Kod Yazmadan Mobil Uygulama Yapma Platformları

Kod yazmadan mobil uygulama yapma platformlarıyla kendi uygulamanızı yapmak ister misiniz? Bu uygulamaları deneyin.

İşletmeniz ya da küçük bir projeniz için uygulama yapmanız gerekiyorsa kod yazmadan mobil uygulama yapma platformlarını tercih edebilirsiniz. Bu platformlar özellikle kod bilginiz yoksa, projenize ayıracak çok fazla bütçeniz yoksa son derece kullanışlı olabilir.

Bundan birkaç sene önce dinamik olmayan basit bir web sitesi açmak bile kodlama gerektiriyordu. Teknoloji o kadar hızlı gelişti ki mobil uygulamalar bile artık kod bilgisine gerek duymadan geliştirilebiliyor.

Bu uygulama geliştirme platformları ile sitenizde yayımladığınız içerikleri sunan ya da kullanıcıların sosyalleşebileceği bir uygulama hazırlayabilirsiniz. Tabii ki yapabilecekleriniz bunlarla sınırlı değil. Aşağıda sıralanan kodsuz iOS ya da Android uygulama yapma platformları, bunların da ötesinde avantajlar ve imkânlar sunuyor.

Kod Yazmadan Mobil Uygulama Yapma Hizmetleri

Programlama bilgisi olmadan mobil uygulama geliştirebileceğiniz platformlar arasında bunlar yer alıyor. Bu hizmetleri dilerseniz daha detaylı şekilde ele alalım.

Kod Yazmadan Mobil Uygulama Yapma Hizmetleri

1. AppyPie

AppyPie, milyonlarca uygulama geliştiricisine oldukça kullanışlı uygulama geliştirme imkânı sunan bir platform. Android ve iOS platformlarına özel uygulama geliştirmenizi sağlayan hizmet, kullanıcılarına sunduğu zengin özellik yelpazesi ile uygulama geliştirmeyi inanılmaz zahmetsiz hâle getiriyor.

Hizmet, uygulamaların Play Store veya App Store’da yayımlanması konusunda ücretsiz destek sunuyor. AppyPie’ın bütün ihtiyaçlarınızın karşılık bulabileceği bir hizmet olduğunu söylemek hiçbir yanlış sayılmaz.

2. Composer Pro

Composer Pro, uygulama yapmak için zahmete girmenize gerek bırakmayan başka bir hizmet. Herhangi bir cihazla uyumlu uygulamalar geliştirmenize olanak tanıyan platform, tasarım açısından da kaliteli bir uygulama yapma imkânı sunuyor.

Hizmeti kullanmaya başladığınızda platformun kütüphanesinin ne kadar büyük olduğunu fark edeceksiniz. Composer Pro mobilin yanı sıra web ve TB için uygulama geliştirmeyi de destekliyor.

3. GameSalad

GameSalad, Android ve iOS için kod olmadan oyun geliştirmenizi sağlıyor. Bu platform, sürükle ve bırak temeline dayanan bir arayüz sunuyor.

Sahnedeki karakterleri düzenleyebilir, sesleri ayarlayabilir, uygulama içi satın alma özelliği yerleştirebilir, sayısız ögeyi kullanabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

GameSalad, yeni başlayanlar için bir süre boyunca ücretsiz. Devamında ise yıllık olarak belirli bir ücret ödemeniz isteniyor.

4. Swiftic

Swiftic, hangi seviyede olursanız olun, kısa sürede kendi uygulamanızı geliştirebileceğiniz bir uygulama geliştiricisi. Swiftic, uygulamadan para kazanmak isteyenler için iyi bir seçim olacaktır. Bu platformda sürükle ve bırak yöntemiyle uygulama geliştirebiliyorsunuz.

5. Thunkable

Thunkable, blok tabanlı bir uygulama geliştirme platformu. Mobil uygulama geliştirme alanında Scratch’e benzer bir deneyim sunuyor. Bu hizmetle basit bir uygulama oluşturabilirsiniz. Çok fazla zamanınızı almaz. Tabii ki öncelikle blok tabanlı kodlama hakkında biraz bilgi sahibi olmanızda fayda var.

Platform ücretsiz plan sunuyor. Bu ücretsiz planı seçerseniz ücretsiz mobil uygulama geliştirebilirsiniz. Ücretli planda ise size daha fazla depolama alanı sunuluyor. Dilerseniz belirli bir ücret karşılığında ücretli üyelik satın alabilirsiniz.

Yazılım sektöründe ne kadar büyük adımlar atılırsa atılsın, programlama dillerini yine de bilmek gerekiyor. Aslına bakacak olursanız yazılıma başlamak o kadar da zor değil. Bunun için daha önce bir rehber hazırlamıştık. Dilerseniz göz atabilirsiniz.

Exit mobile version