iOS 14.5 Yayınlandı! İşte Yenilikler!

iOS 14.5

Apple, yeni iOS 14.5 güncellemesini çıkardı. Bu güncellemede tabii ki bazı değişiklikler ve yenilikler mevcut. Hatta şimdiye kadar 14 sürümünden sonra gelen en büyük yenilikler bu sürümde diyebiliriz.

iOS 14.5 yenilikleri

Telefonunuzu 14.5 ve watchOS 7.4 güncellemesi ile artık maske giyerken de açabileceksiniz. FaceID biliyorsunuz ki maske ile pek işe yarayan bir özellik değildi. Günümüzdeki COVID-19 virüsü yüzünden zaman zaman maske ile bu özelliği kullanmak zorunda kalıyorduk. Fakat cihaz, maske ile yüzümüzü her zaman tanıyamıyordu.

iOS 14.5 FaceID
iOS 14.5 FaceID

Bu yeni özellik ile Apple Watch ile parolanızı girmeden veya maskenizi çıkarmadan telefonunuzu açabileceksiniz. Ayarlar’dan FaceID ve Parola sekmesine gidip Apple Watch ile ekran kilidi açma özelliğini aktifleştirip, kolayca kullanabilirsiniz. Güvenlik önlemlerinden ise korkmanıza gerek yok. Çünkü Apple bunun için de bazı önlemler almış.

AppleWatch

Diğer bir yenilik ise bildiğiniz gibi AirTag cihazı. Yeni iOS güncellemesi ile cihazınıza AirTag desteği de geliyor. Bir AirTag sahibiyseniz Find My uygulaması ile kaybolan cihazlarınızı bulabileceksiniz.

Apple AirTag

macOS Big Sur 11.3‘de olduğu gibi, iOS güncellemesinde de Siri ses seçenekleri mevcut. Artık Siri sadece erkek ve kadın sesi sunmuyor. Bunun için Ayarlar > Siri ve Arama > Siri Sesleri kısmına giderek kendinize istediğiniz Siri sesini seçebilirsiniz.

Apple’ın iOS beta sürümlerinde haberimiz olduğundan beri kullanıcıların dikkatini çeken bir diğer özellik ise Uygulama Takip Şeffaflığı. Bu sayede, iPhone cihazınızda bulunan uygulamalar ve girdiğiniz web siteleri sizden bilgi almak için izninizi istemek zorunda kalacak. Böylece uygulama dışında yaptığınız her şey güven altında olacak.

Belki en eğlencelisi de yeni emojiler. Apple bu sürümde, çok daha fazla ten rengi seçeneği sunuyor. Ayrıca şırınga emojisinden kan kaldırılmış ve çift emojilerinde farklı ten rengi seçimleri mevcut. Bunun yanında 200’den fazla yeni emoji geliyor.

iOS 14.5 yeni emojiler

Apple’ın getirdiği bir diğer yenilik ise Google Haritalar’da zaten bulunan kaza raporları, tehlikeli yollar ve radar noktalarını paylaşma özelliği. Böylece Apple Haritalar kullanıcıları paylaşım yaparak daha rahat bir trafik deneyimi yaşayabilecek.

Diğer yenilikler

Diğer bir Siri özelliği ise “Hey Siri, acili ara” komutu. Bu komutu verdiğinizde üç saniye içinde iptal etmezseniz Siri, acil yardım sevisini arıyor. Yani bu numara Türkiye’de 112 olmalı.

Oyuncuları sevindirecek bir yenilik ise yeni nesil oyun konsolları PlayStation 5, Xbox Series X ve Xbox Series S’in oyun kollarını iPhone veya iPad cihazlarınıza bağlayabileceksiniz.

iOS 14.5 nasıl yüklenir

Normalde yeni güncelleme cihazınıza ulaştığında bir bildirim alıyorsunuz ancak bu bildirimi almadıysanız Ayarlar > Genel > Yazılım Güncellemeleri kısmına giderek bu güncellemeyi yükleyebilirsiniz. Bunu yapmadan önce ise verilerinizi yedeklemeniz ve telefonunuzu şarja takmanızı öneririz.

Exit mobile version