MHRS Şifremi Unuttum, Ne Yapabilirim?

MHRS şifremi unuttum sorunu nasıl düzeltilir? İşte hesabınıza giriş yapabilmeniz için yapmanız gerekenler!

MHRS şifremi unuttum, telefon numaram değişti sorunu ile karşılaşan kullanıcıların hangi yöntemleri uygulamalıdır? Söz konusu hata ile karşılaşan internet kullanıcılar için bazı çözüm yöntemleri yer almaktadır.

MHRS Şifremi Unuttum Sorununun Çözüm Yöntemleri Neler?

MHRS sifremi unuttum-1

1. SMS ile Şifre Sıfırlama

Yeni parola belirleyin. MHRS adlı sistemde yer alan hesabınızın parolasını sıfırlamak için ilk önce bilgisayarınızda yüklü olan web tarayıcısını açın ve MHRS resmi internet sitesini ziyaret edin. Sağ üst köşede yer alan “Randevu al” butonuna tıklayın.

Açılan sayfada bulunan “Şifremi unuttum” seçeneğini seçin ve ardından “SMS ile parola sıfırlama” sekmesine tıklayın. Ekrandaki kutucuklara sistemde kayıtlı telefon numaranızı ve T.C. kimlik numaranızı yazmanız gerekmektedir. Daha sonra “İleri” butonuna tıklayarak bir sonraki aşamaya geçin.

“İleri” butonuna tıkladığınızda telefonunuza bir doğrulama kodu gelecektir. Gelen kodu ekranda yer alan kutucuğa girin ve ardından yeni parola belirleyin.

2. E-Posta Parola Sıfırlama

Bu yöntem, ilk yönteme çok benzemektedir fakat bu kez telefon numarası yerine e-posta adresi girmelisiniz. Dolayısıyla bu yöntem, sisteme kayıtlı olan telefona erişemeyen kullanıcılar için çok kullanışlıdır. Elbette yöntemin uygulanabilmesi için sisteme kayıtlı olan e-posta hesaba ulaşılabilmesi gerekmektedir.

3. Detaylı Kimlik ile Şifre Sıfırlama

Hesabınıza ulaşabilmek için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise detaylı kimlik ile parola sıfırlamadır. Bu yöntem için üye olurken gizli soru cevap ile resminizi seçmiş olmanız gerekmektedir. Bu işlem sırasında bu soru çıktığında doğru yanıtlamalısınız.

4. e-Devlet ile Giriş Yapma

Listedeki üç yöntemi de denediyseniz ve parola sıfırlama işlemi gerçekleşmediyse sisteme e-Devlet ile giriş yapabilirsiniz. Bunun için e-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir.

Parolalarınızı güvenli bir şekilde saklamak için bir program arıyorsanız en iyi şifre yöneticisi programları yazımıza göz atabilirsiniz.

Exit mobile version