Fenomen Olmak Çok Kolay

Sosyal medyada gün geçmiyor ki yeni fenomenlerle tanışmayalım. Her yaştan yeni yüzlerle karşılaşıyoruz. Dijitalin bu olabildiğince özgür dünyası, adeta bir tür fenomen arzı yaratıyor bile denebilir, ilginç ve yetenekli kişilere ihtiyaç var. İşin ilginç yani fenomen olmak bazı püf noktalarını biliyorsanız hiç de sanıldığı kadar zor değil. Gelin bu ipuçlarını birlikte inceleyelim. Fenomen olduğunuzda bizi de hatırlayın. Şakaydı, hatırlamasanız da olur. Haydi başlayalım.

Kısa video yapın, fotoğrafları geliştirin!

Fenomen olmanın altın kuralı kaliteli içeriktir. Kısa video yaparak Instagram, Twitter gibi platformlarda daha fazla dikkat çekip etkileşim elde edebilirsiniz. Akış içerisinde insanların kısa videolara daha çok vakit ayırdıkları bilinen bir gerçek. Peki nasıl kısa video yapabilirsiniz?

Kısa video uygulamaları sizlere hem eğlenceli hem de kendinize özel videolar hazırlamanızda yardımcı olur. Ayrıca son dönemlerde hızla yükselen ve popüler hale gelen kısa videolar, artık mobil platformlar da olmak üzere pek çok farklı cihazda yapılabiliyor.

Kısa videolar neden popüler hale geliyor?

Kısa videolar, genelde 1 ya da 2 dakika aralığında oluyor. Bunun yanında hareketli görüntüler başta olmak üzere slow tarzda kısa videoların da olduğunu söylemek mümkün. Uzun zamandır hayatımızda olan kısa videolar, bir zamanlar sadece bilgisayarlarda yapılabiliyordu. Ancak şimdilerde mobil cihazlarda dahi kısa video ve direkt olarak yayınlamak mümkün. Ayrıca videolara olan ilginin artmasının arkasındaki asıl neden ise mobil veri bağlantısının artış göstermesi olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzde yüzde 60’tan fazla kesim geniş bant aralığında internet hızı kullanıyor. Kısa videoların trend haline gelmesinde bir başka neden ise her geçen gün internetteki kullanıcıların artması oluyor. Yapılan araştırmalarda 200 milyondan fazla insanın ilk olarak mobil cihazını 2017 yılında aldığı ifade ediliyor. Bu da oldukça yüksek bir internet kullanıcısı artışını ön plana çıkarıyor.

Kısa video yapma uygulamaları

Hyperspektiv

Hyperspektiv ile oldukça etkili videolar yapabilirsiniz. Ayrıca videolarınıza ve fotoğraflarınıza efektler ekleyebilir ve kolayca kullanabileceğiniz bu program ile filtreler arasında zorlanmadan geçiş yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra techno-kaleidoscope özelliği de oldukça yaratıcı ve ilginç çalışmalar oluşturmanızda sizlere yardımcı olacaktır.

Moodelizer

Kısa videolarınızı hem sesli efektler hem de müzikler ile birlikte hazırlamanıza olanak sağlar. Bunun yanında uygulama içerisinde “Rehearse” ve “Record” modlarının da bulunduğunu söylemekte fayda var. Android ve iOS cihazlarda kullanılabilen uygulama, canlı müzik editörü ve dinamik müzik formatları da içeriyor.

Glimpse

Glimpse uygulaması, videoların oldukça hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanmasına yardımcı olur. Bunun yanında uygulama içerisinde videolar da düzenlenebilmektedir. Uygulama içerisinde otomatik görüntü sabitleme, el fenerli ışık desteği ve kare, portre ve manzara videoları oluşturulabilecek çeşitli özellikler yer almaktadır. Hemn iOS hem de Android cihazlarda kullanılabilen bir uygulama olduğunu söylemeden geçmeyelim.

ooo – play with zoom

Mobil cihazlarda bulunan kameraların fonksiyonel bir şekilde kullanılmasını sağlayan ooo uygulaması, süper hızlı, uzak ve yavaş video çekimleri yapılmasına imkan tanıyor. Ayrıca uygulamada hem hazır müzikler hem de çeşitli ses efektleri kullanılabiliyor. Uygulama yalnızca iOS cihazları için kullanım sunuyor.

1 Second Everyday

Hem Android hem de iOS cihazlarda kullanılabilen 1 Second Everyday uygulaması, mobil cihazlardaki kamerayı farklı şekillerde kullandırabiliyor. Ayrıca uygulama ile 1 saniye uzunlukta videolar çekilerek harika kolajlar hazırlanabiliyor. Uygulama ile geçmişin özetini neredeyse hiç zahmete girmeden kolayca hazırlamanız mümkün oluyor.

Musemage

Musemage uygulaması ile gerçek zamanlı denemeler yapabilir ve oldukça yaratıcı filtreler ve efektler kullanabilirsiniz. Kullanışlı bir uygulama olan Musemage, Stop-motion özelliği ve buna benzer pek çok farklı teknikle etkileyici videolar oluşturulmasına olanak sağlıyor. Ayrıca uygulama Android ve iOS cihazlarda kolaylıkla kullanılabiliyor.

Triller

Triller, kısa videolar çekilmesine izin vermesinin yanında çekilen videoların da paylaşılmasına imkan tanıyor. Diğer yandan bir sosyal video topluluğu olarak karşımıza çıkan uygulamada Selena Gomez, Rita Ora ve Justin Bieber gibi pek çok farklı ünlü isim de yer alıyor. Bu ünlü isimler çektikleri kısa videoları burada paylaşıyor ve diğer kullanıcılar ile buluşturuyor. Birçok gencin ilgisini çeken ve kullanıcı sayısı her geçen gün artan Triller, hem iOS hem de Android cihazlarda kolaylıkla kullanılabiliyor.

Kısa videolar artık hayatımızın önemli bir parçası. Çünkü tek kare bir fotoğraf ile anlatılmak istenen ancak yeterli olmayan duygu ve davranışlar, artık kısa da olsa çekilen videolar ile daha kolay bir şekilde karşı tarafa aktarılabiliyor. Tabi bunun en önemli nedenlerinden biri insanların giderek sosyal hayatın içeren daha fazla girmeye çalışmaları ve kendilerini ön plana çıkarma istekleri oluyor. Bunların yanı sıra kısa videoların eskiye oranla daha kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanması da yine kısa videoların trend olmasına yardımcı olan etkenler arasında yer alıyor. Siz de çektiğiniz videolar ile sosyal hayatın bir parçası olmak istiyorsanız, yukarıda yer alan uygulamalardan birini kullanabilirsiniz.

Fotoğraf şöleni!

Videolarla birlikte selfie’lerinizin de iyi olması gerek. Sayfalarımız arasında selfie ipuçlarına yer verdiğimiz bir konu bulunuyor. Genel olarak fotoğraflarda da mükemmelliği yakalamanız gerekir.

Zoom, kötü bir etki bırakabilir!

Eğer güncel bir telefon telefon kullanmıyorsanız, zoom özelliğinden (kamera lensinin fiziksel hareketi ile gerçekleşen yakınlaştırma) yeterince yararlanmıyorsunuz demektir. Fakat buna rağmen telefonunuzda zoom özelliği bulunuyor değil mi? Bu yakınlaştırma işlemi, telefonunuz tarafından yazılım vasıtasıyla yapılır. Piksellere yakınlaştırma uygulanarak, boşluklar yazılımla kapatılmaya çalışılır ve kenarlar kesilir. Sonuç: Eğer yeni nesil iPhone’lar kullanmıyorsanız puslu bir görüntü kalitesine sahipsiniz demektir.

Flaş ışığına dikkat edin


Kamera lensine yakın konumda bulunan flaşlar bir el feneri olarak iyidir. Ancak fotoğraf aydınlatması için pek de uygun olmayabilirler. Çoğu durumda flaş kullanmak, fotoğrafınızı olumsuz yönde etkileyecektir. Eğer mecbur değilseniz, flaş kullanmaktan kaçınmanızı ve mevcut aydınlatmayı efektif biçimde kullanmanızı öneriyoruz. Öte yandan bazı kullanıcılar flaş ışığının üzerini kâğıtla kapatarak, ani parlamayı engellemeyi denemekteler. Arzu edersiniz, siz de bunu uygulayabilirsiniz.

Fotoğraf düzenleme uygulamaları kullanın


Birçok amatör ve profesyonel fotoğraf düzenleme uygulaması bulunuyor ve pek çoğu da ücretsiz. Bu uygulamalar sayısız efekte, aydınlatma ayarına, çerçeveye ve daha fazlasına sahip. Sonuçlar, sizi oldukça memnun edebilir.

Sabırlı olun

Kaliteli fotoğraflar çekmenin yolu, çoğunlukla sabırlı olmaktan geçer. Şipşak bir fotoğrafın kaliteli ve etkileyici olması, oldukça zayıf bir ihtimaldir. Işığınızı ayarlayın, akıllı telefonunuzun izin verdiği lens ayarlarını gözden geçirin, odaklamanızı doğru bir şekilde yapın ve en iyi olduğunu düşündüğünüz anda fotoğrafınızı çekin.

Portre efektleri kullanın

Bazı telefonlar, çekim yapmak istediğiniz nesnenin arka plân bölgesini DSLR fotoğraf makinelerine benzer biçimde bulanıklaştırarak, profesyonel çekimler yapmanıza imkân tanımaktadır. Portre modunun kullanımı sırasında ekranda yer alan küp simgesine dokunarak, bu mod için geliştirilen farklı aydınlatma efektlerini görebilirsiniz.

Bu yazı, Appusers dergisinin, Ağustos sayısından alınmıştır.


 

Exit mobile version