Heyecanla Beklenen 4 PS5 Oyunu

PS5 heyecanı iyiden iyiye tüm ülkeyi sardı. Konsolun fiyatlarında hala beklenen aşağı yönlü ivme gelişmese de yeni sahipleri, o şanslı kesim ekranlardan gözünü alamıyor. Satışlar tüm hızıyla devam ediyor ve henüz ‘yeni yıldıza’ sahip olmayanlar açısından farklı planlar da yok değil; kampanya takipleri, harçlık ve gelirlerden ufak ufak harmanlarla bir şekilde PS5’e terfi düşüncesi son derece yaygın son zamanlarda.

Elbette bir diğer konu da heyecanı tavana yükselten gelecek dönem oyunları ile ilgili… Geçtiğimiz aylarda 2021’in merakla beklenen oyunlarını sıralamıştık, bazıları çıkışını gerçekleştirdi ama listenin eklenen yeni yapımlarla daha da zengin bir hal aldığını da net bir şekilde gözlemledik. İşte buradan hareketle değerli okurlarımız için önümüzdeki aylara damgasını vuracak yeni bir ‘hot list’ hazırlamaya karar verdik.

Horizon: Forbidden West

Horizon Zero Dawn’ın devamı niteliğindeki Horizon: Forbidden West, Guerrilla Games tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan yeni bir aksiyon rol yapma oyunu. PlayStation 4 ve PlayStation 5 için 2021’de piyasaya sürülecek.

Horizon: Zero Dawn, PS4 döneminin kült bir hitiydi – lansman sırasında övgüler topladı ve zamanla daha fazla oyuncuyu tek oyunculu çarpıcı macerasına çekti. İnsanlar bir devam oyunu için haykırıyorlardı ve yanıt geldi: Sabır, geliyor!

Yeni oyun Horizon: Forbidden West adıyla geliyor ve görünüşe göre Aloy bu sefer ABD’den kalan kısımlarına doğru yolculuk yapıyor. Yeni mekanik canavarlar ve düşmanların üstesinden gelinmesi gereken bu gösteri kesinlikle muhteşem görünüyor. PS5’in grafik yetenekleri için bir vitrin olacak. Maalesef henüz net bir yayın tarihi yok.

Gran Turismo 7

Yayın tarihi: 2021! Tek bilgi bu, yaz aylarında daha fazla ayrıntı istiyoruz. Sonuçta yapım aynı zamanda PS5’in arkasındaki marka (yani Sony) tarafından geliştiriliyor. Yarış oyunlarının en eski isimlerinden biri, tam da umduğumuz gibi PS5’e geliyor. Bir sonraki Gran Turismo, grafiksel açıdan muazzam ve gerçekçilik açısından sınırları bir kez daha zorlayacak gibi görünüyor. Yenilenmiş bir kampanya modu ile starter oyunculara iyilik de yapılıyor, zira bu modla başa çıkılması nispeten biraz daha kolay.

Oyunda tıpkı onlarca yıl önceki ilk yapımlarda olduğu gibi parkurlar boyu ilerleyecek ve rakiplerinizi alt etmeye çalışacaksınız. Ancak ortada bir sorun var, reflekslerinizin çok ama çok iyi olması gerek, çünkü ani virajlar ve zorlu dönemeçlerle karşı karşıyasınız. İşin bir diğer zorlayıcı yanı da diğer yarış araçlarının pek de ‘Formula-1’ tarzı saygı perspektifinde hareket etmemesi, her an size çarpıp yuvarlanmanıza neden olabilirler. Hırs ne kötü şey…

Far Cry 6

Far Cry 6, Ubisoft Toronto tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından yayınlanacak olan birinci şahıs nişancı (fps) oyunu. PS5’in yanı sıra Amazon Luna, Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X / S ve Stadia için gelecek. Oyun 2021’in ortalarında piyasaya sürülecek.

Oyun, oğlu Diego’yu (Anthony Gonzalez) kendi kuralına uyması için yetiştiren “El Presidente” Antón Castillo’nun (Giancarlo Esposito tarafından canlandırılan) diktatörlüğünde yönetilen hayali Karayip Adası Yara’da geçiyor. Castillo ve rejimini devirmeye çalışan ve bir direnişe liderlik eden gerilla savaşçısı Dani Rojas rolünü üstleneceğiz. Oyun, zorba rejimi devirmek için silahlar, araçlar kullanan ve yeni “Fangs for Hire” sistemi olan Amigos’u işe alan oyuncularla önceki Far Cry oyunlarına benzer dinamikler vadedecek.

Far Cry 6, Küba’dan esinlenen “bugüne kadarki en büyük Far Cry oyun alanı” ve “zamanda donmuş tropikal bir cennet” olarak tanımlanan kurgusal Yara’da geçiyor. Ada üzerinde tam kontrole sahip faşist bir diktatör Castillo, geleceğinden emin olmayan oğlu Diego’yu (Anthony Gonzalez) izinden gitmesi için yönlendiriyor. Esposito karakteri, “halkı güçlü bir yönetime ihtiyaçları olduğunu anlamaları için güçlendirmeye çalışan” ancak bir devrimin ortasında sıkışmış bir lider olarak tanımlamak mümkün.

“Zamanda sıkışmış” bir yer olduğu söylenen adayı zalim lideri Anton Castillo’dan kurtarmak için savaşçı arkadaşlarınızla çıkacağınız yolculuk için bir süre daha beklemeniz gerekecek.

Son haberlere göre oyun, 30 Eylül’den önce piyasaya sürülecek.

Resident Evil Village

Resident Evil Village veya Biohazard Village ve Capcom tarafından geliştirilen, yayınlanan, Resident Evil oyun serisinin sıradaki hayatta kalma-korku video oyunu. Resident Evil serisinin sekizinci büyük oyunu ve Resident Evil 7: Biohazard’ın devamı niteliğinde. Oyun, Haziran 2020’deki PlayStation 5 tanıtım etkinliğinde duyurulmuştu ve Windows, PlayStation 5 ve Xbox Series X için 7 Mayıs 2021’de piyasaya sürülecek.

Resident Evil Village’ın geliştirilmesine 2017’nin başlarında başlandı. Oyun, her ne kadar Capcom tarafından serinin sekizinci oyunu olarak görülse de ve logosunda roma rakamıyla “VIII” yani 8 rakamı bulunsa da, yapımcıları Tsuyoshi Kanda ve Peter Fabiano Famitsu dergisine verdikleri bir röportajda 8 rakamını kullanmak yerine “Village” alt başlığını kullanmayı tercih ettiklerini, çünkü oyunun geçtiği köyü başlı başına bir karakter olarak gördüklerini ve oyuncuların bu düşüncelerini anlayabilmelerini sağlamak için oyunun ismi konusunda böyle bir tercih yaptıklarını söylediler. Aynı zamanda yapımcılar, oyunu bir kısaltma şeklinde (RE8 gibi) adlandırmak yerine “Village” kısmının oyuncuların aklında kalmasını istediklerini belirttiler.

Oyunun yapımında Resident Evil 7: Biohazard, Resident Evil 2, Resident Evil 3, Devil May Cry 5 gibi oyunlarda kullanılan, Capcom’un kendi geliştirdiği RE Engine oyun motoru kullanıldı ve oyun, birinci şahıs bakış açısından oynanacak.

Resident Evil 7: Biohazard oyununun trajik olayları sonrasında, Ethan Winters ve eşi Mia hayatlarında yeni bir sayfa açmış, geçmişi arkalarında bırakmış ve huzur içinde yaşamlarına devam etmektedirler. Chris Redfield, önceki Resident Evil oyunlarının efsanevi kahramanı, bir anda ortaya çıkar ve huzurlu yaşamlarını bozarak harap olmuş Ethan Winters’ın kendisini Avrupa’da gizemli bir köyde bulmasına yol açar ve Ethan’ı yeni bir kabusun içine sürükler.

Bu tat bir başka!

Kahve tadımcıları iyi bilir; ipeksi doku, yatıştırıcı tat, aromatik karmaşıklık gibi tanımlar söz konusudur bu alanda. Kahveye biz de bayılırız ama PS5 oyunlarının dokusu, tadı ve karmaşıklığı başka hiçbir yerde yok!

Oyun satışları 2020’de adeta patlama yapmıştı. 2021’de o kadar satmaz diyenler var; aslında sanılanın aksine oyuna doymadık, heyecanı aralıksız sürdürmek niyetindeyiz…

BONUS:

Hitman 3

20 Temmuz 2021’de çıkacağı açıklanan yeni Hitman oyunu, World of Assassination üçlemesinin son yapımı. Ajan 47’nin “kariyerinin en samimi ve profesyonel sözleşmesinde” yer aldığı söyleniyor.

Battlefield 6

Birinci Dünya Savaşında geçen Battlefield 1 ve İkinci Dünya Savaşında geçen Battlefield 5’in ardından, Battlefield 6’nın hangi dönem ve hikâye ile bizi karşılayacağını henüz bilmiyoruz. Yayın tarihi de net değil. Heyecan tavan!

Outriders

2 Şubat’ta çıkacağı açıklanan ve son olarak 1 Nisan’a ertelenen Outriders, Doom ve Mass Effect karışımı bir yapım olacak. People Can Fly (Gears Judgment / Bulletstorm) tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanan yepyeni bir IP.


 

Exit mobile version