iPhone ve Android’de Sık Karşılaşılan 12 Sorun 12 Çözüm

Young black woman reading a problematic text message on her mobile phone while working at home.

iPhone için

iPhone güncellenmiyor

iPhone, iPad veya iPod’unuzu güncellerken ya da geri yüklerken bir hata görürseniz aygıtınızı güncellemek veya geri yüklemek için iTunes’u kullandığınızda bir hata kodu veya uyarı görmeniz halinde ne yapmanız gerektiğini öğrenin.

Error Page Screen on Smartphone

Kamerada odaklama sorunu var

En kolay, fakat en etkili ipucuyla başlamak istiyoruz. Geleneksel odaklanma sistemlerinden bildiğiniz üzere, kameranızı odaklamak istediğiniz noktaya odaklarsınız. Sonrasında yaşayacağınız bir titreşim ya da hareket, odağınızın bozulmasına sebep olur. Bu sebepten dolayı nice fotoğrafları çekebilmenin tam bir işkenceye döndüğünü biliyoruz. Bunun çözümü olarak, iPhone’larda kamera odağını bir hedefe sabitlemek ona kilitlenmek mümkündür. Kameranın odaklanmasını istediğiniz noktaya parmağınızla basarak, odak ayarını o noktaya kilitleyebilirsiniz.

El feneri kendiliğinden açılıyor

Eğer telefonunuzda el fenerinin kendiliğinden açılması sorunu yaşıyorsanız, yani telefonunuz cebinizdeyken el feneri birden açılıyor ve bu şekilde uzun süre açık kalıyor ise dokunmadan uyanma özelliğini kapatmanızda fayda var. iPhone model telefonunuzda dokunmadan uyanma özelliğini kapatmak için ilk olarak yapmanız gereken Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Kapat yolunu izlemeniz ve hemen sonra burada yer alan “Uyanmak İçin Dokunma” seçeneğini pasif hale getirebilirsiniz. Diğer yandan başka bir çözüm yolu da eğer telefonununuz cevizindeyken aniden el feneri açılıyorsa belirli aralıklarla Siri ile iletişime geçebilir ve LED ışığın açıldığını düşündüğünüz anlarda Siri’ye “Hey Siri, el fenerini kapat!” komutunu iletebilirsiniz.

Wi-Fi ağına bağlanmıyor

Doğru parolayı girseniz bile “ağa katılamadı” veya “parola doğru değil” iletisini alabilirsiniz. Tüm aygıtlarınızı yeniden başlatıp parolanızı tekrar girmeyi deneyin. Ağ Ayarlarınızı sıfırlayın: Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla’ya dokunun. Bu işlem, daha önce kullandığınız Wi-Fi ağlarını, parolalarını, hücresel ayarları ve VPN ile APN ayarlarını da sıfırlar.

E-posta hesabı ekleyemiyorum

iCloud, Google veya Yahoo gibi bir e-posta sağlayıcısı kullanıyorsanız Mail uygulaması yalnızca e-posta adresiniz ve parolanızla e-posta hesabınızı otomatik olarak ayarlayabilir. Şunları yapın:

 

Depolama alanı uyarısı alıyorum

Akıllı telefonunuzu biraz güncelleyip sonuçlarına bayılabilirsiniz. Gereksiz her şey bir yük ve özellikle 32 GB depolama alanı gibi potansiyel tehditlerde tek bir video bile ciddi seviyede performansa etki edebiliyor. Bu nedenle gereksiz videolar başta olmak üzere fotoğraf ve ses dosyalarınıza göz atın, ihtiyaç duymadıklarınızı kaldırın.

Wrench and screwdriver icon on smartphone screen. Hand holding smartphone. Fix, maintenance, mobile phone repair service concept for web banner, web site, infographics. Flat design vector illustration

Uygulamaların hem kullanım hem de sistemin harcayacağı efor açısından taşıdığı önem büyük. Bu kapsamda mobil uygulamalarınızı gözden geçirmeye ne dersiniz? Aylardır oynamadığınız oyun, aslında sisteminizin hızını saliselerle de olsa düşürebiliyor, gerek var mı? Yapmanız gereken tek şey ‘sil’ demek.

 

Android için

Pil çabuk bitiyor

Tüm Android telefonlarda güç tasarrufu modları mevcut. Bu ayarları görmek için çoğu telefonda batarya menüsüne gidin (genellikle Ayarlar> Batarya). Örneğin Samsung, ekran parlaklığını azaltan ve CPU’yu yavaşlatan düzenli bir güç tasarrufu modu sunuyor, ardından cihazı birkaç temel uygulamayla sınırlayan ultra güç tasarrufu da var. Bu kesinlikle ayarlamanız gereken bir şey.

Bulanık fotoğraflar

Pek çok akıllı telefon kullanıcısının ihmal ettiği en önemli ve temel detay, hiç şüphesiz ki kamera lensinin temizliğidir. Kamera lensini koruyan koruyucu cam, parmak izi, ortam kiri, toz ve yağdan kolaylıkla etkilenir ve kirlenir. Eğer düzenli olarak kamera lensinizi temizlemezseniz, bir müddet sonra fotoğraflarınızın daha bulanık çıktığını fark edeceksiniz. Kamera arızası olduğunu düşünmeden önce, yumuşak bir gözlük silme beziyle kameranızı silmenizi öneriyoruz.

İnternet paketi çabuk bitiyor

Mobil operatörlerin sunduğu paketlerin aşılması sorunu ülkemizde son derece yaygın ve bu yüzden Sistem Ayarları’nıdaki veri kullanım menüsü, sık kullandığınız bir alan olmalı. Burada plan sıfırlama tarihinizi belirleyip kullanım detaylarınızı görebilir, hatta belli bir veri kullanımından sonra mobil interneti otomatik olarak devre dışı bırakabilirsiniz.

Parlak fotoğraflara dur deyin

Çoğu durumda flaş kullanmak, fotoğrafınızı olumsuz yönde etkileyecektir. Eğer mecbur değilseniz, flaş kullanmaktan kaçınmanızı ve mevcut aydınlatmayı efektif biçimde kullanmanızı öneriyoruz. Öte yandan bazı kullanıcılar flaş ışığının üzerini kâğıtla kapatarak, ani parlamayı engellemeyi denemekteler. Arzu edersiniz, siz de bunu uygulayabilirsiniz.

Bilgisayarım cihazımı tanımıyor

Verileri microSD’ye taşıyamıyorum

Cihazlarda depolama alanının dolmaya yakın olmasının beraberinde getirdiği yavaşlama ve düşük stabilite sorunları son derece yaygın. Bu kapsamda iyi bir adım olarak akıllı telefonunuzdaki uygulamaları microSD’ye taşımak istiyorsanız ManageApps, sorunsuz bir tercih. Sadece taşıma değil backup özelliği de sunan uygulama ile ayrıca uygulamaların tükettiği veriyi, pili ve kullandığı depolama alanını detaylar eşliğinde görüyorsunuz. Arayüzün temizlenmesi gibi bir dizi ek özellik de sunan ManageApps, ücretsiz olarak birçok farklı özellik sunan, oldukça ideal bir yönetim uygulaması.

Akıllı telefon performansını artıran Android uygulamaları

Akıllı telefonunuzun donanım ve yazılım bilgilerini görme, analiz ve performansını artırma gibi ihtiyaçlarınız için ideal uygulamalar söz konusu. İşte öne çıkanlar… 

ManageApps

Sadece taşıma değil backup özelliği de sunan uygulama ile ayrıca uygulamaların tükettiği veriyi, pili ve kullandığı depolama alanını detaylar eşliğinde görüyorsunuz. Arayüzün temizlenmesi gibi bir dizi ek özellik de sunan ManageApps, ücretsiz olarak birçok farklı özellik sunan, oldukça ideal bir yönetim uygulaması.

Ücretsiz

RAM Cleanup

Daha fazla pil tasarrufu ve CPU’nun soğutulması ile cihazınızı hızlandırmak için belleği (RAM) boşaltmayı deneyebilirsiniz. Bunun için özel olarak geliştirilmiş RAM Cleanup çok basit bir kullanım prensibine sahip. Cihazınızın daha hızlı çalışmasına yardım ediyor.

Ücretsiz

Fast Optimizer

Ön belleğin temizlenmesi, Android cihazlarda gözle görülür performans artışı sağlayabilir. Fast Optimizer, genel itibarıyla işlemci hızını artırıyor, pilin şarj dayanıklılık süresini az da olsa artırıyor ve gereksiz dosyalar tarafından boğulan depolama sistemini rahatlatıyor.

Ücretsiz


 

Exit mobile version