Süper Hızlı Elektrikli Motosiklet Lightning LS-218 Superbike

Elektrikli motosikletlerin gazla çalışan kuzenlerine göre en etkileyici avantajlarından biri, aşırı hızlanmaya olan doğal yetenekleridir. Bir bilek hareketi ile anında kullanılabilen yüksek tork ile elektrik motorları, eşdeğer güce sahip bir gaz motoruyla uyuşması neredeyse imkânsız olan bir performans sağlıyor ve belki de hiçbir elektrikli motosiklet, bu olağanüstü performansı Lightning’in rekor kıran LS-218 elektrikli motosikletinden daha iyi örnekleyemez.

 

LS-218 ismi, en hızlı elektrikli motosiklet olarak saatte 218 millik (351 km/s) hızıyla kırdığı dünya rekorundan geliyor.

Bu hızın büyük kısmı 150 kW (200 hp) sıvı soğutmalı IPM motoru sayesinde mümkün oluyor.

228 Nm tork ile LS-218, dünyada üretilmiş en güçlü elektrikli motosiklet durumunda.

Geçen yıl piyasaya sürülen güçlü konseptli elektrikli motosikletler bile bu sayılara yaklaşamadılar.

Peki bu tür bir tork, gerçek hayatta ne anlama geliyor? LS-218, 0’dan 100 km/s’ye 2,2 saniyede çıkarken, 160 km/s’ye 5,5 saniyede çıkıyor.

LS-218 sadece hızlı ve güçlü değil, aynı zamanda tamamen trafiğe çıkabilir durumda ve zaten hali hazırda müşterilere teslim ediliyor. Ucuz olduğu söylenemez, 12 kW/s modeli 38.888 dolar iken 290 km’lik menziliyle 20 kW/s modeli 46.888 dolar fiyatında. Ancak, bu kadar büyük bir batarya paketi ve Ohlins süspansiyon, Brembo frenler, karbon fiber gövde vb. gibi yüksek performanslı parçaların yanı sıra en yüksek dişli düzeneğinde 320 km/s kırılma kabiliyeti ile LS-218, kendi sınıfında lider durumda.

Elbette herkes elektrikli bir superbike’e atlamaya hazır değil ve bu nedenle Lightning, ikinci üretim elektrikli motosikleti olan Strike‘i piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 241 km/s’lik en yüksek hız ve 241 km’lik menziliyle Strike, LS-218’den edinilen mühendislik deneyimini alıyor ve günlük sürücüler için daha yönetilebilir bir forma sokuyor ve sadece 12.998 dolarlık bir önerilen satış fiyatı ile Strike, daha geniş bir sürücü yelpazesine kapı açıyor.

Lightning, LS-218’e sahip pek çok müşterinin en yüksek performansı arayan tecrübeli biniciler olduğunu ve erken Strike rezervasyonuna sahip müşterilerin ise yeni ve deneyimli biniciler arasındaki geniş yelpazede olduğunu söylüyor:

“Strike, yeni sürücülerden ve hatta daha sürücü olmamış kişilerden, deneyimli ve hayatını buna adamış motosikletçilere kadar her türlü beceri seviyesinden binicinin ilgisini çekmiş durumda. Ayrıca, daha önce elektrikli bir motora sahip olan birçok Strike rezervasyon sahibi olsa da bu kişilerin büyük çoğunluğu Strike’ı ilk elektrikli motosikleti olarak görüyor ki, bu inanılmaz heyecan verici bir şey.”

Dolayısıyla eğer daha önce hiç elektrikli bir motosikletiniz olmadıysa ancak bu fikir hoşunuza gittiyse, Strike sizin için iyi bir tercih olabilir. Eğer 8 saniyenin altında 241 km/s hıza dayanabileceğinizi düşünüyorsanız, LS-218’den daha iyi bir seçenek bulmakta zorlanacaksınız.

Ohlins süspansiyon, Brembo frenler, karbon fiber gövde… Daha ne olsun?

Eğer 8 saniyenin altında 241 km/s hıza dayanabileceğinizi düşünüyorsanız, LS-218’den daha iyi bir seçenek yok.

Bu yazı, Newtech dergisinin Haziran sayısından alınmıştır.


 

Exit mobile version