LoL Siyah Ekran Sorunu ve Çözümü

League of Legends (LoL) siyah ekran sorunu için hangi yöntemler uygulanmalıdır? İşte yapılması gerekenler!

lol siyah ekran sorunu

League of Legends (LoL) siyah ekran sorunu ile mi karşılaştınız? Bu yazıda MOBA türündeki oyunda ortaya çıkan siyah ekran probleminin düzelmesine yardım edebilecek yolları açıkladık.

LoL Siyah Ekran Sorunu İçin Çözüm Yolları

League of Legends siyah ekran sorunu için çözüm yöntemlerini açıkladık. Yöntemlerin ayrıntılarına aşağıdan bakabilirsiniz.

PC’nin, Sistem Gereksinimlerini Karşıladığından Emin Olun

Oyunu oynamak için bilgisayarın donanımının, minimum sistem gereksinimlerini karşılaması gerekiyor. League of LEgends’ın minimum sistem gereksinimleri şu şekildedir:

Oyunu Yönetici Olarak Çalıştırın

Bilgisayarınız, oyunun gereksinimlerini karşılıyorsa League of Legends’ı yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Bu işlem için LoL simgesine sağ tıklayın. Açılan penceredeki “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğinin üzerine tıklayın.

Ekran Kartı Sürücüsünü Güncelleyin

Ekran kartınızın sürücüsü güncel olmayabilir. Bu da siyah ekran problemine yol açabilir. Eğer ekran kartınız güncel değilse AMD, Intel ya da NVIDIA’nın sitesini ziyaret edebilir ve uygun sürücüyü bulup yükleyebilirsiniz. Güncelleme işlemi için driver güncelleme programı da kullanabilirsiniz.

Tam Ekran İyileştirmelerini Devre Dışı Bırakın

League of Legends simgesine sağ tıklayıp “Özellikler” seçeneğine basın. Daha sonra “Uyumluluk” sekmesine girin ve “Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak” seçeneğini işaretleyin. Bu adımların

ardından sırasıyla “Uygula” ve “Tamam” butonlarına basın. Oyuna girin ve problemin düzelip düzelmediğine bakın.

Ekran Çözünürlüğünü Kontrol Edin

Oyunun çözünürlüğü ile monitörünüzün önerilen çözünürlüğü uyuşmuyor olabilir. Masaüstüne sağ tıklayıp “Görüntü ayarları” seçeneğini seçin. Açılan penceredeki çözünürlük kısmından önerilen çözünürlüğün ne olduğuna bakın.

League of Legends isimli MOBA oyununu açın ve ayarlar menüsünü görüntüleyin. Oyunun çözünürlüğünü monitörünüzün çözünürlüğü ile uyumlu hâle getirmeyi deneyin.

Oyunu Silip Yeniden Yükleyin.

Rehberdeki yöntemler sorunun düzelmesini sağlamadıysa oyunu silip yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Exit mobile version