Kişiliğinize Uygun Akıllı Saati Seçme Rehberi 

Maceraperest misiniz, yoksa sportif mi? İşte kişiliğinizi uygun akıllı saatler… 

Akıllı saatler kullanım amacına göre şekillendirilebilmelerine ek olarak ‘direkt olarak’ karakter özellikleri ile örtüşen özelliklerle gelebiliyorlar. Örnek olarak Apple Watch serisinin gündelik kullanıma yönelik modeller ile daha aktif yaşamı esas alan Apple Watch Nike modelleri olarak ayrılmasını gösterebiliriz. Ek olarak outdoor kullanım, daha çok aksesuar olarak akıllı saatin konumlandırılması gibi farklı taleplere yönelik çarpıcı birçok model mevcut. Gelin bu modellere yakından bakalım ve kişiliğinize uygun akıllı saati birlikte seçelim… 

Günlük kullanım 

Apple Watch Series 6  

Apple Watch 6, gündelik kullanıma yönelik en iyi akıllı saat alternatiflerinden. Gerek tasarımı, gerekse teknolojik nitelikleri ile beklentilere ideal yanıtları başarıyla veriyor. Gündelik ifadesini ‘baz kullanım’ şeklinde ele almak da mümkün. Saati göreyim, akıllı telefon bildirimlerime erişim sağlayayım, hareketsiz kaldığım durumlarda beni uyarsın, spor hedefleri belirleyip ilerleme kaydetmeme yardım etsin ve eğlenceli uygulamalarla ‘kolumda’ keyifli vakit geçirebileyim diyenlere hitap ediyor.   

 

 

Apple Watch Series 6, kullanıcının kanındaki oksijen doygunluğunu kolayca ölçen yeni SpO2 özelliğiyle önceki Apple Watch modellerinin sağlıkla ilgili kabiliyetlerini genişletiyor. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar genel fitness ve sağlık durumlarını daha iyi anlayabiliyor. Bu arada bir dipnot; oksijen doygunluğu veya SpO2, kırmızı kan hücrelerinin ciğerlerden vücudun kalanına taşıdığı oksijen yüzdesini ifade eder ve bu oksijenli kanın tüm vücuda ne derecede iyi taşındığını gösterir. 

Ciltteki doğal değişkenleri gidermek ve sonucun doğruluğunu artırmak için Kanda Oksijen sensörü yeşil, kırmızı ve kızılötesi LED’lerden oluşan dört kümenin yanı sıra kandan geri yansıtılan ışığı ölçmek için, Apple Watch’un arka kristalinde bulunan dört fotodiyotu kullanıyor.  

Apple Watch Series 6, yeniden tasarlanan ve aynı etkileyici küçük tasarım içinde daha da fazla özellik ve gücü barındıran donanım sayesinde daha yüksek bir performansa sahip. iPhone 11’deki A13 Bionic çipi temel alan yeni bir çift çekirdekli işlemci kullanan, yükseltilmiş S6 SiP yüzde 20’ye kadar daha hızlı çalışarak uygulamaların yüzde 20 daha hızlı açılmasını sağlıyor. Bu arada, tüm gün süren 18 saat pil ömrünü koruyor.  

Son olarak model, daha hızlı şarj oluyor. Tamamen şarj olması 1,5 saatten kısa sürüyor. Ayrıca, kapalı ve açık hava koşuları gibi belirli antrenmanların takibi için gelişmiş pil ömrü sunuyor. 

 

Huawei Watch 3 

2021 yazının yeni modellerinden Huawei Watch 3, HarmonyOS işletim sistemiyle geliyor. 2 GB RAM, 16 GB depolama alanı, 466 x 466 piksel çözünürlüklü 1.43 inç büyüklüğünde AMOLED ekran, LTE, Wi-Fi ve dahili GPS gibi özellikleri ile dikkat çekiyor. Huawei’nin yeni akıllı saati, Hi6262 olarak isimlendirilen bir işlemciye sahip. 14 güne kadar şarj dayanıklılığı öne çıkan bir diğer artısı. NFC, dahili GPS, 100’den fazla spor modu ve 6 farklı aktivite türü ile dört dörtlük modeller arasında. Aktivite sırasında harcanan kaloriyi görmek, kalp atış hızını izlemek, uyku durumu ve kalitesi ile stres takibi gibi sağlık özellikleri de mevcut.  

 

Samsung Galaxy Watch3 Bluetooth  

Öncelikle şimdiye kadarki en gelişmiş Galaxy saat. Günlük kullanım için ideal alternatiflerden biri. Gerek ince tasarımı, gerekse kapsamlı özellikleri ile beklentilerinize yönelik son derece iyi bir yanıt. Örneğin yeni bir mesaj aldığınızda Galaxy Watch3 önceki konuşmaları da ekrana getirerek verimli bir sohbet deneyimi sunuyor. Egzersiz yaparken durmanıza gerek kalmadan tek bir dokunuşla resimleri görüntüleyebilirsiniz.  

1.4 inç ekran, 1.15 GHz işlemci, 8 GB hafıza, 340 mAh pil (54 saat şarj dayanıklılığı) sağlıyor. Akselerometre, Barometre, Jiroskop Sensörü, Işık Sensörü ve Optik Nabız Sensörü ile geliyor. Galaxy Watch3 akıllı telefon özelliğiyle önde gelen sağlık teknolojilerini tek bir cihazda buluşturuyor. Tüm sağlık değerlerinizi zahmetsizce görüntüleyebileceğiniz Galaxy Watch3 ile sağlığınız tamamen sizin elinizde diyebiliriz. 

Uygulamalar arası kolay geçiş için bezel kontrolü sağlarken tek akıllı saat oluşuyla dikkat çeken modelin yenilenen daha ince. Ayrıca, küçük tasarımı sofistike kimliğini tanımlıyor. Zarif duruşu ve inceltilmiş ekranı ile görünüşünüzü tamamlıyor. Apple Watch 6 ile rekabet halindeki Galaxy Watch3, egzersiz alışkanlıklarınızı da unutmuyor. Zira kanınızdaki SpO2 seviyesini ölçmek için kırmızı LED ve mor ötesi ışıklardan faydalanıyor. 

 

Spor ve aktif yaşam 

Fitbit Versa 3 

Versa 3, “Squircle” adı verilen bir stille geliyor. Yuvarlatılmış köşeler ve kare görünüm daha iyi ifade edilemezdi. Hafif konik ve açılı tasarım beğenimizi topluyor. Oldukça da hafif. Görünümün devamında ise her şey cihaz açılınca başlıyor. Kullanıcı dostu ve her yaştan herkes tarafından kullanılabilir seviyede kolay yazılım. 

İhtiyacınız olan motivasyonu sağlıyor. Akıllı saat olan Fitbit Versa 3’teki dahili GPS ile hızınızı takip edebiliyorsunuz. Ayrıca arama, metin ve uygulama bildirimleri alabiliyor. Böylece, sesli asistan kullanıp telefonunuz yakındayken kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca Active Zone Minutes, 20’den fazla egzersiz moduna sahip. Ek olarak,12 dakikada hızlı şarj ile 6+ günlük pil sunuyor… Sağlık ve fitness hedeflerinize ulaşmak için ihtiyacınız olan tüm motivasyona bu akıllı saat ile sahipsiniz. 

 

Maceracılar için 

Casio WSDF30 Pro Trek 

Casio’yu bilmeyen, duymayan var mı? Kesinlikle bir ikon. Bu markanın muazzam-klasikleşmiş- tasarım çizgisi ülkemizde de geniş kesimleri mıknatıs gibi kendine çekiyor. Markanın DNA’sında uzun süredir var olan bir diğer gerçek ise ‘dijitale’ yatkınlık. İnovasyonun sınırları hayranlık uyandırıcı şekilde zorladığı Casio modellerinden biri de WSDF30 Pro Trek. 

Casio’nun çarpıcı tasarımlı yeni akıllı saati, segmentindeki çoğu modelden daha iyi bir ekrana sahip. 1.2 inçlik OLED ekran 390 x 390 gibi oldukça iddialı bir ekran. Dolayısıyla daha canlı ve iyi görünüm sağlıyor. Üstelik ekranı, standart ekran ya da tek renk şeklinde iki ayrı kullanım senaryosu sağlıyor. Böylece, kullanıcı insiyatifine bağlı olarak şarj dayanıklılığının 2-3 kat artmasını (yaklaşık 3-4 gün) mümkün kılıyor.  Sadece saat ve sensörler üzerinden kullanda 3 aya varan dayanıklılık söz konusu. İnovasyon müthiş bir şey! Son olarak MIL-STD 810G sertifikasına sahip olan model neredeyse tank gibi. Su geçirmiyor ve darbelere karşı dayanıklı. 

 

Stiline özen gösterenlere 

Louis Vuitton Tambour Horizon  

Aslında ne aradığınızı bildiğiniz sürece paranıza değebilecek üst düzey akıllı saatler de var. İşte bunlardan biri de Fransız moda devi Louis Vuitton tarafından üretilen Tambour Horizon. Altın ya da pırlanta yok, sadece Louis Vuitton markası var bu modelde. Onun dışında şık ve zarif görünüyor. Donanım konusu beklenildiği gibi ‘ortalama değerler’ sunuyor. Android Wear işletim sistemi yüklü ve 24 saatlik pil ömrü vadediyor. 

  

Kreatif zihinler için 

HONOR MagicWatch 2 Floral Horse ve Wang Dongling 

HONOR’un, gelişmiş spor ve sağlık takibi özellikleri sunan popüler akıllı saati MagicWatch 2 için dünyanın her yerinden farklı sanatçılar bir araya gelerek yeni saat yüzleri ve bunlara uyumlu kayışlar tasarladı. Bunlardan biri de Floral Horse. Dünyanın en önemli çağdaş pop sanatçılarından biri olan Jacky Tsai, MagicWatch 2 “Floral Horse” eserini üretti. Çiçekler, taşlar ve birçok farklı elementle birlikte dinamik ve renkli bir hava yakalıyor. 

Çin’in yaşayan en iyi kaligrafı olarak nitelendirilen ve bu yeteneğini resme de yansıtan  Wang Dongling,  MagicWatch 2 için hazırladığı tasarımda deneysel kaligrafik tarzını, yoğun yeşil renk ve güçlü fırça darbeleriyle birleştirdi. 

Exit mobile version