LG 27BK550Y-B Monitör

Daha çok kurumsal kullanım için tasarlanan LG 27 inç BK550Y-B’nin giriş ve çıkış seçenekleri oldukça zengin ve üzerinde D-Sub, DisplayPort 1.2, DVI-D ve HDMI 1.4 çıkışları bulunuyor. Demonte halde gelen monitörün kutusundan ek görüntü bağlantısı için kabloları ile ses bağlantısı için 3.5mm ses kablosu ve USB Hub bağlantı kablosu çıkıyor. İki parça hale olan monitör ayağı masa üzerine düzbir şekilde sabitleniyor.

Monitör üst ve yanlardan 1 cm, alt tarafından ise sadece 2 cm kalınlığa sahip. Özellikler bakımından gelişmiş olsa da eski tip bir tasarıma sahip. Tek renk olan gövdenin mat dokulu plastik ve ekranın arkasında devre kartı ve adaptörün bulunduğu bir çıkıntı mevcut. Bu çıkıntının altında hoparlörler ve giriş çıkış portları ile güç bağlantısı yer alıyor. Monitörün kontrol tuşları ise ön tarafta alt çerçevede konumlandırılmış. Öte yandan OnScreen Control programı ile bu tuşlara gerek kalmadan program üzerinden tüm kontroller yapılabiliyor.

LG BK550Y-B serisinin 34 inç ve 27 inç olmak üzere 2 farklı boyutta modeli bulunuyor. Her iki modelin de en büyük özelliği ayağı sayesinde 90 derece pivot ve -5 ile 25 derece arası tilt hareketi ile 13 cm yükseklik ayarı sunması. Görüntü kalitesi kısmında ise incelediğimiz 27 inç boyutundaki model 1080P-60Hz IPS panele sahip ve maksimum 250cd/m2 parlaklık sunabiliyor. Gün ışığında ekran rahat bir kullanım sunarken minimum parlaklık seviyesi 200cd/m2 olarak belirtilmiş.

Ekran herhangi bir ışık sızıntısı ve ışık dengesizliği sunmazken IPS panel renk gösterimi açısından oldukça başarılı. IPS ekrana sağ ve sol tarafta bakında herhangi bir bozukluk yaratmasa da üst taraftan bakılınca panelin alt tarafındaki aydınlatma sebebiyle az da olsa renklerde koyuluk oluyor.

Monitörün 27 inç olmasına rağmen 1920×1080 piksel çözünürlük sunması biraz düşük kalıyor. Özellikle grafik işlerinde bazen çok detaylı çalışmalarda bozulmalar yaşanabiliyor. Buna karşına ekran ayarlarında bulunan Super Resolution+ ayarı ile görüntü kalitesini keskinleştirerek piksel bozulması az da olsa giderilebiliyor.

LG 27 inç BK550Y-B monitör, ön ayarlı şekilde ve toplamda 7 farklı görüntü ayarı ile geliyor. Bunlar Photo, Cinema, Game, Color Wakness, Reader1, Reader2 ve Custom görüntü profilleri. Custom profilinde kendi istediğiniz ayarlara göre profilinizi oluşturabiliyorsunuz. Profiller arasında geçiş OnScreen Control programı üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor.

OnScreen Control üzerinden yapabileceğiniz diğer ayarlar ise ekranı ikiye bölmek, parlaklık ve kontrast ayarı gibi görüntü seçenekleri. Ayrıca oyun moduna özel olarak gecikme seviyesini ve karanlık dengeleme ayarını da yapabiliyorsunuz. OnScreent Control programı ile daha birçok farklı ayar yapılabiliyor. Öte yandan programın Türkçe dil desteği bulunmuyor ama sade yapısı sayesinde kolay bir şekilde ayar yapabilmek mümkün.

Artıları:

Panel kalitesi

Pivot, tilt ve yükseklik ayarı

Bağlantı seçenekleri

Güç ışığının menüden kapatılması

Dahili adaptör

Eksileri:

Ayarlar menüsünde Türkçe dil seçeneğinin olmaması

USB ve ses çıkışının ulaşılması zor şekilde konumlandırılması


 

Exit mobile version