IFA 2020 İzlenimleri

IFA, tarihinde ilk kez sınırlı katılım ve ağırlıklı olarak ‘online’ düzenlenirken her şeye rağmen yine geleneğini sürdürerek katılımcı birçok teknoloji markasının en yenilikçi ürün ve hizmetlerine sahne oldu.

3-5 Eylül 2020 tarihleri arasında Almanya’nın Berlin şehrinde gerçekleştirilen fuarda kapsam, genellikle markaların online sunumlarla lansman etkinliklerini canlı olarak yayınlamaları şeklinde gerçekleşti. Diğer yandan sınırlı sayıdaki katılımcının yer aldığı sunumlar da düzenlendi. Ek olarak fuara az sayıda ziyaretçi de alındı. IFA etkinliklerine aşina okurlarımız fuarın sadece 3 gün süreyle düzenlendiğini görüp şaşırmış olabilir; koronavirüs nedeniyle her yıl en az 1 hafta süreyle açık kalan IFA, bu yıl sadece 3 gün süreyle aktifti.

Bazı etkinlikler doğrudan Almanya’daki fuar alanında sahnelenirken birçok katılımcı da dünyanın çeşitli ülkelerindeki ev ya da merkez ofislerden yayınlara bağlanarak açıklamalarda bulundu. En nihayetinde koronavirüs salgını ile Mobil Dünya Kongresi’nin iptali ve devamındaki sayısız dev organizasyonun düzenlenmeme kararı derken IFA 2020, ‘uzaktan da olsa’ bir şekilde düzenlenmiş oldu. Peki etkinlikte neler öne çıktı, hangi ürünler tanıtıldı? Hangi markalar ne gibi yeniliklerle teknoloji dünyasını şaşırtmaya başardı?

Siemens glassdraftAir ile ‘gösteriye hazır’ yemekler

Çoğu insan için mutfak bir evin kalbidir – son birkaç ayda daha da fazlası. İşte bu nedenle BSH, IFA 2020 için evdeki insanlar için hayatı daha kolay ve iyi hale getirecek birçok yeni fikir ortaya koydu. Bunlardan biri de mutfak buharını çıkarmak için devrim niteliğinde bir yöntem sunan yeni Siemens glassdraftAir. Temelde akıllı bir cam panel şeklinde özetlenebilen çözüm, buharı dışarı atmanın yanı sıra entegre ışıkları sayesinde pişirilen yemekler için harikulade bir spot ışığı görevi de üstleniyor.

HONOR Watch GS Pro ve MagicBook Pro

HONOR IFA 2020’de yeni akıllı saatlerini ve yüksek performanslı yeni dizüstü bilgisayarını duyurdu. ‘Macera severler için güçlendirilmiş bir akıllı saat’ şeklinde lanse edilen HONOR Watch GS Pro, tam 25 günlük sıra dışı bir pil ömrüne sahip. Akıllı saat, bu yönüyle şu anda giyilebilir teknolojiler pazarındaki en uzun pil ömrüne sahip akıllı saatlerden biri.

Buna ek olarak HONOR Watch GS Pro, dağ tırmanışı, doğa yürüyüşü, kayak, açık ve kapalı alanda koşu ve genel antrenman gibi 100’den fazla antrenman modunu ve antrenman veri kaydını destekliyor. Akıllı saat tüm bu özelliklerin yanında, pek çok tıbbi takip özellikleriyle sağlıklı bir yaşam sürdürmenize yardımcı olacak. Tanıtılan ikinci akıllı saat ise HONOR Watch ES adıyla geldi.

Microsoft Windows 10 yüklü halde sunulan 16,1 inç FullView ekranlı HONOR MagicBook Pro, profesyonellerin üretkenliklerini artırmaya ve yaratıcılıklarını geliştirmeye yardımcı. 6 çekirdek 12 thread’li Radeon Grafikli AMD Ryzen 5 4600H işlemciye sahip olan HONOR MagicBook Pro, zorlu görevleri üstlenirken bile akıcı performans sunuyor.

Samsung Galaxy Tab A7

Tüketiciler artık aynı mekanda çalışıyor, yaşıyor ve eğleniyor. Hal böyleyken, tüketiciler tüm ihtiyaçlarını giderebilecekleri kompakt bir cihaza her zamankinden daha ciddi ihtiyaç duyuluyor. Samsung’un tablet ailesinin son üyesi Galaxy Tab A7 bu konuda çözüm sunuyor. Premium metal yüzeyli simetrik çerçeveye oturan 10,4 inçlik ekranı, pürüzsüz ve dengeli bir tasarım ortaya çıkarıyor. Yüzde 80’lik ekran-gövde oranı, Quad Dolby Atmos hoparlörleri ve uzun saatler yeten pil gücüyle Tab A7, hareket halindeyken isteyebileceğiniz en üst düzey sesli ve görüntülü eğlence deneyimini yaşatıyor. Ayrıca, çeşitli eğitsel ve eğlenceli içerik yelpazesi sunan tamamen yenilenmiş Samsung Kids uygulamasıyla çocuklar için de ideal bir seçenek. Galaxy Tab A7 ekim ayı içerisinde satışa sunulacak.

Mütevazı fiyatlı ama iddialı realme V ve X Serisi

realme’nin daha iyi 5G deneyimi sağlayan, flaş şarj ve mega pil ile 5G çağında düşük pil endişesini çözen yeni akıllı telefon serisi IFA 2020 kapsamında öne çıktı. realme V5, 5000 mAh mega pil ve 30W Dart Şarjı ile Ağustos ayında Çin’de pazara sunuldu. Eylül ayında pazara sunulan realme V3, 150 dolar segmentindeki özel fiyatlandırmasıyla 5G’yi popüler hale getirmek için tasarlandı.

realme X Serisi ise güçlü performansa sahip, daha hafif ve daha ince bir 5G amiral gemisi olarak konumlandırıldı. X Serisi, gençlere benzersiz tasarım ve deneyim sunmak için en yeni teknoloji ve işçiliği benimsiyor. Son zamanlarda, realme X7 ve X7 Pro, 120Hz AMOLED ekran ve 65W SuperDart şarjlarıyla 5G amiral gemisi ürünler arasında iddialı seçeneklerden biri olarak pazara sunuldu.

Bosch VitaFresh Serisi

Bosch’un XXL soğutucu-dondurucu kombinasyonu, çoğu kişinin buzdolabından istediği daha fazla alan olanağını kullanıcılarına sunuyor. Yenilikçi “VitaFresh” tazelik sistemi, belirli alanlarda sıcaklığın 0° santigratta sabitlenmesini sağlıyor, böylece balık veya salata gibi taze yiyecekler önemli ölçüde daha uzun raf ömrüne sahip oluyor ve bunların tümünü A+++ enerji verim derecelendirmesi ile yapıyor. VitaFresh serisi müşterilerin sağlıklı bir yaşam tarzı ve sürdürülebilir ürünlere yönelik isteklerini karşılamanın yolu olarak dikkat çekiyor.

TCL 10 TABMAX

IFA’da görücüye çıkan tabletlerden biri de TCL’den geldi. Sınıfının en iyi görüntüleme deneyimini vadeden yeni TCL 10 TABMAX, NXTVISION ile üstün bir inovatif görüntüleme teknolojisine sahip olarak canlı renkleri ve zengin detaylar sunuyor. 10.36 inç FHD+ ekran, 8.3mm ince çerçeve ve geniş ekranla yaratıcı işler herhangi bir sınırlama olmadan açığa çıkıyor. Kullanıcılar TCL Stylus ile tıpkı kağıt ve kalemle olduğu gibi resim çizmenin yanında yazı yazabiliyor veya karalama yapabiliyor. 8MP ön kameraya ve 13MP arka kameraya sahip TCL 10 TABMAX, 8000 mAh büyük bataryayla tüm gün süren bir kullanım sunuyor.

TCL 10 TABMAX, kullanıcının sesini yakalayan gelişmiş çift mikrofon sistemi ve sesleri sorunsuz bir şekilde aktaran gürültü azaltma özelliğiyle yüksek çözünürlüklü video aramalarını kolayca yürütebiliyor. Çift hoparlörlü kurulum da daha doğal bir toplantı deneyimi sunarken, 8MP ön kamera da grup iletişiminin daha verimli bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor.

Philips Sonicare

Günümüzün ağız sağlığı endüstrisinde tele-dişçiliğe olan talep hızla artıyor. COVID-19 sebebiyle birçok insan uzun bir süredir diş hekimine gidemedi, ancak düzenli olarak muayeneye gitmek, sağlıklı bir ağza ve dişlere sahip olmak ve olası problemlere erken tanı koymak için son derece önemli. Philips Sonicare tele-dişçilik Amerika Birleşik Devletleri’nde diş hekimlerinin kullanımına açıldığını duyurdu. Diş hekimlerinin hastalarıyla online ortamda görüşebilmesi sayesinde diş sağlığına yönelik uygulamalar kesintisiz devam edebiliyor, ağız sağlığı konusunda verilen tavsiyeler ve hijyen listeleri ile damak hastalığı, çürükler, iltihap ve bunun gibi birçok yaygın rahatsızlık erken dönemde teşhis edilebiliyor.

Anne-babalar ve anne-baba adaylarına yönelik fütüristik çözümler

Gebeliğin başından doğuma ve yeni doğan bakımına kadar Philips Avent her an anne-baba adaylarının yanında. Bu zor ama bir o kadar da güzel yolculukta anne-baba adayları yalnız değil. Doğum öncesi ve yeni doğan kliniklerine düzenli ziyaretlerin kolay olmadığı ya da hiç ulaşılamadığı bu zamanlar ise çok kritik. Philips’in Pregnancy+ ve Baby+ uygulamaları ve uygulama içi hizmetler, uzman tavsiyeleri ve bebeğin gelişim aşamasına özel tasarlanan özel bilgiler ile anne-baba adaylarına doğru bilgileri sunuyor. Sağlık profesyonelleri ve anne-babaların iş birliğiyle hazırlanan bu uygulamalar, toplamda 40 milyona yakın indirilme sayısına ulaşmış.

LG’nin inovatif sanal standı

LG, bu yılki IFA ticaret fuarında, evde daha fazla zaman geçiren aileler ve bireyler için rahatlığı ve konforu en üst düzeye çıkaracak ideal bir ev vizyonu paylaştı. Eylül ayı boyunca online olarak ziyaret edilebilen LG’nin ilk sanal sergisi, şirketin ev hayatını nasıl daha rahatlatıcı, verimli ve ödüllendirici hale getirdiğine dair gerçek hayat senaryoları ve gösterileriyle tamamlanan etkileyici bir deneyim sundu.

 

 

Messe Berlin’in 18. Salonunun gerçekçi bir görüntüsü eşliğinde, “LG’yi daha önce hiç deneyimlemediğiniz gibi deneyimleyin” temasıyla sunulan sanal stand, ziyaretçilere şirketin en son yeniliklerini kendi evlerinin konforuyla, güven içerisinde keşfetme imkanı verdi. Ziyaretçiler, LG’nin çevrimiçi standına girdikten sonra, arkalarına yaslanıp sanal bir rehberin önderliğinde özel bir turun keyfini çıkardı ya da mini bir harita kullanarak standı tek başlarına keşfettiler.

Ziyaretçiler, ürünlerin üzerine tıklayarak deneyebildi ya da ürün özelliklerini inceleyebildi. Stand alanı, etkileşimli, gerçek zamanlı 3D (RT3D) içerik sağlamak için dünyanın önde gelen platformu olan Unity motoru kullanılarak Unity Technologies’in Kore ofisi ile tasarlandı.

Samsung The Premiere

120 ve 130 inçlik modelleriyle, evinizde yer kaplamadan her yere yansıtabileceğiniz The Premiere için ihtiyacınız olan tek şey bir duvar. Her türlü yaşam alanına yakışan, basit ve minimalist tasarımıyla, The Premiere güçlü iç hoparlörü, Acoustic Beam surround ses özelliğinin yanı sıra 4K görüntü teknolojisi sunan son teknoloji üçlü lazer özelliklerine sahip.

The Premiere LSP9T, dünyanın ilk HDR10+ sertifikalı projektörü. Bu sayede parlak sahnelerden karanlık sahnelere geçerken daha hassas resim ayrıntıları için derinlik ekleyen devrim niteliğinde renk ve kontrast sunuyor. The Premiere bu yıl Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, İsviçre, Avusturya, Hollanda, Belçika, İtalya, İspanya ve İskandinav ülkelerinde satışa sunulacak.

Sağlıklı solunumun geleceği: LG PURICARE

LG, uzun süredir sağlıklı ve hijyenik yaşamla ilişkilendiriliyor. Bu alandaki ünü, şirketin, yeni ve taşınabilir koruma sağlayan, giyilebilir hava temizleyicisi kategorisi oluşturulmasını sağladı. Bu kapsamda IFA 2020’de duyurulan LG PuriCare Giyilebilir Hava Temizleyici, belirli pazarlarda dördüncü çeyrekten itibaren satışa sunulacak.

PuriCare Giyilebilir Hava Temizleme Cihazı, LG’nin ev hava temizleyici ürünlerinde kullanılan filtrelere benzer iki H13 HEPA filtre kullanıyor. Solunum Sensörü, kullanıcının nefes döngüsü ile hacmini algılıyor ve çift üç hızlı fanı buna göre ayarlıyor. Fanlar, nefes almayı zahmetsiz hale getirmek ve hava girişine yardımcı olmak için otomatik olarak hızlanıyor, nefes verirken de direnci azaltmak için yavaşlıyor. Verimli ve hafif 820mAh pil, düşük modda sekiz saate kadar ve yüksek modda iki saate kadar çalışma sunuyor.

Sosyal mesafeli lansmanlar

IFA 2020’de düzenlenen sınırlı sayıdaki etkinlikte basın mensuplarının sosyal mesafe kuralları çerçevesinde katılım göstermesi esas alındı. Maske takılmasının zorunlu olduğu lansman toplantıları, bu tip global fuarların belirli kıstaslar çerçevesinde düzenleneceğine işaret etti. Zira Ocak ayında düzenlenmesi beklenen ‘sıradaki büyük teknoloji fuari’ CES 2021’de de benzer görüntüler söz konusu olabilir.

Huawei, Avrupa vizyonunu sundu

Huawei’nin Avrupa Tüketici İşletmeleri Grubu (CBG) Başkanı Walter Ji, IFA 2020 Özel Sürümü’nde şirketin 2020’nin ötesinde Avrupa için vizyonunu ve kararlılığını ortaya koydu. Walter Ji açılış konuşmasında, Huawei’nin yeniliği nasıl ileriye taşıdığına odaklandı. Ayrıca, Huawei’nin Avrupa ayak izini daha da büyütme planlarını ve şirketin Huawei teknolojisini seçip güvenen ​​tüketicilerine nasıl hizmet vermeye devam edeceği hakkında bilgiler aktaran Ji, sözlerini şöyle tamamladı: “Teknolojinin olağanüstü bir zeminde hayatımızda oynadığı yeni rolü tanımlamaya devam ederken, bu gibi olayların hayati önem taşıdığına inandığımız için IFA 2020 Special Edition’ı dört gözle bekledik. Huawei olarak, 2020’nin ötesinde Avrupa için vizyonumuzu ve bağlılığımızı ve bunun milyonlarca Avrupalı ​​müşterimiz için ne anlama geldiğini paylaşmaktan heyecan duyuyoruz.”

OPPO CEO’su Tony Chen’den IFA’da 5G vurgusu

Berlin’de düzenlenen IFA 2020 Fuarı’nda Qualcomm’un açılış konuşmasına online bağlantı ile katılan OPPO Kurucusu ve CEO’su Tony Chen, 5G sürecinin hızlandırılması ve iş birliktelikleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. OPPO ve Qualcomm’un uzun bir süredir güvenilir bir iş birlikteliklerinin olduğuna dikkat çeken Tony Chen: “Qualcomm ile akıllı telefonların geliştirilmesi konusunda birlikte çalışıyoruz. Bu yıl Qualcomm’un Snapdragon mobil platformuyla donatılmış birkaç akıllı telefon modelini ve 5G ürünlerini Avrupa ve diğer uluslararası pazarlarda piyasaya sürerek tüketicilere daha fazla 5G ürün seçeneği ve deneyimi getirdik. Gelecekte de dünya çapında 5G ürünlerinin geniş ölçekli ticari kullanımını teşvik etmek için Qualcomm ile ortak çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Realme Kurucu ve CEO’su Sky Li

“realme, kendini yüksek performans ve şık tasarıma sahip yüksek kaliteli ürünlerle, trendleri belirleyen akıllı hayatı yaratmaya adamış bir marka. Hindistan ve Güneydoğu Asya’dan sonra artık Avrupa ve Çin pazarına odaklanacağız, daha fazla gence ulaşmak için Latin Amerika’ya yönelik çalışmalarımızı da hızlandıracağız” diye konuştu.

BSH Türkiye CEO’su Gökhan Sığın

“Tüketici elektroniği ve ev aletleri alanında dünyanın en büyük ticaret fuarı olan IFA, trendler ve inovasyonlar için önemli bir platform. Dünyanın önde gelen beyaz eşya üreticisi olarak fuarda her yıl olduğu gibi bu yıl da çıtayı özellikle yükseltiyoruz: Bosch ve Siemens markaları IFA 2020 fuarında, tüketicilerin evlerindeki yaşam kalitesini arttıracak yenilikçi güçleri, geniş ürün yelpazeleri ve ağ bağlantılı bir hayata yönelik çözüm sunan fikirleri ile ilham verecek.’’ dedi.

LG Electronics’in Küresel Pazarlama Merkezi Başkanı Kim Jin-hong

“Daha iyi koşullar altında katılmayı tercih etsek de, daha sağlıklı ve daha rahat bir ev vizyonumuzu dünya çapındaki tüketicilerle paylaşmak için IFA 2020’nin bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz. Yapay zeka ve insan merkezli tasarımdaki gücümüz sayesinde, evde yaşamayı, çalışmayı ve dinlenmeyi kolaylaştıran tamamen entegre bir ürün ve hizmet paketi oluşturuyoruz” dedi.


 

Exit mobile version