Hollywood’dan Çıkmış Gibi Video Hazırlama Uygulamaları

Hollywood'dan çıkmış gibi video hazırlama uygulamaları ile videonuzu görüntüleyenlerin gözlerini kamaştırın!

Hollywood’dan fırlamış gibi video hazırlama uygulamaları kullanmak ister misiniz? Aslına bakarsanız sizin için birkaç muhteşem uygulama önerimiz var.

Akıllı telefonlarımızın gün geçtikçe kameraları daha başarılı hale geliyor, depolama alanları artıyor. RAM ve işlemci güçleri de neredeyse bilgisayarlarla yarışabilecek seviyeye ulaşıyor. Bu da kullanıcıların bir bilgisayara ihtiyaç duymaksızın çektikleri videoları akıllı telefonlarda düzenleyebilmeleri ihtiyacını beraberinde getiriyor.

Donanım tarafında bu kadar ilerleme yaşanırken yazılım tarafı da olduğu yerde saymıyor. Her geçen gün öncekinden çok daha kaliteli uygulamalar ortaya çıkıyor. Mevcut uygulamaların geliştiricileri ise uygulamalarını inanılmaz bir şekilde geliştiriyor.

Bu konuda en iyi ilerlemeyi kaydeden uygulamaların en iyi video düzenleme uygulamaları başlığı altında yer almayı kesinlikle hak ettiği söylenebilir. Bu uygulamaları aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Hollywood Kalitesinde Video Hazırlama Uygulamaları

Hollywood Kalitesinde Video Hazırlama Uygulamaları

Hollywood kalitesinde video yapma uygulamaları bunlarla sınırlıdır. Peki, bu uygulamalar ne sunuyor da bu kadar övülüyor? Gelin, öğrenelim.

1. Quik App

GoPro’nun yapımcıları tarafından geliştirilen Quik App, ücretsiz bir video düzenleme uygulaması. App Store ve Play Store’dan akıllı telefonunuza ücretsiz bir şekilde indirebileceğiniz bu uygulama, hızlı video editlemeye odaklanmış durumda. Kardeş uygulaması Splice’dan farkı, Android kullanıcıları için de edinilebilir olmakla beraber Splice’a göre daha az özelliğe sahip odluğunu görüyoruz.

 

Quik App, birçok editing işlemini otomatik ve hızlıca gerçekleştirebiliyor. Video kayıtlarınızdaki en iyi anları analiz edebiliyor, hızlı klipler oluşturabiliyor ve otomatik kesme işlemlerini yapabiliyor. Elbette bu işlemleri manuel olarak siz de yapabiliyorsunuz, ancak Quik App bunu hazır ve otomatik bir şekilde de gerçekleştirebiliyor. Muhteşem!

2. Adobe Premiere Rush

Adobe Premiere Rush, ücretsiz video hazırlama programları arasında özel bir yere sahiptir.  Bu uygulama, Adobe’un bildiğimiz Premiere Pro, Audition ve After Effects uygulamalarına ait önemli özelliklerini bünyesinde barındırıyor ve mobil platformda çarpıcı bir şekilde kullanıma sunuyor.

Uygulamada video hızlandırma, crop’lama, pan yapma, zoom in/zoom out ve renk ayarlarından oluşan özgün ayar setlerinizi oluşturabiliyorsunuz. Uygulamanın en dikkat çekici özelliği, çoklu video takibine izin vermesi. Bu sayede farklı videolar arasında animasyonlu geçiş ya da resim içinde resim eklemesi yapılabiliyor.

Çekimlerinizi görüntüleyecek ekran boyutunu de ayarlayabildiğiniz uygulama ayrıca thumbnail oluşturma ve otomatik sosyal medya üzerinde video paylaşımı özelliklerine de sahip. Bu becerileriyle, özellikle sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan kişilere; YouTuber’lara vlogger’lara, Instagram içerik üreticilerine ve hızlı TikTok videoları üretmek isteyenlere hitap ediyor.

3. Kinemaster

Kinemaster’ın sezgisel kullanıcı arayüzü, video düzenleme işini olabildiğince basit hale getiriyor (ya da en azından bunu yapmayı deniyor). Uygulama, arayüz itibariyle tıpkı kişisel bilgisayarlarımızdaki gibi video kliplerimizi beraber düzenleyebilmemize imkân tanıyor.

Kliplerinize efektler, yazılar, ses kaydı, müzik ya da ses efektleri ekleyebildiğiniz bu uygulamada ayrıca Kinemaster Asset Store’u kullanarak videonuz için ihtiyaç duyabileceğiniz yardımcı materyalleri de edinebiliyorsunuz.

Uygulamanın olumsuz yanı, ücretsiz sürümünde videonuzda filigram oluşturması ve aylık abonelik ücretinin 4,99 dolar gibi yüksek bir fiyat etiketine sahip olması. Bununla beraber arayüzü ve özellikleri itibariyle kişisel bilgisayarları aratmadığını bir kez daha eklemeliyiz. Bu uygulama daha çok Android kullanıcıları için oldukça profesyonel bir video editing uygulaması olarak tavsiye ediliyor.

4. Horizon

Horizon, Android ve iOS kullanıcıları için daimî yatay video çekimine imkan tanıyan sofistike bir uygulama.

Aksiyon halindeyken aniden video çekimine ihtiyaç duyduğunuzda, hareketinize bağlı olarak telefonu her zaman yatay pozisyonda sabit bir şekilde tutamazsınız ve lineer bir hareket akışı gösteremezsiniz. Videonuz titrer, sallanır ve görüş açısı yatay olmaktan çok fazla uzaklaşabilir.

Horizon işte tam olarak bu problemleri çözüyor. Eğer hareket halinde çok fazla video çeken biriyseniz, görüntünün sürekli sallanması, görüntü açısının yataylıktan sürekli çıkması sizin için kötü bir deneyime sebep oluyorsa, bu programı kullanarak görüntü çekim yönüne dair problemi giderebilirsiniz.

Horizon’un çalışmasıyla ilgili kendi web sitesindeki demoyu izlemenizi tavsiye ediyoruz. Bu uygulama, daha çok Apple iOS kullanıcıları için başarılı sonuçlar veriyor; bu bilgiyi de bir ekstra olarak tutmakta fayda var. Ücretsiz olmakla beraber bazı özellikleri uygulama içerisinden satın almanız gerekebiliyor.

5. VivaVideo

VivaVideo, özellikle sosyal medya için çekilen kısa video kliplerde çalışabilmek için geliştirilmiş son derece başarılı bir uygulama. Video kliplerinizi yüklemek, düzenlemek, kırpmak ve birleştirmek için storyboard stilini kullanabilirsiniz. Son derece pro-bir-özellik! Bu uygulama, özellikle kolay kullanıma sahip kullanıcı arayüzü ile dikkatimizi çekiyor.

Uygulama; 200’den fazla video filtresi, metin girişi, fast/slow motion desteği özelliklerini bizlere sunuyor. Ayrıca 2019’da Android Blog yazarları tarafından “En iyi ücretsiz video düzenleme uygulaması” seçildi. Uygulamanın ücretsiz sürümünde filigran ve zaman kısıtlaması mevcutken, ücretli tam sürümü 1-33 Euro arasında değişen fiyat etiketleri taşıyor.

6. Splice App

Splice App sadece App Store’da sunulan, iPhone ve iPad kullanıcıları için profesyonel ve hızlı video editing imkânı sağlayan bir uygulama. GoPro’nun yapımcıları tarafından geliştirilen bu uygulama, tıpkı kardeşi Quik App gibi sezgisel arayüz tasarımını bünyesinde barındırıyor.

Uygulamanın adından da anlaşılacağı üzere, video klipleri birbirine eklemek, kesmek ve biçmek yalnızca birkaç dakika sürüyor ve oldukça kolay çalışılabiliyor. Özelleştirilmiş geçişler eklemenin de mümkün olduğu bu uygulamada oldukça geniş bir müzik kütüphanesi de bulunuyor. Böylece videolarınızı, olduğundan daha profesyonel bir hale getirmek oldukça kolaylaşıyor.

 

 

7. Magisto

Magisto, ödüllü yapay zekâ (AI) desteğine sahip ücretsiz bir video editing uygulamasıdır. Uygulama, sahip olduğu sezgisel arayüzü ve yapay zekâ desteğiyle beraber üç kolay adımda oldukça başarılı sonuçlar almanızı sağlıyor.

İlk önce, video tasarımınızın stilini belirliyorsunuz: “Traveler”, “Fashion”, “Country” veya “Clean” stillerinden birini seçmenizle beraber video bu konsept üstüne yapay zekâda işlenmeye başlıyor.

 

İkinci adımda fotoğraflarınızı, video kliplerinizi ve Magisto’nun dahili kütüphanesinden müziklerinizi ekliyorsunuz. Üçüncü aşamada, yapay zekâ desteğini kullanarak videonuzu kullanıma hazır hale getiriyorsunuz. İşlem tamam!

Aylık oldukça düşük bir ücret karşılığında Premium ve Professional sürümlere yükseltme de sağlayabilirsiniz.

8. VideoShow

VideoShow, hem Android hem de iOS için fotoğraf, resim, müzik, ses efektleri ve daha fazlasını kullanarak videolar ortaya çıkarmanzıa imkân sağlamaktadır. Dahili efektleri, GIF seçenekleri, dublaj opsiyonu ve etiketleri sayesinde kendi özgün projenizi yapabilmeniz için oldukça fazla seçenek ve kaynak sunmaktadır.

En iyi video hazırlama uygulamaları arasında yer alan başka bir uygulama da VideoShow’dur. Bu uygulama, her türlü vlog ve görselde en başarılı görünüme sahip olabilmeniz için filtreler sunuyor. Ayrıca, izleyicilerinizin ilgisini çekebilmek ve soru-cevap etkinlikleri yapabilmek için videolara doodle ekleyebilirsiniz. Bu uygulamanın ücretsiz sürümünde de maalesef filigran bulunmaktadır.

9. Anchor Videos

Anchor Videos aslında tam anlamıyla bir video düzenleme uygulaması değil, daha çok Android ve iOS üzerinde bir podcast düzenleme uygulamasıdır. Anchor ile telefonunuzda kaydettiğiniz podcastleri düzenleyip yayınlayabilir ya da diğer cihazlarınızdaki kayıtları aktararak gerekli düzenlemeleri burada yapabilir ve yayınlayabilirsiniz.

Anchor, podcastiniz içerisinden kısa videolar alabilmenizi ve bunları sosyal medyada paylaşabilmenizi mümkün kılar. Bu kısa videolarda ayrıca ses kaydınızın metin olarak çözümlemesi de isteğinize göre yer alabilmektedir. Sosyal medya bağlantıları sayesinde podcast paylaşımlarınızı oldukça kolay yapabilirsiniz.

Hangi Video Hazırlama Uygulaması Kullanılmalı?

Adobe Premiere Rush sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan kişilere; YouTuber’lara, vlogger’lara, Instagram içerik üreticilerine ve hızlıca TikTok videoları sunmak isteyenlere hitap ediyor.

Kinemaster’ın sezgisel kullanıcı arayüzü, video düzenleme işini olabildiğince basit hale getiriyor.

VivaVideo, Android blog yazarları tarafından “En iyi ücretsiz video düzenleme uygulaması” seçilerek başarısını taçlandırmıştı.

Kısacası video hazırlama uygulamaları listemizdeki tüm uygulamalar farklı kullanıcılara hitap ediyor. Hangi uygulama gereksinimlerinizi karşılıyorsa o uygulamayı kullanmanızı öneririz.

Tamamı ücretsiz video düzenleme programları arıyorsanız daha önce bunun için bir liste hazırlamıştık. Bağlantıya tıklayarak ilgili listeye de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version