PlayStation 5 ile Birlikte Mutlaka Alınması Gereken 5 Oyun

Sony PlayStation 5’in çıkış gününe gittikçe yaklaşıyoruz. Gün geçtikçe konsolun özellikleri, yenilikleri ve konsola gelecek oyunlarla ilgili daha fazla bilgi öğreniyoruz. Yeni nesil konsol dünyasına girerken de doğal olarak, yüksek performans ve inanılmaz grafikleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu rehber içeriğimizde oyuncuların oynamaktan sıkılmayacağı ve PS5 ile birlikte mutlaka almaları gereken 5 iddialı yapımdan bahsedeceğiz. Listenin başındaki oyun tahmin edeceğiniz gibi FIFA 21…

1) FIFA 21

Son yıllarda PES’in futbol oyunlarındaki üstünlüğünü tamamen ele geçiren FIFA serisi, yine oyuncuları heyecanlandıran yeni sürümüyle PS5’te mutlaka alınması gereken oyunlar listesine giriyor. Hızlı yükleme süreleri ve kontrolcü titreşim teknolojisini sonuna kadar kullanarak oyunculara gerçeğe en yakın futbol deneyimini yaşatmayı planlayan FIFA 21, geliştirilmiş ışıklandırma sistemi ve oyun fiziğiyle birlikte karşımıza çıkacak. Geliştirilmiş animasyon teknolojisi de oynanıştan ödün vermeden oyundan maksimum zevki almamıza imkân sağlayacak.

Kapak yıldızı “Kylian Mbappe” ile bu sene çok daha genç (yıldız futbolcu henüz 21 yaşında) ve dinamik şekilde gelen FIFA 21, PS4 için alındığında ücretsiz PS5 yükseltmesi de sağlayacak. Ayrıca eğer 8K çözünürlüğü destekleyen televizyonunuz varsa size çok güzel bir haberimiz var. İnanması güç ama FIFA 21, 8K görüntüyü destekliyor.

Oyunda tribün ve saha içi sesleri de oldukça geliştirildi. Artık oyunu kulaklıkla oynarken, gerçek stadyum deneyimine yakın bir etki yaşayacağız. Oyuncuların “Minecraft”ta gördüğü ve çok beğendiği Ray Tracing özelliği de FIFA 21’de kendine yer bulacak.

FIFA 21, Şampiyonlar Ligi ve Standart olmak üzere iki ön sipariş sürümüyle birlikte gelecek. Bu sürümlerin özellikleri ise şöyle:

Şampiyonlar Ligi Sürümü

Standart Sürüm

2) PES 2022

Konami, bu sene PES 2021’i çıkartmak yerine PES 2020’ye sezon güncellemesi çıkartmayı tercih etmişti. Bu durum her ne kadar oyuncuların hayal kırıklığı yaşamasına neden olduysa da Konami’nin PES 2022’yi üzerine titreyerek PS5 için ‘özel olarak’ hazırladığı artık kesinlik kazanmış oldu.

FIFA’ya kaybettiği tahtı tekrar ele geçirmek isteyen PES, 2022 serisiyle birlikte önceki serilerden daha iyi oynanış, grafikler ve animasyonla karşımıza çıkacak. Ayrıca oyunculardan aldıkları geri bildirimleri de dikkatlice ve titizlikle incelediklerini söyleyen Konami, geçmişte yaptıkları hataları PES 2022’de yapmayacak gibi duruyor.

Şu çok önemli bir gerçek ki, rekabet kaliteyi doğurur. PES nasıl ki FIFA karşısında kendini geliştirmek için bu kadar uğraşıyorsa, FIFA da aynı şekilde PES’e geçilmemek için en az o kadar emek sarf etmek zorunda. Bu rekabetten doğan kalite de biz oyunculara yarıyor.

3) NBA 2K21

NBA 2K21 PlayStation 5 etkinliğinde tanıtıldığından beri, serinin hayranları sabırsızlıkla oyunun çıkacağı günü bekliyor. PS4’ten farklı olarak yeni nesil konsollar için daha da güçlendirilmiş grafik ve ışıklandırma ile gelecek olan NBA 2K21, bizlere basketbol şöleni yaşatma konusunda oldukça iddialı görünüyor. Bu arada oyunun PS5 sürümünün kapak yıldızı “Zion Williamson” olacak.

NBA 2K serisinde oyuncuların en büyük şikayetlerinden biri de MyCAREER modundaki ekran yükleme süreleriydi. PS5’in donanım güçlendirmesiyle birlikte, her oyunda olduğu gibi NBA 2K21’de de yükleme süreleri oldukça kısalacak, hatta neredeyse yok denecek seviyeye inecek. Tıpkı FIFA 21 gibi 8K ve Ray Tracing özeliğini destekleyecek olan NBA 2K21, karşımıza her zamankinden daha gerçekçi oyuncu yüzleri, salon ve vücut hatlarıyla çıkacak.

NBA 2K21, Kobe Bryant’ın anısına Mamba Forever Sürümü’nü de oyunculara sunacak. Sürümde şunlar yer alacak:

4) Assassin’s Creed Valhalla

Ubisoft, Assassin’s Creed Origins ve Assassin’s Creed Odyssey ile birlikte serinin alışılmış konseptinden uzaklaşsa da yeni çehresiyle birçok oyuncuyu kendisine aşık etmeyi başardı. 9. yüzyıl İskandinavya’sında ve tarihe aşina kişilerin kolaylıkla anlayacağı üzere Vikingler’in o dönem sıkı temasta olduğu İngiltere’de geçecek olan serinin yeni oyunu Valhalla çıtayı biraz daha yukarı çıkartıyorlar.

Önceki serilerdeki muhteşem görüntü kalitesinin PS5 ile birlikte daha da üzerine çıkacak olan oyun, özellikle aksiyon ve tarih sevenler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Oyun mekaniklerindeki geliştirmeler, Viking baskınları, kendi yerleşimimizi oluşturup geliştirebilme gibi özelliklerle karşımıza çıkacak olan Assassin’s Creed Valhalla, yeni nesil konsollarda yükleme süresini neredeyse sıfıra indirmeyi amaçlıyor. Yani artık “fast travel” yapınca beklememize gerek kalmayacak ve neredeyse ışınlanabileceğiz.

5) Spider-Man Miles Morales

Spider-Man 2018’in spin off’u Spider-Man Miles Morales, PS5’e bomba gibi geliyor. Önceki oyunun oldukça beğenilmesinin ardından yeni oyunu PS5 özellikleriyle harmanlayacak olan oyun, yaklaşık 7-10 saatlik bir hikâyeye sahip olacak. Oyunun opsiyonel olarak 4K/60FPS’lik bir “Performans Modu”na sahip olacağı resmi olarak onaylandı. Her ne kadar “Kalite Modu”nun hangi özelliklere sahip olacağını bilmesek de performans modunun özelliklerine bakarak 8K ve Ray Tracing özelliklerine sahip olacağı tahmin ediliyor.

Spider-Man 2018’i oynayan oyuncular Miles karakterine aşina olacaklardır. Önceki oyunda yardımcı karakter olarak oyunculara görünen Miles, bu oyunda kendi hikayesiyle bizlerle buluşacak. Oyunun hikayesi Spider-Man 2018’den bir sene sonrasında geçecek ve Miles’in yüksek teknolojiye sahip bir suç organizasyonuyla olan mücadelesini deneyimleyeceğiz. Listedeki diğer oyunlar gibi Spider-Man Miles Morales’de de muhteşem grafikler ve geliştirilmiş ses teknolojisiyle karşılaşacağız. Ayrıca aynı şekilde PS5 donanımlarının da getirdiği avantajla birlikte oyun çok daha hızlı ve pürüzsüz olacak.

Assassin’s Creed Valhalla’da fast travel” yapınca beklememize gerek kalmayacak ve neredeyse ışınlanacağız!

 

Rekabet kaliteyi doğurur

Rekabet kaliteyi doğurur. PES nasıl ki FIFA karşısında kendini geliştirmek için bu kadar uğraşıyorsa, FIFA da aynı şekilde PES’e geçilmemek için en az o kadar emek sarf etmek zorunda. Bu rekabetten doğan kalite biz oyunculara yarıyor.

Spider-Man 2018’in spin off’u Spider-Man Miles Morales, PS5’e bomba gibi geliyor.

Bu oyunlar da kaçmaz

The Lord of the Rings: Gollum

Yüzüklerin Efendisi evreni, birçok insanın hayranlıkla okuduğu, izlediği ve oynadığı bir evren. Yeni nesil oyun deneyimiyle bizlere merhaba diyecek olan serinin yeni oyunu The Lord of The Rings: Gollum 2021 yılında PlayStation 5 için çıkış gerçekleştirecek.

Battlefield 6

Birinci Dünya Savaşında geçen Battlefield 1 ve İkinci Dünya Savaşında geçen Battlefield 5’in ardından, Battlefield 6’nın hangi dönem ve hikâye ile bizi karşılayacağını henüz bilmiyoruz. Ama şu kesin; Battlefield 6, PlayStation 5 platformunda oynanabilir olacak.


 

Exit mobile version