Lenovo Tab P11 Artıları ve Eksileri (İnceleme)

Gerek tasarımı gerekse performansı ile bizden tam not alan Lenovo Tab P11 tabletinin özellikleri.

Lenovo Tab P11 tableti, test merkezimizin konuğu oldu. Son yıllarda tabletlere yönelik beklentilere, her an her yerde kullanılabilen bir klavye/mouse setine kolayca entegre olabilme özelliği de eklendi. Kutu içeriğinden itibaren klavye ve mouse ile gelen çok sayıda tablet var, hayatı kolaylaştırdıklarına şüphe yok. Zira bu form faktör, büyük ve nispeten ağır notebook’lara endeksli dijital yaşamı bir kenara bırakabilmeyi mümkün kılıyor. Test merkezimizde ağırladığımız Lenovo Tab P11, klavye-mouse ikilisini ideal bir tasarımla buluşturuyor. Detaylara yakından bakıyoruz…

Lenovo Tab P11, şirketin son birkaç yıldır sunduğu klavyeli tabletlerin en yeni nesil seçenekleri arasında. Kutu içeriğinde tabletle birlikte ‘kırçıllı gri renkte kılıf+klavye+touchpad mouse’ üçlüsünü aynı noktada buluşturan bölümle (Keyboard Pack deniliyor) birlikte geliyor.

2’ye katlanan kılıfının bir yüzünde kamera açıklığı ve stanta dönüşmesini sağlayan kısım bulunurken diğerinde eksiksiz klavye/mouse ikilisini görüyoruz. Lenovo notebook’ları anımsatan kenarda dikey logo konumlandırmasının unutulması klavye bölümünde tuş aralıkları ve yükseklikleri muhteşem. Yazı yazmak ve mouse kullanımı keyifli.

Bu bölüme dair tek eksi nokta, kolay leke tutması. Bir de Lenovo Precision Pen 2 var, bu ürün bir dokunmatik kalem ve arayüzle kusursuz biçimde uyumlu. Çokyönlülük anlamında sınırları öte noktalara taşıyan Lenovo Tab P11 genel itibarıyla pratik, konforlu, dokunmatik kalem ve mıknatıs sistemi kusursuz bir deneyim sağlıyor.

Android işletim sistemine sahip 11 inçlik tablet, 2K (2000 x 1200 piksel) çözünürlük sunuyor. Versiyon Android 10. Ekran canlı ve parlak. Dokunmatik hassasiyeti 1. sınıf. Akıcı arayüz, Word ve Zoom gibi uygulamalarla birleştiğinde notebook’a çok yakın bir kullanıcı deneyimi sizi bekliyor.

Android oyunları ve uygulamalarıyla birlikte akıllı telefonunuzdaki benzer deneyimlerle elbette çok daha büyük bir ekranda birliktesiniz. 4 adet hoparlörü ve Dolby Atmos desteği sayesinde ses çıkışı da gayet iyi bu arada.

Donanımsal detaylara baktığımızda 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemci ile geldiği görülüyor. Modelde hız ve performans ideal seviyede. En zorlu oyunlara yönelik beklentilerinizi karşılıyor, zira 4 GB RAM’e sahip.

128 GB depolama alanı sayesinde uygulamalarınızı dilediğiniz miktarda artırabilir, multimedya arşivinizi yanınızda taşıyabilirsiniz. Wi-Fi modelde bağlantı konusunda sorun yaşamadık, kesintisiz ve stabildi. Kablosuz kulakiçi kulaklık için Bluetooth dahil tüm bağlantılar sorunsuzdu.

Bağlantı noktası, şarjı ve dosya aktarımı için USB-C portu şeklinde. 3.5 mm kulaklık girişi yok. Tabletin ses butonları sağ kenarda, güç düğmesi ise üstte bulunuyor. Yine kenarında depolama alanını artırmanızı esas alan bir microSD kart girişi bulunuyor. 64, 128 GB gibi ekstra depolama alanları elde edebiliyorsunuz böylelikle. Eğer oyun ve multimedya konusunda yeterli olmazsa bu özellik hayat kurtarıyor.

Şarj dayanıklılığı gayet iyi. Yaklaşık 1,5 güne kadar pil dayanıklılığı sağlanıyor.

Günlük kullanım için son derece yeterli olan Lenovo Tab P11, gerek tasarımı gerekse performansı ile bizden tam not alıyor.

Lenovo Tab P11 Tabletinin Artıları

Tabletin Eksileri

3.5 mm kulaklık girişi yok
Klavyesi leke tutuyor

 

Exit mobile version