OPPO Band Akıllı Bileklik İnceleme

OPPO'nun yeni akıllı bilekliği inceleme konuğumuz oldu.

Akıllı saatlerle ilk tanışma Bluetooth eşleştirmesiyle sunulan akıllı telefon aksesuarı formuydu. Teknoloji raflarında öne çıkan başlıca marka ise FitBit oluyordu genellikle. Çinli üreticilerin daha düşük fiyatlı aygıtları da geniş bir kesimin kısa süreli oyuncaklarına dönüştürdü akıllı bileklikleri. Çocuklar ve gençlere hitap eden bu plastik görünümlü aygıtlar günümüze gelindiğinde tasarım açısından çok az değişti. Ekranlarda saatlerin yanı sıra kaydırarak değiştirilebilen sekmeler vardı. Ayrıca, son dönemde ise aktif yaşama dair özelliklerin sayısındaki artış ‘bağımsızlaşmayla’ birlikte şekillendi. Akıllı saatlerle eşleşme hala vardı ama şart olmaktan çıkmıştı 10 sene öncesine göre. İşte OPPO Band de bu tür aygıtlar arasında yeni trendlerden.

Plastik ve elastik görünümü sürdürüyor, ekranı büyük ve akıcı. Kullanımda parmaklarınızı ve canınızı sıkmıyor. Yukarı-aşağı ve yana hareketlerle menüler ve sekmeler arasında geziniyoruz. Hafif ve konforlu. Böylece, Android ile uygulama üzerinden çalılıyor. İndirip akıllı telefon ekranı üzerinden de kullanabiliyorsunuz. İOS uyumluluğu ise maalesef Bluetooth bağlantısıyla sınırlı; ekranında sadece çağrıları ve bazı bildirimleri görebiliyorsunuz.

Genel Özellikler

Aygıtın açılması için kordonundan çıkarılıp şarj adaptörüne ordan da USB portuna takılması gerekiyor. Çalıştırıp tekrar kordona takıyorsunuz. Bu kullanım şekli, başta tuhaf görünebilir ama size ‘beni kapatma ve bolca kullan’ mesajı iletiyor aslında. Zira uyku takibi özelliği de mevcut, sürekli bilekte yer almak istediğine şüphe yok. Özelliklerine temas etmişken nabız ölçebiliyor, kandaki oksijen miktarını gösteriyor. Ayrıca spor ve kalori verileri var, bunlar tahmini olarak şu kadar adımda x kalori prensibiyle çalışan özellikler. Akıllı telefondaki bildirimleri gösteriyor. Örneğin, çağrıları ekran üzerinde görüyorsunuz ‘baba arıyor’ yazıyor. Ayrıca, bilekten konuşma özelliği yok ama çağrıyı reddedebiliyorsunuz.

1 haftalık şarj dayanıklılığı ile geliyor. Akıllı bileklik son derece kısa sürede şarj oluyor. Kutu içeriğinde şarj adaptörü yok ama bu bize kalırsa kesiklikle artı puan alan bir detay, çünkü akıllı telefonunuzun, hatta tabletinizin şarj adaptörleri mutlaka vardır. Aynısından 1 tane daha bulunması pek ekolojik olmayacaktı.

Genel itibarıyla ideal bir akıllı bileklik. 50 metreye kadar suya da dayanıklı. Tüple dalabilir, kandaki oksijen oranını takip edebilirsiniz. Son olarak OPPO Band’i mütevazı fiyatı ve kapsamlı nitelikleri ile genç-yaşlı herkesin büyük bir memnuniyetle kullanabileceğini belirtebiliriz.

Artılar:

Eksiler:

Exit mobile version