Kaspersky Total Security

Her ne kadar bütün güvenlik paketlerinin içinde antivirüs yazılımı bulunsa da bazıları sundukları ayrıcalıklı özelliklerle diğerlerinden ayrılıyor. Sunduklarına örnek olarak verebileceğimiz bazı özellikler genelde şu şekilde sıralanıyor; antivirüs, güvenlik duvarı, spam filtresi, ebeveyn denetimleri ve daha fazlası. Bu kapsamda inceleme konuğumuz olan Kaspersky Total Security, bunların hepsini içeriyor, dolayısıyla kullanıcılara ‘hepsi bir arada’ güvenlik çözümü sunuyor.

Kaspersky Total Security’nin en iyi yanlarından biri çapraz platform desteği sunması. Programı Windows’ta, macOS’ta veya Android cihazlarda kullanabiliyorsunuz. Ayrıca Total Security’ye özel bazı bileşenler iOS’ta da kullanılabiliyor. Bunun için tek yapmanız gereken Kaspersky internet sitesinden satın alımı yaptıktan sonra size uygun olan sürümü indirmeniz.

Bu arada Kaspersky Total Security, 1, 3 ve 5 kişinin kullanabileceği yıllık ve iki yıllık seçenekler halinde geliyor. Fiyatlar çoklu kullanımda avantajlı indirimlerle sizi karşılıyor. Örneğin 1 kişi-1 yıl şeklindeki paketi 219 TL+KDV, 3 kişi-1 yıl şeklindeki paketi ise 324 TL + KDV şeklinde edinebilmeniz mümkün. Tüm seçeneklerde 30 günlük ücretsiz deneme sürümü de kısa sürede indirilip kullanılabiliyor.

Giriş seviyesi Kaspersky Internet Security, altı ana özelliğe sahip: Tarama, veri tabanı güncellemesi, güvenli para, gizlilik koruması, çocuklar için koruma ve My Kaspersky. Ancak Total Security’yi tercih ettiğinizde bu altı özelliğe ek olarak üç ek özelliğe daha sahip oluyorsunuz: Şifre yöneticisi, yedekleme ve geri yükleme.

Geçmişte Kaspersky, kendilerini banka ya da bu tarz başka kurumlar olarak gösteren ve insanların kimlik bilgilerini çalan siteleri tespit etmekte mükemmel bir iş çıkartarak %100 oranında başarı yakalamıştı. Günümüzde de bu oran hala oldukça iyi ve %99.9 seviyesinde. Kaspersky’yi tercih eden kullanıcıların en beğendiği özelliklerden biri de bu.

Windows ve popüler uygulamalardaki güvenlik açıklarından yararlanan saldırılara karşı koruma, genellikle güvenlik duvarıyla ilişkilendirilir ve bu güvenlik özelliğinin tehlikeleri etkisiz hale getirmesi beklenir. Kaspersky, Web Anti-Virüs bileşeni ile bu tehlikeye karşı duruyor ve oldukça da başarılı oluyor. Yapılan bir başka teste göre Kaspersky, saldırıların %100’ünü tespit ederek diğer antivirüs programlarına göre benzersiz bir performans sergiledi.

Kaspersky, sisteminizi eksik güvenlik güncellemeleri için kontrol ediyor ve bulunan güncellemeleri otomatik olarak yüklüyor. Casus yazılım koruması için webcam kontrolü ve reklam verenlerin internetteki sörf geçmişinizi ve alışkanlıklarınızı izlememesi için Do Not Track özellikleri Kaspersky Total Security’de diğer öne çıkanlar arasında. Güvenli para özelliği ise finansal işlemlerinizi koruyor ve sahip olduğu spam filtresi ile e-posta hesaplarınıza gelen sahte mailleri filtreliyor.

Total Security ile ayrı olarak ücretli şekilde sunulan Kaspersky Şifre Yöneticisi’ne de sahip oluyorsunuz. Bununla tüm Windows, macOS, Android ve iOS cihazlarınızda şifrelerinizi senkronize etmek için kullanabilirsiniz.

Windows’ta Kaspersky; Chrome, Edge, Firefox, Internet Explorer ve Yandex için bir uzantı sunuyor ve bu sayede tarayıcılardaki şifreleri de içe aktarabilirsiniz. Cihazlarınız My Kaspersky online portalı üzerinden senkronize ediliyor; bu sayede şifrelerinize ve güvenli verilerinize portal üzerinden erişebilirsiniz.

Genel olarak baktığımızda Kaspersky Total Security’nin bir kullanıcının güvenliği için isteyebileceği her şeye sahip olduğunu söylemek abartı olmaz.

Artılar:


 

Exit mobile version