Huawei P50 Tasarımı Açığa Çıktı

Huawei, bugünkü etkinliğinde HarmonyOS 2 işletim sistemini tanıttı. Bunun yanında yeni P50 akıllı telefon modelinin de tasarımını gördük. Etkinlikle şirket, telefonun arka tasarımını kullanıcılarla paylaştı. İşte detaylar.

Geçtiğimiz günlerde bazı sızıntılarda telefonun tasarımını görmüştük. Fakat bugün ilk defa şirketin onayladığı ve kendi paylaştığı görüntüleri görme şansımız oldu. Etkinlik esnasında ufak bir tanıtım reklamı ile P50 modelinin farklı açılardan görüntülerini gördük. Ancak fotoğraflar genelde telefonun arka kısmına odaklıydı.


Göz atmak isteyebilirsiniz: Huawei, HarmonyOS İşletim Sistemini Tanıttı!


Huawei P50 tasarımı şirket tarafından açığa çıktı

Resimlerde de gördüğünüz gibi şirket, tasarım dilini değiştirmiş. Bu yeni modelinde oldukça büyük duran iki adet daire mevcut. Ayrıca kamera lensleri de biraz büyük duruyor. Üstteki dairede üç adet lens yer alıyorken alttaki dairede flaşla birlikte bir adet büyük lens mevcut.

Huawei P50 kamera
Huawei P50 kamera

Henüz özellikler hakkında resmi bir açıklama mevcut değil. Fakat söylentilere göre, büyük lenslerden biri 1 inçlik bir lens olacak. Bu sebeple fotoğraflarda da büyük duruyorlar. Ancak şunu söyleyebiliriz ki, tanıtımdan da gördüğümüz üzere bu telefon kamera odaklı bir telefon olacak. Çünkü tanıtımda da kamera odaklı görüntüler gördük. Aynı zamanda büyük bir lense sahip olacak. Bu yüzden tahminlerimiz bu yönde.

Huawei, P50 serisi kamerası ile oldukça iddialı

Görüntülerde, kamera alanında Leica ile iş birliği onaylanıyor. Ayrıca, söylentilere göre bu kameralardan birisinin açıklığı f/1.8 diğeri ise f/3.4 olacak. Hangisinin hangisi olduğu henüz belli değil. Fakat tahminlere göre ilki ultra geniş açılı kamera, ikincisi ise telefoto kamera olabilir.

Şirket, yeni serisi hakkında oldukça iddialı. Bu serinin ‘mobil fotoğrafçılığı bir seviye ileri taşıyacağını’ iddia ediyor. Leica ile iş birliklerini de tekrar hatırlatalım. Aynı zamanda, görüntülerdeki telefonun hangi model olduğu tam olarak belli değil. P50 Pro Plus bile olabilir.

Şirketin Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu, telefonun çıkış tarihinin bazı sebeplerden ötürü henüz belli olmadığını söyledi. Fakat bunun üzerinde çalıştıklarını da ekledi. Önümüzdeki aylarda bu telefon modeli için daha fazla bilgi almayı bekliyoruz.

Exit mobile version