iPhone 13 Pro Modeli 1TB Depolama Alanı İle Gelecek

iPhone 13 Pro modellerinin 1 TB depolama alanı seçeneğine sahip olacağı söylentiler arasındaydı. Kaynağa göre, bu bilgi hala geçerli ve Apple bunun üzerinde çalışıyor. Aynı zamanda onaylanan diğer bir bilgi ise, tüm iPhone 13 modellerinin LiDAR sensörü ile geleceği. İşte detaylar!

Bilgilere göre, 13 modelleri, normalde sadece Pro modellerinde olan LiDAR sensörüne sahip olacak. Söylediğimiz gibi daha önce sadece Pro modellerinde bu özellik vardı. Fakat söylentilere göre, 13 serisi ile tüm modellerde olacak.


Benzer İçerik: Apple iPhone 13 Serisi Pil Kapasiteleri Sızdı! Artık Daha Büyük


iPhone 13 serisi telefonlarında LiDAR sensörü olacak

LiDAR ne işe yarıyor diye merak edenleriniz için, özetle bu özellik sayesinde kamera, objelerin arasındaki mesafeyi ve ışığı ölçüyor. Böylece ortamın derinliğini hesaplayabiliyor. Bu özellik, artırılmış gerçeklik (AR) deneyimi için kullanılabiliyor. Yani örneğin, almak istediğiniz bir kıyafetin üzerinizde nasıl duracağını bile görebiliyorsunuz. Aynı zamanda bu özellik, düşük ışıkta daha kolay odaklanmayı da sağlıyor.

Ancak Apple, henüz bu özelliğinin tüm potansiyelini kullanmıyor. Şirket, LiDAR sensörü ve AR hesaplama uygulaması dışında bu özelliğin üzerinde çok fazla durmuyor. Fakat 13 modellerinde bu özelliğin oluşu, Apple’ın AR konusunda çalıştığını bize gösteriyor.

Yeni iPhone 13 Pro modelleri 1 TB depolama alanı seçeneğine sahip olacak

Geçtiğimiz Mart ayında, aynı kaynak, 13 Pro ve Pro Max modellerinin 1 TB depolama alanı seçeneği ile geleceğinden söz etmişti. Bu da şimdiki 512 GB’nin iki katı ediyor. Yeni raporda kaynak, bu yeniliğin üzerinde bir kez daha durmuş. Bu da bize Apple’ın böyle bir seçenekle geleceğini gösteriyor.

iPhone 13
iPhone 13 

Geçtiğimiz günlerde de 13 serisi telefonlarının pil kapasiteleri sızmıştı. Bilgilere göre, yeni serinin pil kapasiteleri çok daha fazla olacak. Ancak en büyük geliştirmeyi Pro Max modeli alıyor. Hatırlatmamız gerekirse bu model, yüzde 20 daha büyük bir pil ile gelecek.

Elimizdeki diğer bilgilere gelecek olursak, 13 serisinin ekrana entegre bir parmak izi okuyucu ile gelmesi de söylentiler arasında. Bu da bizlere Android telefonları hatırlatıyor. Aynı zamanda yeni seride mat siyah ve bronz olarak iki ayrı renk seçeneği de gelebilir. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan WWDC etkinliğinde ise şirketin 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerini tanıtmasını bekliyoruz.

Exit mobile version