Snapchat Grup Kurma Nasıl Yapılır?

Snapchat grup kurma adımlarını mı merak ediyorsunuz? 6 basit adımı takip ederek kendi grubunuzu oluşturabilirsiniz.

Snapchat Grup Kurma Nasıl Yapılır?

Snapchat grup kurma işleminin nasıl gerçekleştirileceğini bilmek mi istiyorsunuz? Doğru yere geldiniz. Bu yazıda Snapchat’te arkadaşlarınızın olduğu bir grubu nasıl oluşturacağınızı öğreneceksiniz.

Grup sohbetleri, herkese tek tek mesaj göndermenize gerek kalmadan aynı anda fotoğraf, video ya da yazılı bir mesaj göndermenizin en iyi yoludur. Çoğu sosyal medya platformlarında olduğu gibi Snapchat’te de grup sohbetleri özelliği vardır.

Dilerseniz gelin, Snapchat’te grup oluşturma adımlarına geçelim.

Snapchat Grup Kurma Adımları Neler?

Snapchat’te bir grup oluşturmak bu kadar basittir. Bu adımların sonunda sohbet etmek istediğiniz arkadaşlarınızın olduğu bir grubunuz olacaktır.

Snapchat, diğer mesajlaşma uygulamalarından farklı olarak grup yöneticilerine ek yetkiler vermez. Grubu siz kurmuş olsanız bile birisini gruptan çıkaramazsınız ya da grubu silemezsiniz.

Peki, ne yapabilirsiniz? Gruba sadece yeni insanlar alabilirsiniz. Grubuna yeni üyeler eklemek isterseniz Snapchat, bunu yapmanız için size iki seçenek sunar. Kişi listenizden birini seçip ekleyebilir ya da WhatsApp’ta olduğu gibi davet bağlantısı gönderebilirsiniz.

Kişi listenizden gruba bir üye eklemek için profil simgesine dokunup grup ayarlarını açabilir ve üye ekleme butonuna dokunabilirsiniz. Karşınıza gelen kişiler arasından hangilerini gruba almak istiyorsanız o kişileri seçebilirsiniz.

Grup davet bağlantısı da üye ekleme butonunun hemen yanında yer alır. Grubunuzun davet bağlantısını kopyalamak için grubun profil simgesine basıp ayarları açın. Daha sonra davet bağlantısına dokunun. Açılan pencerede davet etme butonuna basarak bağlantıyı diğer kişilere de gönderebilirsiniz.

Bunun için WhatsApp gibi anlık mesajlaşma uygulamalarını tercih edebilirsiniz. Bağlantının hangi uygulamalar üzerinden paylaşılacağını tamamen siz belirliyorsunuz.

Gruptan çok fazla mesaj gelir ve bunalırsanız gruptan ayrılmak yerine bildirimleri kapatabilirsiniz. Bunun için profil simgesine basıp grup ayarlarına girebilir ve sağ üst köşedeki üç noktaya basıp mesaj bildirimleri seçeneğine basabilirsiniz. Burada bildirimi dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.

Exit mobile version