FIFA 22 Beklentileri Karşıladı mı? 

FIFA 22 sizi, tanıdık çizgilere sahip olmakla birlikte son derece inovatif bir futbol oyununa davet ediyor… 

Türkiye’de her yıl en çok satan oyun serisi hangisi dendiğinde yanıt çok açık: FIFA. Electronic Arts’ın 90’lardan günümüze uzanan ikonik futbol oyunu serisinde sıradaki perde FIFA 22. Uzun süredir beklediğimiz yapım, hemen hemen tüm platformlarda çıkışını gerçekleştiriyor. Peki sıra dışı bir deneyim vadeden ve her yıl dünyanın her yerindeki futbol meraklılarını cezbeden serinin en son ayağı beklentileri karşıladı mı? Yenilikler nelerdi, hangi özelliklerle karşı karşıya kalacağız? İşte tüm bu merak edilen soruların yanıtlarını NewTech okurları için bir araya getiriyoruz.   

HyperMotion Oynanış Teknolojisi 

HyperMotion, PlayStation 5, Xbox Series X|S ve Stadia’da FIFA 22’nin temelini oluşturuyor ve FIFA tarihinde ilk kez oyun geliştirmesindeki iki güncel teknolojiyi bir araya getiriyor: Gelişmiş hareket yakalama verisi ve ayrıca, makine öğrenimi. Bu, FIFA’da özgünlüğü artırmamıza ve yeni özellikler oluşturmamıza imkan tanıyor.  

Gelişmiş 11’e 11 Maç Yakalama 

Xsens kostümleri, bugüne kadar ilk kez yüksek yoğunlukta oynayan 22 profesyonel futbolcunun hareketini yakalamayı mümkün kılıyor. Böylece, eşsiz hacimdeki yüksek kaliteli gerçek insan hareketi verisi, bireylerin ve takımların FIFA 22’deki hareketlerini güçlendiriyor. Bu çalışma ve inovasyon oyun oynarken her şeyin FIFA 21’e göre daha ‘gerçekçi’ olmasını sağlayan ana etkenlerin başında geliyor.   

İleri Teknoloji 

İleri teknoloji ve tescilli makine öğrenimi algoritması, gelişmiş maç yakalamadan 8,7 milyonun üzerinde kareden öğrenmiş. Ayrıca, ardından gerçek zamanlı yeni animasyonlar yazarak sahadaki çeşitli etkileşimlerde organik bir futbol gerçekçiliğine sahip.  

Tüm Takım Hareketleri 

Resmi açıklamaya göre oyun tasarımı için kilit önem taşıyan Xsens kostümleri, bugüne kadar ilk kez yüksek yoğunlukta 2 oyuncunun tamamının her temasını, müdahalesini, sprintini ve çekişmesini kaydetti. Böylece, FIFA 22’deki 4.000’den fazla yeni animasyonun altyapısını sağlayan verileri yakaladı. Ayrıca, futbol yoğunluğunu, hassasiyeti ve oyundaki her oyuncunun fiziğini geliştirdi.   

Taktiksel Yapay Zeka 

Yeni nesil konsollardan güç alan derin oyuncu zekası, her oyuncuya hem hücum hem de savunma dizilişlerini daha iyi anlama imkanı sağlıyor. Böylece, yepyeni bir gerçeklik seviyesi oluşturdu. 

Saniyede 6 kat daha fazla karar verme kabiliyeti, forvetlerin çevre farkındalıklarını artırıyor. Böylece, oyun kurarken daha akıllı koşular yapmalarını ve boşta kalan toplara daha hızlı reaksiyon göstermelerini sağlıyor.  

Defansta tuhaf şeyler, FIFA oyunlarının olmazsa olmazıdır. Hatalar, kalecinin yediği anlamsız goller… Ancak bu sene her şey biraz daha iyi gibi. Elbette detaylı testler sonucunda yeni bug’larla karşılaşacağımıza şüphe yok ama oyun her zamankinden daha iyi bir savunma mantığı ile geliyor.  

Yeniden düzenlenen savunma yapay zekası, takımların artık taktiksel açıdan daha bütün bir şekilde hareket etmesini mümkün kılıyor. Aynı zamanda, sahada hareket ederken ve boş alanları kapatırken biçimlerini korumalarını sağlıyor. 

Makine Örenimi – Akış 

Gelişmiş 11’e 11 Maç Yakalama’daki 8,7 milyondan fazla kareden öğrenim yapan Makine Öğrenimi – Akış makine öğrenimi algoritması, gerçek zamanlı yeni animasyonlar yazarak oyuncuların topu kontrol etmek veya daha temiz bir vuruş yapmak için topa yaklaşırken uzun adımlarını ve koşu ritmini daha iyi ayarlamasını mümkün kılıyor. 

Havada ‘kinetik’ Mücadeleye Hazır Mısın? 

Geliştirilmiş iki oyunculu etkileşim teknolojisi, oyuncu animasyonlarını senkronize ederek hava toplarına ilk ulaşan olma mücadelesinde daha yüksek gerçekçilik ve hassasiyet oluşturuyor. Ortalarda, uzaklaştırılan toplarda ve uzun paslarda savunma ve hücum oyuncularının itmesini, çekmesini ve çekişmesini bu sayede daha kaliteli göreceksiniz. 

Top Kontrolünde ‘sakinlik’ 

Uzun iki dokunuşlu animasyonlar, topu kontrol etmeyi her zamankinden daha doğal ve akıcı kılıyor. Ayrıca, hava toplarını daha teknik bir şekilde yere indirerek, yerdeki topları daha çevik bir şekilde saklıyor. Böylece, top saklamada daha fazla gücün keyfini çıkararak FIFA 22’de ileri çıkmanın yeni yollarından faydalanıyorsunuz.  

Oyuncu İnsallaştırma 

Gelişmiş 11’e 11 Maç Yakalama’dan güç alan yeni topsuz oyuncu animasyonları ve ortamsal davranışları, sahadaki karakterleri canlandırıyor. Rakiplerin eyleme bağlı olarak konuştuğunu, işaret ettiğini görebilirsiniz. Bu harika değil mi? Güncellenen hareket kabiliyeti, oyuncuların acele hareketlerini yansıtarak FIFA’yı her zamankinden daha gerçekçi ve sürükleyici yapıyor. 

Rekabetçi Ayarlar / Usta Anahtarı 

Bu Ayrıntılı İncelemenin başında bahsettiğimiz gibi, FIFA 22’nin büyük temellerinden biri, can sıkıcı olma potansiyeli bulunan durumları ortadan kaldırarak oyun eşitliğini sağlamaya odaklanmak. Bazı genel konular her zaman karşımıza çıkıyor; Bu yüzden oyuncular daha fazla kontrol, daha yüksek beceri üst sınırı ve belirli eylemlerde daha fazla istikrar tecrübe etmek istiyor. 

Bu bağlamda, FIFA 22 Rekabetçi Ayarları genişletildi. Bazı modlarda zorunlu olmakla birlikte, Rekabetçi Ayarlar FIFA’nın her modunda isteyen tüm oyuncular tarafından kullanılabilecek. 

Rekabetçi Usta Anahtarı tarafından değiştirilen Zorunlu Rekabetçi Ayarlar şu şekilde: 

Rekabetçi Ayarların her zaman etkin olacağı modlar: 

Online Dostluk Maçları’nda Rekabetçi Usta Anahtarı varsayılan olarak açık olsa da zorunlu olmayacak. Kontrol Cihazı Ayarları ekranında, oyuncular yeni Rekabetçi Usta Anahtarı seçeneğini görecek. Bu etkinleştirildiğinde belirli ayarlar kapatılacak/açılacak ve gri görünecek, yani oyuncuların bunları değiştirmesi önlenecek.  

Tüm Detayları ile FIFA Kariyer Modu 

Biraz da ‘derinlemesine detaylar’ diyelim mi? Kariyer Modu, birkaç sene önce çıktı ve o zamandan beri de ilgiyle oynanıyor. Bu yıl hem Teknik Direktör hem de Oyuncu Kariyeri’nde önemli geliştirmeler var. Artık Teknik Direktör deneyiminizi özelleştirmek için her zamankinden daha fazla yola sahip olacaksınız. Ayrıca Oyuncu Kariyeri’nde uzun zamandır beklenen yenileme gerçekleşti. Böylece, Pro’nuzun gelişimi ve kariyer ilerlemesi üzerinde tam kontrole sahip olacaksınız. 

Birçok ayrıntı bizi bekliyor. Birkaçına göz atalım… 

  1. FIFA 22’deki Teknik Direktör Kariyeri’nde artık kendi takımınızı oluşturabileceksiniz. Birçoğunuzun bu özelliği yıllardır büyük bir tutkuyla talep ettiğini biliyoruz. 
  2. Kulübünüzün adını ve maç anlatımı ekibi tarafından kullanılacak lakabını seçerek başlayacaksınız. Ardından, oynamak istediğiniz ligi ve yerine geçmek istediğiniz takımı seçeceksiniz. Bir lige katılan takım sayısı aynı kalacak ve yerine geçtiğiniz takım, Diğer Ülkeler takımları arasına girecek. Oyundaki herhangi bir ligi seçebilir, bir ülkenin lig sisteminin en alt kademesinden yolculuğa başlayabilirsiniz. Ayrıca, en iyi liglerde dünyanın en büyük takımlarına karşı oynayabilirsiniz. Ardından liginizden bir Ezeli Rakip kulüp seçeceksiniz. Rakibinize karşı yaptığınız maçlara yayın deneyimi tarafından daha yüksek önem verilecek; ekstra haber anlatımlarından ve hikayelerden faydalanılacak. 
  3.  Takımınızın iç saha ve deplasman formalarını, kulübünüzün armasını ve kulüp stadyumunuzu özelleştirebilirsiniz. Yapabileceğiniz çok çeşitli seçimler var böylece, takımınızın tarzını yansıtması konusunda endişelenmenize hiç gerek yok. Formalar, armalar ve temel stadyumunuzu, her yeni sezonun başında değiştirebilirsiniz.  

Stadyumları Özelleştirin 

Oyundaki temel jenerik stadyumlardan birini seçip tamamen kişiselleştirebileceksiniz. Zemin rengini ve koltuk rengini seçebilir; Böylece, saha modeli ve file şekli gibi değişikliklerle ayrıntılara girebilirsiniz. Bu sene kulübünüzün kimliğini ve tarzını yakalamanızı sağlayacak çok sayıda gol şarkısı, toplu marşlar ve yürüyüş marşları ile kulübünüzün atmosferini de değiştirebilirsiniz. Stadyum Özelleştirme, oyunda lisanslı stadyumu olmayan mevcut kulüpler için de kullanılabilir. 

Exit mobile version