Samsung Galaxy Book Go satışa çıktı

Samsung Galaxy Book Go ve Galaxy Book Go 5G, 3 Haziran Perşembe günü şirketin “her zaman açık, her zaman bağlı” dizüstü bilgisayarları olarak tanıtıldı. Yeni modeller Qualcomm Snapdragon SoC’ler ile birlikte gelir. Microsoft Windows 10 üzerinde çalışır. Galaxy Book Go ve Galaxy Book Go 5G ayrıca 180 derecelik katlanır menteşe ile donatılmıştır. Dahası Samsung, Dolby Atmos desteği ve önceden yüklenmiş Microsoft Telefonunuz uygulaması dahil olmak üzere iki dizüstü bilgisayarda başka özellikler de sağladı. Güney Koreli şirketin yeni dizüstü bilgisayarları, popüler Chromebook’larla rekabet edecek şekilde tasarlandı. Uzaktan çalışma ve eğitim gereksinimlerini karşılamak için bilgisayar arayan kişileri hedefliyor.


Göz atmak isteyebilirsiniz; Samsung Galaxy Book Pro ve Book Pro 360 modeliyle geliyor


Samsung Galaxy Book Go, Galaxy Book Go 5G fiyatı

Yalnızca Wi-Fi varyantı için Samsung Galaxy Book Go fiyatı 349 dolardan başlıyor. Ayrıca, dizüstü bilgisayarın henüz resmi bir fiyat etiketi almayan bir LTE versiyonu da var. Cihaz, Haziran ayından itibaren belirli pazarlarda satışa çıkacak.

Samsung Galaxy Book Go 5G’nin fiyatlandırma ve bulunabilirlik ayrıntıları henüz açıklanmadı. Ancak Samsung, 5G özellikli modelin bu yıl içinde satışa sunulacağını söyledi. Şirket, hem Book Go hem de Book Go 5G’nin gümüş kaplama ile piyasaya çıkacağını belirtti.

Galaxy Book Go ve Galaxy Book Go 5G teknik özellikleri

Samsung Galaxy Book Go ve Galaxy Book Go 5G, askeri sınıf MIL-STD-810G testlerini geçtiği iddia edilen bir yapı ile gelecek. Dizüstü bilgisayarlar 180 derecelik bir menteşeye sahip olacak. İnce çerçevelerle gelecek. Galaxy Book Go serisi ayrıca Microsoft Your Phone uygulamasını önceden yüklenmiş olarak alır. Akıllı telefonunuzu dizüstü bilgisayarlarla senkronize etmenize izin verecektir. Şirket ayrıca, Windows menüsünde bulunan simgesiyle Samsung TV Plus hizmetini de entegre etti.

Teknik özellikler açısından cihaz, Windows 10 Home üzerinde çalışır. 14 inç full HD (1.920×1.080 piksel) TFT ekrana sahiptir. Dizüstü bilgisayar, bir Adreno GPU ile eşleştirilmiştir. Ayrıca 4GB ve 8GB LPDDR4x RAM seçenekleri taşıyan sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2 SoC tarafından desteklenmektedir. Snapdragon çipi, kısa süre önce Qualcomm tarafından giriş seviyesi dizüstü bilgisayarlar için piyasaya çıktı. Galaxy Book Go ayrıca 64 GB ve 128 GB eUFS depolama seçeneklerine sahiptir.

Yeni dizüstü bilgisayarın bağlantı özellikleri

Samsung Galaxy Book Go’daki bağlantı seçenekleri arasında LTE (isteğe bağlı), Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth v5.1 yer alır. Ayrıca iki USB Type-C bağlantı noktası, bir USB 2.0 bağlantı noktası ve bir 3,5 mm kulaklık girişi yer alıyor. Hatta microSD kart desteği de mevcuttur. Ayrıca, Galaxy Book Go’nun LTE varyantı bir Nano SIM kart yuvası ile birlikte gelir.

Yeni dizüstü bilgisayar 720p HD web kamerası ve dijital mikrofona sahiptir. Birlikte verilen 25W USB Type-C hızlı şarjı destekleyen 42,3 Wh pil ile birlikte gelir. Dizüstü bilgisayar 323.9×224.8×14.9mm boyutlarında ve 1.38 kilogram ağırlığındadır.

Samsung, Galaxy Book Go 5G’nin ayrıntılı özelliklerini henüz belli olmadı. Ancak, dizüstü bilgisayarın bir Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2 5G tarafından destekleneceği ve Wi-Fi 6 içereceği ortaya çıktı.

 

Exit mobile version