GNÇYTNK Adaylarına Turkcell Yapay Zeka Sürprizi 

Türkiye’nin teknoloji devi Turkcell gençler için yeni istihdam olanakları sunmaya devam ediyor. Bu yıl altıncısı düzenlenen ve gençlere Turkcell’de tam zamanlı çalışma fırsatı sunan GNÇYTNK süreci sonuçlandı. Program, bir ay gibi kısa bir sürede 66 binden fazla başvuruyla yeni bir katılım rekoru kırdı. Üstelik, program kapsamında, 150 genç yetenek Turkcell’de çalışma hakkı kazandı. 

Süreç kapsamında video mülakat aşamasında yaklaşık 2 bin adayın değerlendirilmesinde yapay zeka kullanıldı. Ayrıca, sonuçları yapay zeka algoritması değerlendirdi. Böylece, bin 603 aday, video mülakat süreçlerine dahil oldu. Bu adaylar arasından birebir mülakatlarla belirlenen 866 adaydan 465’i de departman mülakatları aşamasına geçmeye hak kazandı.

 


İlginizi Çekebilir: Turkcell ile Yurt Dışında 5G Ayrıcalığı


 

Programın son değerlendirme aşamasını da başarıyla geçen 150 genç yetenek, iş hayatına ilk adımlarını Turkcell’de atma şansına sahip oldu. Turkcell’in fırsat eşitliği politikası gereği işe alınan gençlerin yüzde 52’sini kadınlar oluşturuyor. Ayrıca, programa dahil olan kişilerden 120’sini de mühendislik bölümü mezunları oluşturuyor.  

 

Türkiye’de ilk: Yapay zeka aradı, iş teklifi yaptı 

Bu sene diğer GNÇYTNK programlarından farklı olarak mülakat ve iş teklifi süreçlerinde adaylar birçok yenilikle karşılaştı. Değerlendirme süreçlerine dahil olan adaylar insan kaynakları mülakatlarında inovatif düşünme yöntemleriyle kendilerini gösterme şansı yakaladı. 

Dikkat çeken başka bir yenilik ise adaylara yapılan iş teklifi sürecinde oldu. Turkcell, Genç Yetenek adaylarına iş tekliflerini Turkcell yapay zeka robotu aracılığıyla yaptı. Böylece, Genç Yetenek adayları  iş teklifi aramaları, IVR sistemi üzerinden Turkcell Yapay Zeka sesi ile yaptılar. 

Kişiye özel metinler, Turkcell Yapay Zeka ekibi tarafından geliştirilen TTS (text to speech) servisi kullandı. Turkcell Yapay Zeka sesi, IVR araması üzerinden erişilen tüm adayları, “Turkcell İnsan Kaynakları ekibinden arıyorum” şeklinde bilgilendirdi. Böylece, gerçek bir konuşmanın tüm sıcaklığını yapay zeka teknolojisi ile adaylara ulaştı. Teklif metnini dinleyen adayların iş teklifine yanıtları tuşlama ile alıdı. Ayrıca, yapay zeka sesi ise dileyen adayları da taleplerine göre İnsan Kaynakları uzmanlarına aktardı.  

 

Serhat Demir: Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıyoruz 

Turkcell Genel Müdür Yardımcı Serhat Demir

Serhat Demir, programla ilgili şunları söyledi: Ülkemizin genç yeteneklerini bulmak ve onlara kapılarımızı açmak için yıllardır devam ettirdiğimiz GNÇYTNK programını önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz. Turkcell olarak gençleri önemsiyoruz. Teknolojide öncü ülkeler arasına onların vizyonları ve enerjileriyle gireceğimize inanıyoruz. Ayrıca, her fırsatta yenilikçi teknolojilerimizle yeni bakış açıları kazanmalarına yardımcı oluyoruz. Örneğin bu yıl ilk kez işe alım tekliflerine yapay zekayı dahil ettik. Program kapsamında Türkiye’de ilk defa bir şirket, çalışanlarını yapay zekâ algoritmasıyla değerlendirdi ve seçti. Böylelikle Turkcell’in teknolojide öncü olma misyonunu bu programa da entegre etmiş olduk. Türkiye’nin geleceği için gençlerimize yönelik yatırımlara hız kesmeden devam ediyoruz. 

 

Sınırsız Yetenek programında da kullanıldı 

Turkcell, bir diğer işe alım programı ‘Sınırsız Yetenek’ kapsamında da Yapay Zeka’yı kullandı. Sınırsız Yetenek programıyla 10 bin 10 üniversite öğrencisi ve yeni mezun gence fırsat doğdu. Turkcell, seçtikleri bölümlerde deneyim kazanma imkanı sundu.

10 hafta boyunca bin bir gencin katıldığı programda, haftanın 6 günü çeşitli eğitimler gerçekleşti. Üstelik, Türkiye’de ilk defa 10 bin 10 genç bir şirket bünyesindeki çalışma ortamını deneyimledi. Bu sayede gençler kariyerlerine ilk adımı atıp, teorik bilgilerini pratiğe dönüştürdü. Başarılı olan katılımcılar Turkcell’de çalışma fırsatına sahip oldu. 

Exit mobile version