PlayStation 1 oyunu 22 yıl sonra tamamladı

Video oyun konsolları söz konusu olduğunda PlayStation 1, sektör için bir dönüm noktası olarak duruyor. Disk teknolojisini bir araya getiren ve 3D oyunlara güzel bir odaklanma sağlayan bu oyun, aralarında Final Fantasy VII gibi başlıklar bulunan 90’lı zamanların en ilerisindeki oyunlarından bazılarına ev sahipliği yaptı.

PlayStation‘ın oyun kataloğu göze çarpan oyunlarla doludur. Ancak o zamanlar yeni olan sistem için önerilen tüm oyunların hepsi işe yaramadı. Bu, oyunları bir sebepten ötürü yol kenarına düşen birçok yeni başlayan geliştiricinin kaderiydi. Bu geliştirme ekiplerinden biri PlayStation için Sony tarafından görülmesine ve takdir edilmesine rağmen gün ışığını hiç görmeyen bir oyun çıkardı. Şimdi, bir programcının çabası sayesinde oyunun geliştirmesi sonunda tamamlandı.

2021 yılında hangi Pokemon oyunları geliyor?

PLAYSTATION 1 OYUNUNUN ADI MAGIC CASTLE

Söz konusu oyunun adı Magic Castle idi. Sekiz ay boyunca bir geliştirme ekibi tarafından yapıldı. Bu günlerde, PS5 için oyun oluşturan geliştiricilere özel PS5 geliştirme kitine erişim izni verildi. Ancak PlayStation’a erişim daha geneldi. Magic Castle, kodlama meraklılarına pazarlanan bir PlayStation geliştirme kiti olan Net Yaroze ile oluşturulan birçok oyundan biriydi. PlayStation’ın yaşam döngüsü boyunca Sony’ye sunulan birçok oyundan biriydi.

MAGIC CASTLE YENİDEN SUNULDU

PlayStation’a taşınan oyunların aksine, Magic Castle her zaman bir PlayStation başlığı olarak yaratıldı. Tamamlandığında ise Sony’ye sunuldu. Sony’nin önüne getirildiğinde oyunun tasarımı övgüyle karşılandı. Ancak Sony, Magic Castle’ın kendisi ile ilerlemek istemedi. Ekip Magic Castle’ı bırakıp başka bir proje üzerinde çalışmak istemedi. Bu yüzden hikaye orada sona erdi. Şimdiye kadar. Magic Castle’ın orijinal geliştiricilerinden biri olan PIROWO, oyunun kaynak kodunu yeniden keşfetti. Biraz parlattıktan sonra oyunu halka sundu.

Oyun, izometrik bir stile ve söz konusu kaleyi fethetmenin basit bir öncülüne sahip kesinlikle bir PlayStation gerilemesi gibi görünüyor. Son derece konsol sonrası bir sürüm olarak mevcut durumu, onu PlayStation’ın en nadir oyunlarından biri haline getirebilirdi. Ancak PIROWO, emülatörü olan herkese açtı.

PS5 hala birçok oyuncunun elinde olmadığından, önceki sistemler için nostalji pekala artabilir. Eski ve daha önce tamamlanmamış oyunların yeni sürümlerinin ötesinde, Numbskull, klasik sistemin hayranları için gerileme PlayStation ürünlerini yayınladı. Magic Castle’ın PlayStation sonrası bir çılgınlık başlatması pek olası olmasa da, her zaman bir şeye ilham verme ve yeni bir hayata başlama şansı vardır. İlginç bir zaman kapsülü ve göz atılması gereken eğlenceli bir oyundur.

 

Exit mobile version