olan kategorilerden biri. Ancak modellerde sadece şık bir tasarım, hız ve performans değil, toplam maliyet de önemli argümanlardan. En doğru Hepsi Bir Arada Yazıcıyı belirlerken tasarruflu olmasını göz ardı etmek büyük hata. İşte bizler de bu noktadan hareketle yılın en iyi ve en tasarruflu Hepsi Bir Arada yazıcılarını bir araya getirdik. Fakat öncesinde yazıcı seçiminin püf noktalarına değineceğiz…

Hepsi Bir Arada Yazıcı seçimi nasıl olmalı?

Piyasada pek çok markanın sayısız yazıcı modeli bulunuyor ve bunlar birbirinden farklı teknolojilere ev sahipliği yapıyor. Bu noktada, kullanım ihtiyaçlarınıza en uygun yazıcıyı tercih etmeniz büyük önem taşıyor. Gerek ilk satın alım maliyeti gerekse işletme maliyeti bir yazıcı için son derece belirleyici. Bunlara ilaveten baskı hızı, yazıcı boyutları ve özelleştirilmiş özellikler de yazıcı kullanıcılarının dikkat edeceği detaylar arasında yer alıyor.

Mürekkep püskürtmeli ya da lazer tonerli olması fark etmiyor; her yazıcının bir ilk satın alım maliyeti bir de kullanım maliyeti vardır. Kullanım maliyetini oluşturan unsurlar: Elektrik, kâğıt ve mürekkep / toner kullanımıdır.

Bir ev kullanıcısıysanız ve nadiren baskı alıyorsanız bu maliyetleri ciddi anlamda düşünmenizi gerektiren bir durum olmamasına karşın, evden çalışan ve baskı almaya daha sık ihtiyaç duyan biriyseniz, ödeyeceğiniz mürekkep ve toner masrafının düşük olmasını tercih edersiniz.

Baskı hızı ve baskı kalitesi yazıcının kullanım senaryosundaki kritik sorulardan biri. Eğer bir ev kullanıcısıysanız ya da az sayıda baskıya ihtiyaç duyan küçük bir işletme iseniz, baskı hızının sizin için ciddi anlamda bir önemi olmayacaktır.

Bunun yanında işletmeler ve ofisler için çok sayıda baskının kısa sürede alınmasının avantaj olduğu durumlar vardır. Sürekli kağıtlarla ve belgelerle iş yapan yerler, devlet kurumları, noterler, işlerinin önemli bir bölümünü evraklarla yöneten özel şirketler için yazıcının başında bir sayfa için uzun uzun beklemek iyi bir seçenek olmayacaktır. Bu türdeki kullanıcıların yüksek baskı hızına sahip, ortalama bir baskı ve tarama kalitesini sunabilen yazıcılara terfi etmeleri en doğrusu olacaktır.

businesswoman talking on smartphone while using printer in office with colleague near by

Hepsi Bir Arada Yazıcı seçiminde hangi özellikler öne çıkıyor?

Standart bir Hepsi Bir Arada (çok fonksiyonlu) Yazıcı genellikle yazıcı, tarayıcı ve fotokopi seçeneklerini sunar. Bunlar temel bir ev kullanıcısı ve küçük işletmeler için çoğu zaman yeterlidir. Buna ilâveten her ne kadar günümüzde azalsa da faks kullanım özelliği yazıcılarda aranmaya devam edilmektedir.

Çok sayıda baskı yapması gereken yazıcılarda, yazıcının tambur ve diğer birimlerine erişimin kolay olması beklenir. Böylece toner/kâğıt değişimi ve sıkışma durumunda müdahale kolaylıkla yapılabilecektir. Sürekli çift taraflı baskı almak isteyen kullanıcılar için çift taraflı baskı almaya imkân veren özel tarayıcıların olması da ciddi bir avantajdır. Son olarak ihtiyaçlarınızı iyi analiz etmek ve bunlara en uygun çözümü bulmak bu noktada size düşüyor.

Emre ALAMAN – HP Türkiye Genel Müdürü

Uzman Görüşü: Emre ALAMAN – HP Türkiye Genel Müdürü

COVID-19 ile ebeveynlerin baskı alışkanlıkları değişiyor. IDC’nin verilerine göre ebeveynlerin yüzde 69’u daha sık baskı alıyor ve bu baskıların yüzde 66’sını eğitim materyalleri oluşturuyor. Yüzde 71’i ise okullar açıldıktan sonra eğitim materyalleri basmaya devam edecek. Bu değişikliği destekleyecek ürünler sunabilmek çok önemli. Teknolojik ürünlerin kapladığı alan da gün geçtikçe azalıyor.

Gelişen teknoloji sayesinde farklı özellikleri daha küçük bir ürüne sığdırmak mümkün. Bu kapsamda yazıcı, tarayıcı, fotokopi makinesi gibi ayrı ayrı özellikleri tek bir cihazda topladığımız Hepsi Bir Arada Yazıcılar ön plana çıkıyor ve birçok kullanıcının ihtiyacına cevap verecek nitelikte.

HP Smart Tank 515

HP Smart Tank 515

HP Smart Tank, kartuş alımına gerek olmayan, mürekkebi bittiğinde, mürekkep tankını yedek şişeleriyle kullanıcılarının kendilerinin doldurabileceği; kullanımı çok pratik bir yazıcı. Kutusundan 3 adet siyah ve 1’er adet mavi, sarı, macenta renk mürekkep çıkıyor. İçinden çıkan mürekkepler sayesinde 18.000 sayfaya kadar siyah veya 8.000 sayfaya kadar renkli baskı kapasitesi elde ediliyor ve 3 yıla kadar “kartuş bitti” derdi olmadan baskı alınabiliyor.

Mobil baskı özelliği ise ürünün en güzel özelliklerinden biri. HP Smart uygulaması akıllı telefon veya tablete indirildiğinde mobil olarak istenilen her yerden hızlı bir şekilde baskı almak mümkün. Evde çocuklar resim, ödev veya herhangi bir doküman basmak istediğinde “yazıcının kartuşu bitecek” derdi olmadan özgürce kullanılabilir. HP Smart Tank sadece bir yazıcı değil, aynı zamanda doküman & resim tarama ve kopyalama (fotokopi çekme) özellikleri de bulunuyor. Smart Tank serisinin farklı modelleri de bulunuyor; özellikle 530 ve 615 modeli küçük ofis ve home-ofisler için de rahatlıkla kullanılabilir.

HP Neverstop 1200W

HP Neverstop 1200W

HP Neverstop Laser mikro ve küçük işletmelerin fatura, sözleşme ve raporlama gibi baskı ihtiyaçlarında toner maliyetlerinden tasarruf ettiren “Masrafını Çıkaran Yazıcı” olarak konumlandırdığımız bir ürün. HP Neverstop Laser içinden çıkan 5.000 sayfaya kadar baskıya yetecek toneri ile uzun süre “toner bitti” dedirtmiyor ve toner bittiğinde, çok uygun maliyetle satılan 2.500 sayfalık yedek toner dolum kitiyle, yüksek hacimli baskı ihtiyacı olan küçük işletmelerin “toner masrafı” derdine son veriyor.

Tonerin doluluk durumu ışıklı 2 şerit halinde bir gösterge ile takip edebilen yazıcıda; her bir çizgi 2.500 sayfalık toner doluluğunu ifade ediyor ve ilk 2.500 sayfa basıldıktan sonra ilk şeritin ışığı sönüyor. İlk çizginin ışığı söndükten sonra, yedek toner dolum kitiyle tanka 2.500 sayfalık toner eklenebiliyor. İkinci çizginin de ışığı sönmeden toner dolumu yapıldığı takdirde yazıcının toneri hiç bitmeden ve toner kaynaklı asla durmadan çalışması sağlanıyor. Toner tankı teknolojisi, kapalı sistem yedek dolum kiti sayesinde yazıcıyı tonerle doldururken tonerin dökülmesini, ellerinizin veya etrafın kirlenmesini engelliyor.

Toneri doldurmak için sadece 15 saniye yeterli oluyor. Neverstop serisi ürünlerinin yüzde 25’inden fazlası ve toner dolum kitinin de yüzde 75’i geri dönüştürülmüş plastikten üretiliyor. Wireless teknolijisi ve HP Smart uygulaması ile mobil baskı özelliği mevcut; akıllı telefon veya tabletten mobil baskı alınabiliyor. Network (ethernet) bağlantılı yazıcı ihtiyacı olan ofisler için 1200N modeli bulunuyor.

Bengü TOPÇU – Canon Türkiye B2C Satış ve Pazarlama Direktörü

Uzman Görüşü: Bengü TOPÇU – Canon Türkiye B2C Satış ve Pazarlama Direktörü

Canon olarak, yüksek baskı hacmini sayfa başına düşük maliyetle son kullanıcıyla buluşturan tanklı yazıcıların, baskı sektörünü ve yazıcı kullanım alışkanlıklarını kökünden değiştirdiğine inanıyoruz. Pandemiyle beraber 2020 yılında, okulların yüz yüze eğitime ara vermesi ve beyaz yakalı çalışanların evden çalışmaya başlamasıyla birlikte yazıcılara olan talepte ciddi bir artış gördük. Toplam pazarda %8’lik, tanklı yazıcı pazarında ise %10’luk bir talep artışı vardı ve bu süreçte, global çevrede yaşanan üretim ve tedarik zincirindeki aksamalara rağmen, ürün tedarik sürecini iyi yönetmemiz, alternatif ve online kanallardaki etkinliğimizi artırmamız sonucunda yazıcı satışlarımızı, toplam pazarda %35; tanklı pazarında ise %17 arttırdık. 2019 yılında tanklı yazıcı sektöründeki %22’lik pazar payımızı, 2020 yılında %23’e çıkartarak konumumuzu güçlendirdik. 2021 yılında tanklı yazıcı sektöründeki pazar payımızı arttırmayı hedefliyoruz.

2021 yılında, sürdürülebilir büyüme hedeflerimize ulaşmak için, öncelikle hedef müşteri segmentlerimize ait müşteri deneyimi yolculuğunun özelleştirilmesi ve iyileştirilmesi konusuna odaklanacağız. Bunun yanı sıra, online satış kanallarımızdaki ürün portföyümüzün geliştirilmesi ve kanal etkinliğimizin arttırılmasına yönelik yatırımlarda bulunuyoruz.

Pixma Megatank G3420

Canon Pixma Megatank G3420

Baskı, fotokopi ve tarama fonksiyonlarına sahip bu 3’ü 1 arada MegaTank yazıcı ile evde veya ofiste çocuklarınızın ödevlerini, çalışma belgelerinizi, fotoğraflarınızı ekonomik şekilde bastırmanın keyfini çıkarın. Çok net metinler sunan pigmentli siyah mürekkep ve canlı renklere sahip fotoğraflar sağlayan renkli mürekkepler ile hızlı şekilde kalite elde edin. Üstelik Wi-Fi, bulut bağlantısı, Airprint ve Mopria özellikleriyle, akıllı cihazlarınızdan doğrudan baskı alabilirsiniz.

Pixma Megatank G3420, her bir mürekkep şişesinin yalnızca eşleşen tankı doldurabilmesini sağlayan benzersiz anahtar tipi püskürtme uçlarına sahiptir. Böylece, sıkmanızı gerektirmeyen şişeler ile mürekkep tanklarını sorunsuzca ve kolayca doldurun. Üstelik ilk alımda kutuda bulunan mürekkeplerle 12.000 (ekonomik 15.200) sayfa siyah beyaz veya 7.700 sayfa renkli baskı alın.

Canon Pixma G7040

Canon Pixma G7040

Baskı, fotokopi, tarama ve faks fonksiyonlarına sahip bu 4’ü 1 arada MegaTank yazıcı ile ofisinizde profesyonellikten ödün vermeyin. G7040; Wi-Fi ve Ethernet bağlantısı, Airprint, Mopria ve Windows 10 Mobile özelliği, otomatik çift taraflı baskı özelliği, 2 satırlı LCD ekranı, 350 yapraklık düz kâğıt ve 35 yapraklık ADF kapasitesi ile üretkenliğinizi arttırmanıza yardımcı oluyor.

Ekonomik baskı sağlayan Pixma G7040’ın kutusundan çıkan mürekkepler ile 18.000 sayfaya kadar siyah beyaz veya 7.700 sayfaya kadar renkli baskı almanın keyfini çıkarın. Üstelik tam anlamıyla kontrol sahibi olmak için uzaktan yönetim araçlarıyla yazıcınızın mürekkep seviyesini, kullanımını ve durumunu uzaktan kontrol edin.

Engin HIRAOĞLU – Epson Türkiye Müşteri İlişkileri yöneticisi

Uzman Görüşürü: Engin HIRAOĞLU – Epson Türkiye Müşteri İlişkileri yöneticisi

Tüketiciler için yazıcı alırken dayanıklılık, enerji verimliliği ve tasarrufun önemli olduğunu yaptığımız araştırmalarla da gördük. Epson’un tasarruflu çok işlevli yazıcılardaki vizyonu 10 yıldır bu ihtiyaca cevap veriyor. Epson, yüksek kapasiteli mürekkep tanklı yazıcı serisi EcoTank ile 50 milyonluk global satış rakamına ulaştı. 2010 yılında pazara sunulan Epson EcoTank serisi, 170 ülkede 10 yıldır üst üste tanklı yazıcılar pazarında liderliği elinden bırakmadı. Gelecekte de hızlı, kompakt ve çok işlevli ekonomik seçenekler sunmaya devam edeceğiz.

EcoTank modelleri mürekkep maliyetini yüzde 90 oranında azalttı. Kartuş ihtiyacını tamamen ortadan kaldıran mürekkep tankları, ev ve ofis kullanıcıları için ideal bir seçenek oluşturuyor. Epson olarak, özellikle pandemi döneminde evden çalışan kullanıcılar için esneklik sağlarken küçük işletmeler ve ofisler için de tüm beklentileri fazlasıyla karşılayacak kapasitede ürünler sunuyoruz.

Epson EcoTank M15140

Epson EcoTank M15140

Epson EcoTank serisinin yüksek performanslı yazıcısı M15140 modeli küçük ofis kullanıcıları ve kurumsal kullanıcılar için son derece ideal bir çözüm sunuyor. EcoTank’ın bu yüksek performanslı modeli, sayfa başına düşük maliyet sağlarken A3+ çıktılarda yüksek hızlı baskı yapabiliyor. Tarama özelliği yanı sıra iki adet 250 sayfalık A3 ön tepsi, 50 sayfalık A3 arkadan besleme ve 50 sayfa A3 ADF ile destekleniyor.

Mobil baskı imkânı bulunan M15140 ile istediğiniz yerden kolaylıkla baskı alabilirsiniz. Bu modelde ethernet ve 6,8 cm LCD dokunmatik ekran da mevcut. EcoTank M15140, her baskıda tasarruf sağlayabileceğiniz düşük maliyetli mürekkep şişeleriyle doldurulabilen büyük mürekkep tankları içeriyor. Bu güvenilir ve yüksek kaliteli mürekkeplerle net metinlere sahip harika baskılar üreteceğinizden emin olabilirsiniz. Bir yedek mürekkep setinden 7.500 sayfaya kadar siyah-beyaz baskı almak mümkün…

Epson EcoTank L11160

Epson EcoTank L11160

EcoTank L11160, A3+ baskı kabiliyetiyle küçük ofis kullanıcıları ve kurumsal kullanıcılar için zaman ve maliyet tasarrufu sunuyor. İlk sayfayı 5.5 saniye gibi kısa bir sürede yazdırabilen, siyah-beyaz ve renkli baskıda 25 sf./dk’ya ulaşabilen bu hızlı ve verimli yazıcı sayfa başına maliyetleri düşürüyor.

Ayrıca, A3+ çıktılarda iki adet 250 sayfalık A3 ön tepsi, 50 sayfalık A3 arkadan besleme ve 50 sayfa A3 ADF ile destekleniyor. Mobil baskı imkânı da sunan L11160 ile ethernet ve 6,1 cm LCD dokunmatik ekran sayesinde istediğiniz yerden kolaylıkla baskı alabilirsiniz. Epson’un benzersiz Isısız PrecisionCore Teknolojisi daha fazla güvenilirlik, daha az kesinti süresi ve daha az çevresel etki sağlıyor.

Çalışır duruma geçmek için ısınmaya gerek duymayan yazıcı, ilk sayfayı da hızla yazdırabiliyor ve daha az enerji tüketiyor. Epson’un güvenilir ve yüksek kaliteli mürekkepleri ile doldurulabilen tanklara sahip yazıcıyla net metinlere sahip harika baskılar üretilebiliyor. Bir yedek mürekkep setinden 7.500 sayfaya kadar siyah-beyaz ve 6.000 sayfaya kadar renkli baskı alabilirsiniz.

 

Exit mobile version