Instagram Yeni Mesaj Özelliğini Duyurdu!

Instagram, uzun süredir kullanıcıların özel mesaj yoluyla aldığı saldırgan mesajları üzerinde çalışıyordu. Geçtiğimiz günlerde zorbalık ve taciz içerikli mesajların filtrelenmesini sağlayan yeni bir özellik duyurdu. Bu özellik sayesinde artık istemediğiniz kişilerden istemediğiniz mesajları almayacaksınız.

Instagram yeni mesaj filtreleme özelliği

Instagram’ın açıklamalarına göre, kullanıcıların zorbalığa ve ayrımcılığa en sık uğradığı yer DM kutusu. Burada sizin takip bile etmediğiniz insanlar sizi rahatsız edecek mesajlar atabiliyorlar. Şimdi ise Instagram’ın belirlediği anahtar kelimeler ve emojiler filtrelenecek ve görmek zorunda kalmayacaksınız. Bu filtreli kelimeleri ve emojileri de zorbalık ve ayrımcılık karşıtı kuruluşlar ile birlikte belirlediklerini belirtmişler.

Call of Duty: Warzone 100 milyon oyuncuyu aştı

Yeni filtreleme özelliği, aktifleştirdiğiniz zaman sizin takip etmediğiniz kullanıcılardan gelen mesajları filtreleyecek. Böylelikle tanımadığınız kişilerden nefret söylemi veya taciz içerikli mesaj alsanız bile bunları görmeyeceksiniz. O yüzden arkadaşlarınızdan gelen mesajların filtrelenmesinden çekinmenize gerek yok. Instagram’ın bu özellik ile siber zorbalığı ve tacizi azaltmaya çalıştığını söyleyebiliriz.

Instagram

Engellenen kişiler başka hesapla da ulaşamayacak

Uygulama, artık engellediğiniz kullanıcıların size ulaşmasını daha da zorlaştırıyor. Engellediğiniz kullanıcıların aynı telefondan başka bir hesap açarak geri gelmesini çoğumuz yaşamışızdır. Fakat bu özellik sayesinde, engellediğiniz kullanıcılar yeni hesap açarak size ulaşamayacak. Birini engellediğinizde kişi tarafından açılan tüm hesapları engelleme seçeneğini seçtiğinizde o kişinin açtığı diğer hesaplardan da korunmuş olacaksınız.

Kullanıcılar, istedikleri kelimeleri filtreleyebilecek

Yeni özelliği istediğiniz zaman aktifleştirebileceğiniz gibi, istediğiniz zaman da inaktif hale getirebiliyorsunuz. Aynı zamanda takipleşmediğiniz kullanıcılardan görmek istemediğiniz kelimeleri, emojileri veya cümleleri bu listeye ekleyebileceksiniz. Böylece daha güvenli ve rahat bir deneyim elde edebilirsiniz.

Aslında bu özellik daha çok milyonlarca takipçisi olan ünlüler ve influencerlara yönelik ortaya çıkan bir özellik. Ama tabii ki isteyen herkesin kullanımına açık olacak. Instagram’ın açıklamalarına göre, bu özellik birkaç hafta içinde bazı ülkelerde, birkaç ay içinde ise daha fazla ülkede kullanıma açılacak.

Facebook, Spotify ortaklığını yeni “Boombox” projesiyle genişletiyor

Exit mobile version