IFA 2019 İzlenimleri

10Her yıl Eylül ayının ilk haftasında Berlin’de yapılan IFA fuarı yeni teknoloji ürünleri tanıtımları için Avrupa’nın ve dünyanın en büyük teknoloji gösterisi konumunda. 1924 yılında bir radyo kongresi olarak başlayan fuar günümüzde geldiği konumu ile Messe Berlin kompleksinde düzenlenen dünyanın en büyük fuarlarından birisi. Bizler de yerinden takip ettiğimiz IFA 2019’da yapılan en önemli teknolojik ürün duyurularını sizler için bir araya getirdik.

ACER

En büyük teknoloji markalarından birisi olan ACER, IFA 2019’da bir dizi duyuru yaptı. Acer Swift 5 ile oyun severlere daha fazla güç sağlamak için farklı grafik seçenekleri sunan bir dizi güncelleme yaptı. Daha ciddi oyun severler için Predator Triton 300, fiyatı kontrol altında tutarken taşınabilir bir oyun bilgisayarı için ciddi özellikler sunuyor. Acer fuarda ayrıca dizüstü bilgisayarınızın ihtiyacı ne olursa olsun, birçok seçenek sunan bir dizi Chromebook güncellemesi yaptı.

Asus

Asus Computex fuarında da gördüğümüz bazı ürünlerini duyurmak için basın toplantıları düzenledi. IFA 2019’da yeni olarak VivoWatch SP adında sadece egzersizinizi izlemekle kalmayan aynı zamanda tansiyon ölçümü gibi hayati değerleri de takip edebilecek yeni bir giyilebilir ürün tanıttı. Fuarda yapılan diğer gelişmeler listesinin başında 300Hz ekranlı ROG Zephyrus S oyuncu bilgisayarı, içerik oluşturucular için yüksek kaliteli dizüstü bilgisayarlar yer aldı. Ayrıca ROG Phone 2’nin Avrupa’da 899 Euro’ya satılacağına dair bir doğrulama da yapıldı.

Fossil

Lüks saat markası Fossil IFA 2019’da birçok üründen oluşan bir ürün gösterisi düzenledi. Daha önce Fossil Gen 5 akıllı saatlerini görmüştük şimdi de sıra Fossil platformunda yer alan diğer markaların sırası. Koleksiyonda yeni bir GPS, nabız ölçümü, mobil ödeme ve çok daha fazlası ile spor takibi sunan bir Puma akıllı saat yer alıyor. Bunun yanı sıra biraz daha fazla akıllı lüks arayanlar için yeni Kors saatler koleksiyonu yer alıyor.

Garmin

Garmin IFA 2019’da büyük bir gövde gösterisi yaparak, Garmin ürünlerinin daha da çekici hale gelmesi için birçok modelini güncelledi. En önemli ürünlerin başında Garmin’in Apple Watch’a rakip olarak görülen Garmin Venu yer alıyor. Bu geniş bir sağlık ve fitnes takip uygulamaları ve özelliklerini sevimli görsellerle buluşturan AMOLED ekranı sayesinde mümkün oluyor. Duyurulan özellikler aynı saate benzeyen ama normal bir ekrana sahip olan yeni Vivoactive 4 ile aynı görünüyor.

Ayrıca Marvel hayranları heyecanlandıracak yeni ürünler de var. Legacy Hero saatlerinin piyasaya sunulmasıyla birlikte Kaptan Amerika ve Kaptan Marvel seçenekleri de yer alıyor. Saatler temel olarak bir Garmin saati ama biraz daha az sportif ve daha fazla süper kahraman temalı.

Huawei

Huawei IFA 2019’da açılış konuşmasını yapmak için sahneye çıktı ve amiral gemisi modeli Huawei P30 Pro için birkaç yeni renk duyurma fırsatı yakaladı. Huawei ayrıca hızlı şarj ve aktif gürültü önleyici özellikleri ile Apple’ın AirPod’una rakip olacak yeni FreeBuds 3 kulaklığını duyurdu.

Huawei tarafından fuarda yapılan en önemli açıklama ise Kirin 990 oldu.Bu yeni nesil yonga seti bu ay ilerleyen günlerde piyasaya sürülecek olan Huawei Mate 30’da kullanılacak ve entegre 5G modem içerek bir versiyon olacak. Bu en güçlü yapay zeka entegresi olan çip olmayı vaat ediyor ve çok yakında gerçek bir cihazda bunu göreceğiz. Fuarda Huawei ile ABD arasındaki güncel durum hakkında ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

JBL

Harman’ın bir parçası olan JBL, IFA 2019’da bir dizi eğlenceli tanıtım yaptı. En dikkat çekici olanı ise sadece 360 ​​derecelik ses sistemi değil, aynı zamanda 360 derecelik ışık sunan JBL Pulse 4 oldu. Bu tek bir üründe komple parti sunan bir ürün ve aynı zamanda su geçirmiyor.

JBL ayrıca Link’e Google Asistanı ekledi ve yeni bir taşınabilir akıllı hoparlör tanıttı.

Lenovo

Lenovo, IFA’da çok sayıda duyuru yaptı. Yoga C940 ile multimedya gücünü esnek bir tasarıma dönüştürerek, Yoga cihazlarını güncellediğini açıkladı. Firma ayrıca, herhangi bir akıllı eve mükemmel bir katkı sağlayan rakibi Amazon Echo Show’a benzeyen Google Asistan entegreli Lenovo Smart Display 7 adlı yeni bir akıllı ekran tanıttı.

Lenovo ayrıca Smart Tab M8 ve Yoga Smart Tab adındaki yeni tabletlerini duyurdu. Duyurulan yeni Android tabletler, Google Asistan’ın yeni Ortam Modu’ndan yararlanarak; kullanılmadıkları zaman akıllı bir ekran gibi davranmalarını sağlıyor.

LG

LG, Berlin’e gelmeden önce her şeyi açıkladığı için oldukça sessiz geçen bir tanıtım gerçekleştirdi. Ancak bu, firmanın çift ekranlı telefonunun güncellenmiş bir versiyonunu duyurmasını engellemedi. Bu daha önce tanıtılan modeller gibi katlanır bir telefon değil, telefonun her iki ekranı da kullanabilmesi için akıllı bir yazılımı olan, içinde ekran bulunan bir aksesuar. Bunu daha önce LG V50’de gördük ama şimdi güçlendirilmiş G8 versiyonuyla, LG G8X Dual Screen’de göreceğiz.

TP-Link

Dünya WiFi pazarının lideri olan TP-Link IFA 2019 standında Mesh teknolojili ve Wi-Fi 6 uyumlu ürünlerini öne çıkardı. TP-Link, bu yeni standardı destekleyen yönlendirici (router) ve menzil genişletici (range extender) modellerini IFA’da tanıttı. TP-Link’in IFA’da tanıttığı bir diğer Wi-Fi 6 teknolojili ürün, RE505X model WiFi menzil genişletici. Farklı ağ ürünleriyle uyumlu olan RE505X, ev ve ofislerde WiFi sinyallerinin erişemediği noktalara sinyalleri taşımayı sağlıyor; üstelik Wi-Fi 6 hızıyla. TP-Link’in IFA’da öne çıkardığı bir başka teknoloji ise Mesh. Son dönemde Mesh teknolojili ürün ailesini bir hayli genişleten şirket, Deco ev WiFi sisteminin üç yeni modelini de IFA’daki standında tanıttı. Hepsi Mesh destekli olan yeni Deco modelleri şunlar: Deco X60, Deco X20 ve Deco P9. TP-Link IFA’daki standında ayrıca en yeni model akıllı ev ürünlerini de sergiledi. Bu ürünler arasında akıllı ampuller, akıllı prizler ve IP kameralar bulunuyor.

Motorola

Motorola IFA 2019’da iki duyuru yaptı. Biri arkasında dört kamera sistemi ile gelen ve Android One üzerinde çalışan, orta segment bir telefon olan Moto One Zoom. Yeni model yakınlaştırma, geniş açılı ve derinlik algılama özellikleri ile fiyatının bir kısmıyla birinci sınıf bir deneyim sunmak istiyor. Model ayrıca büyük bir bataryaya sahip.

Motorola’nın tanıttığı ikinci cihaz ise düşük bir fiyata büyük bir ekran, çift kamera sunan Moto E6 Plus.

Nokia

Nokia’nın sahibi HMD Global, Nokia’nın daha önce IFA’da yer almasına rağmen ilk kez resmi olarak ilk IFA’da tanıtım gerçekleştirdi.  Nokia üçlü kamera sistemine sahip olan orta segment Nokia 7.2 ve Nokia 6.2 modelleri ile büyük bir tanıtım gerçekleştirdi.

Nokia, KaiOS ile çalışan akıllı özelliklere sahip olmayan ama Google Asistan gibi Google servisleri ile entegre olan yeni Nokia 2720 Flip modeli ile dikkatleri üzerine çekti. Dayanıklı yapısı ile dikkat çeken Nokia 800 Tough ile firma dünya genelinde akıllı özelliklere sahip olmayan telefonlar pazarında liderliğini güçlendirmeye çalışıyor.

Razer

Razer, IFA 2019’da Blade Stealth 13 ve Blade 15’i dizüstü bilgisayarları duyurdu ve bu alanda kendisine daha fazla güç kazandırdı. Blade Stealth 13, ince, hafif ve oldukça taşınabilir olmasına rağmen yine de çok fazla güçlü yapısı ile dünyanın ilk oyun Ultrabook’u olarak duyuruldu. Yeni Razer Blade 15, büyük paralar harcamadan bir oyun notebooku isteyenler için giriş seviyesini daha uygun hale getiriyor.

Sennheiser

Sennheiser, popüler Momentum kulaklıklarını güncelleyerek kulaklığınızı hiçbir zaman kaybetmemeniz için Tile izleme özelliğini ekledi. Bu, teknolojisini daha fazla Bluetooth cihazına entegre etmek için Tile’den gelen büyük bir zorunluluk. Ayrıca aktif gürültü engelleme gezginler için çekici bir kulaklık seti olmasını sağlıyor.

Samsung

Samsung’un geçen sene QLED 8K televizyonu lanse etmesinden bu yana tüketicilerin QLED TV alımı yıldan yıla yüzde 200 arttı. QLED televizyonların böyle hızlı bir şekilde benimsenmesi ve bu yılın ilk yarısında dünya genelinde iki milyondan fazla satılması, yüksek kaliteli geniş ekranlı televizyonlara yönelik tüketici iştahını da besliyor. Ürün yelpazesini daha da genişletme hedefiyle 55 inç QLED 8K, Samsung’un QLED serisinde mevcut 65, 75, 82 ve 98 inç versiyonların yanında yer alacak.

Giysi bakımında yeni bir dönem başlatan Samsung AirDresser, güçlü hava ve buhar püskürterek giysileri ilk günkü gibi koruyor ve mikroplardan arındırıyor. AirDresser giysi temizleyici, Jet Hava sistemi ve Havalı Askıları ile kumaşın derinlerine işlemiş tozları bile çıkarmak için güçlü hava püskürtüyor.

Sony

Sony, IFA 2019’da yeni amiral gemisi telefonu Sony Xperia 5’i tanıttı. Yeni model temel olarak Xperia 1 Compact görünümünde ve üçlü kameraya, 21: 9 ekrana ve çok fazla güce sahip ancak 6.1 inç boyutuyla daha küçük.

Sony ayrıca X1000 kulaklıklarını da güncelledi, ancak bu kez WI modellerinin kulak içi gürültü önleyicisi boyun bandı tarzında.

AŞAĞIDAKİ KISMI AYRI BİR KUTU İÇİNDE FARKLI ARKA PLANLA YAPIP DİĞER YAZILARDAN AYIRALIM

IFA 2019’da Ödüllendirilen En Yeni 6 Teknoloji Ürünü

Her yıl Berlin’de dünyanın en büyük firmalarının en yeni teknolojik ürünlerinin tanıtımına sahne olan IFA fuarında bu yıl da çok başarılı ürünler tanıtıldı. IFA 2019’da tanıtılan ve ödüle layık görülen akıllı telefonlardan ses sistemlerine, akıllı ampullerden dizüstü bilgisayarlara kadar birçok farklı kategoride yeni ürünler ödül ile taçlandırıldı. İşte o ürünler…

TCL Plex

Daha çok ürettiği televizyon ve paneller ile adından söz ettiren TLC akıllı telefon sektörüne giren en yeni firmalardan birisi oldu. BlackBerry ile Alcatel firmaların da arkasında yer alan TLC IFA 2019’da ilk akıllı telefonunu tanıttı. TLC Plex adındaki model 6.53 inç büyüklüğünde Full HD+ ekrana sahip olurken üçlü bir kamera sistemi ile geliyor. Şık tasarımı ile dikkat çeken TLC Plex Snapdragon 675 işlemcisinden güç alırken 6 GB RAM ile geliyor.

Nokia 7.2

IFA 2019’da dikkat çeken bir başka akıllı telefon ise yıllardır sektörde yaşam savaşı veren Nokia tarafından duyuruldu. Orta sınıfı hedefleyen Nokia 7.2 modeli şık tasarımı ve üst düzey özellikleri ile dikkat çekiyor. Polikarbon malzeme ile üretilen Nokia 7.2 akıllı telefon 6.3 inç büyüklüğünde Full HD+ ekran ile geliyor. 3.500 mAh batarya kapasitesine sahip olan model Qualcomm aptX ses özellikli Bluetooth 5.0 desteğine de sahip.

Huawei FreeBuds 3

Huawei FreeBuds kablosuz kulaklık serisinin en yeni üyesi FreeBuds 3 sıfır gecikme vaadi ile dikkat çekmeyi başarıyor. Bluetooth 5.1 destekleyen ilk kablosuz kulaklık olarak karşımıza çıkan FreeBuds 3 Huawei’nin Kirin A1 işlemcisi ile çalışıyor. EMUI 10 ve üstü tüm Huawei telefonlar ile uyumlu olan FreeBuds 3 firma tarafından yapılan açıklamaya göre 2,3 Mbps’ye kadar veri aktarma hızına ulaşmayı başarıyor.

ASUS ProArt StudioBook One ile MacBook’a rakip oluyor

Üst düzey dizüstü bilgisayarlar arasına dahil olan Asus ProArt StudioBook One IFA 2019’un en ses getiren cihazları arasında yer aldı. MacBook Pro’ya rakip olarak lanse etilen cihaz Nvidia’nın Quadro RTX 6000 GPU’sunu kullanan ilk dizüstü bilgisayar oldu. 15,6 inçlik 4K UHD ekrana sahip olan dizüstü bilgisayar Intel Core i9 işlemcisi ile geliyor.  Üst düzey performans sunan cihaz 1 TB SSD depolama alanına ve 32 GB RAM’e sahip.

Razer Blade Stealth 13 oyun severlere hitap ediyor

IFA 2019’da tanıtılan üst düzey dizüstü bilgisayardan birisi de Razer Blade Stealth 13. Oyun severlerin dikkatini çekmeyi başaran cihaz 4GB GDDR5 VRAM destekli GTX 1650 grafik kartına sahip. Üstün özellikleri ile oyun canavarı olarak lanse edilen cihazda 10. Nesil dört çekirdekli Intel Core i7-1065G7 işlemci ve 16 GB LPDDR4 RAM yer alıyor. Cihaz sunduğu üst düzey özelliklerin yanı sıra şık tasarımı da dikkat çekmeyi başarıyor.

Dünyanın en küçük kamerası: Insta 360 GO 

IFA 2019’da birbirinden yenilikçi ürünler de teknoloji severler ile buluştu. Dünyanın en küçük stabilize kamerası olarak lanse edilen Insta360 GO sadece 18,3 gram ağırlığında ve 49,4 mm uzunluğunda. Kompakt yapısı ile dikkat çeken cihaz kıyafetin üstünü bile iliştirebilme özelliği ile Vlog çeken kişileri memnun etmeyi başarıyor. FlowState elektronik dengelemesi kullanarak sarsıntıları önleyen ve videoların pürüzsüz olmasını sağlayan cihaz slow-motion, timelapse ve Hyperlapse modlarına sahip. Cihaz ayrıca Barrel Roll döndürme ve yapay zeka destekli video düzenleme özellikleri ile üst düzey bir deneyim sunuyor.

Bu tür birçok fuardan farklı olarak IFA’nın kapıları herkese açık. İsteyen herkes en son ve en büyük teknolojilerin bir parçası olabiliyor ve bu sene de IFA’nın yüz binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaptığı belirtiliyor…


 

Exit mobile version