Evin Salonunu Stadyuma Dönüştüren Ses Sistemleri ve TV’ler

Süper Lig’de 2020-2021 sezonu, 11 Eylül 2020 Cuma günü oynanacak karşılaşmalarla başlıyor. 16 Mayıs 2021’de tamamlanması planlanan sezonun, her yıl olduğu gibi rekabetin en üst düzeyde yaşanacağı karşılaşmalarla büyük bir heyecan fırtınası yaşatması bekleniyor.

Bu heyecanın olmazsa olmazları futbolcuların saha içindeki rekabeti, tribünlerde coşkulu tezahüratlar, direğin hemen yanından geçip giderek yüreği ağızlara getiren şutlar, o heyecan kasırgası, ağlarla buluşup sizi havaya sıçratacak goller…

Kalp dayanır mı bilinmez ama şu bir gerçek; futbol keyfi için iyi bir TV’ye sahip olmalısınız. Ayrıca ses sisteminiz de ideal özelliklere sahip olmalı. Futbol keyfine ruhen hazır olabilirsiniz ama teknoloji açısından da gerektiği kadar hazır değilseniz işte sizin için bir araya getirdiğimiz en iyi TV ve ses sistemleri…

Sony XH80 4K HDR LCD TV

Sony’nin alametifarikası sayılan görüntü kalitesi, ses ve kullanıcı deneyimi özelliklerine sahip XH80 4K HDR LCD TV, futbol keyfi için ideal TV’ler arasında. XH80 serisi, parazit gidermek ve detayları daha gerçekçi hale getirmek üzere gelişmiş algoritmalar kullanan 4K HDR X1 işlemciyle destekleniyor. Daha da netleştirilen 4K sinyali ile izlediğiniz her şey 4K’ya yakın çözünürlüğe yükseltilerek gerçekçi renk ve kontrastlarla doluyor. X1 işlemci ile desteklenen TRILUMINOS ekran, renk aralığının genişletilmesi sayesinde alışılagelmiş bir televizyondan daha fazla renk üretiyor. Model, dahili bir internet tarayıcısının yanı sıra YouTube ve Netflix uygulamalarına tek tıkla erişim özelliği ile temel düzeyde bir akıllı TV deneyimi de sunuyor.

Philips 800 Serisi

3 farklı modelle (805/855/865) satışa çıkan Philips 800 Serisi OLED TV’ler, 55 inch(140cm) ve 65 inch(165 cm) seçenekleriyle geliyor. 4. nesil P5 görüntü işleme motorunu yapay zekayla birleştiren yeni Philips OLED TV’ler, görüntü kalitesi çıtasını yukarı taşıyor.

Yapay zeka teknolojisi; görüntü işlemenin halihazırda sahip olduğu beş özellik olan (kaynak, renk, kontrast, hareket ve keskinlik) arasında denge kurarak izleyiciye daha gerçekçi ve doğal bir görüntü sunuyor.

TP Vision’un PQ uzmanları yapay zekâ parametrelerini beş kategoriye ayırıyor: manzara görüntüleri, doğal bir cilt tonu, spor/hareket, kontrast ve animasyon. Yapay zekâ doğru kategoriyi seçerek en doğal ve gerçekçi görüntüyü sağlamak için dengeyi kuruyor. Yeni OLED TV’ler SDR kalitesindeki görüntüleri de gerçek HDR kalitesine çıkartıyor. Özetle futbol için özel olarak dengelenmiş görüntü sizlerle. Tüm geliştirilmiş HDR standartlarını destekleyen az sayıda TV markasından biri olan Philips TV’nin yeni OLED modellerinde, HDR 10 ve 10+ görüntü kalitesi ve geliştirilmiş Dolby Vision özelliklerine ek olarak ‘Dolby Bright Mode’ seçeneği de bulunuyor.

Samsung Q60T QLED Smart 4K TV (2020)

DualLED teknolojisi ile öne çıkan bu modelin birinci sınıf ‘evde futbol keyfi’ için üretilmiş olduğunu açıklamaktan çekinmiyoruz. 60 inçlik boyuta sahip 4K çözünürlüklü bu model, Samsung’un benzersiz Quantum Dot teknolojisi sayesinde yüzde 100 renk hacmi sağlıyor; zira hem karanlık hem de parlak sahnelerde gerçekçi renkler sunuluyor.

Yoğun derinlik sağlamak için özel tasarlanan parlaklık ve karanlık ayarları, en küçük ayrıntıları bile ortaya çıkarıyor. Modeldeki işlemci zekası, performansı artırırken izleme koşullarına ve içeriğe gerçek zamanlı olarak olumlu yönde etki ediyor. Birçok TV’de karşımıza çıkan kenar-köşenin ‘flu’ görünmesi semptomu bu modelde söz konusu değil. Görüntü, kalenin arkası için bile son derece net ve detaylı. Yandan izlemek dahil her açıdan parlak renkler sunduğu için kalabalık maç ortamları için de ideal.

LG OLED55C8PLA 55

Fiyat-performans harikası bir model arıyorsanız LG OLED55C8PLA kesinlikle incelemeniz gerekenler arasında. OLED teknolojisiyle gelen modelde 4K çözünürlük, 16:9 ekran en/boy oranı eşliğinde sağlanıyor. LG Nano Cell Ekran teknolojisiyle gelen TV, bu sayede her rengi optimize eden nano parçacıklara sahip. Bu en son teknoloji tam bir renk spektrumu oluşturarak gerçekçi bir görüntü ortaya çıkarıyor.

Yeşiller daha önce görmediğiniz kadar gerçek, futbolcuların üzerlerindeki formalar bir yansımada değil sizi tribünlerde hissettirecek kadar canlı. Som olarak 60 Hz yenileme hızı, harikulade siyah-beyaz renkler, güçlü kontrastlar ve etkileyici bir ses sunumuyla birlikte eksiksiz bir futbol keyfi vadediyor.

Axen AX65LEDA71 65″

4K çözünürlüklü, Android işletim sistemine sahip ‘bütçe dostu’ modellerden biri de 65 inç ekrana sahip Axen AX65LEDA71. Son derece şık bir tasarımla sizi karşılayan TV, Smart TV, 50 Hz tarama hızı, HDR 10 desteği, 16:9 görüntü oranı, dahili uydu alıcı ve Coaxiel ses sistemi ile geliyor. Enerji verimliliğiyle de dikkat çeken Axen AX65LEDA71, futbol keyfini evinize son derece mütevazı fiyatlara taşıyor.

Bluesound Pulse Soundbar 2i

HD veya 4K TV’nize mükemmel şekilde uyacak şekilde tasarlanan PULSE SOUNDBAR 2i, kristal netliğinde, Subwoofer olmaksızın 24 bit çözünürlükte ses ve güçlü bas yanıtı sunan dünyanın ilk çok odalı, yüksek çözünürlüklü, kablosuz ses barı. PULSE SOUNDBAR 2i, altı adet yüksek performanslı hoparlör ve iki adet gelişmiş pasif radyatöre sahip. Bu sayede, yüksek düzeyde duygu alımı sağlayan tamamen etkileyici bir ses deneyimi ortaya çıkaıyor. Akustik ayrıntının her katmanını hızlandıran PULSE SOUNDBAR 2i favori sporlarınızı, gerçeğe yakın ses düzeylerine yükseltiyor.

LG GX Soundbar

LG GX Soundbar, ultra ince yapısı, duvara boşluksuz olarak monte edilebilen tasarımı, Dolby Atmos özelliği ve sunduğu gelişmiş ses teknolojisi ile hem gözlere hem de kulaklara hitap ediyor. Soundbar, maksimum esneklik sunmak için, doğrudan TV’nin altına, duvara gömülebiliyor ya da tercihe göre, Soundbar’la birlikte verilen sağlam çelik stand üzerine konumlanabiliyor. GX Soundbar, 65 inç Galeri Tasarımı LG GX OLED TV ile aynı genişlik ve uzunluğa sahip.

Sennheiser AMBEO Soundbar

İnanılmaz derecede etkileyici 3 boyutlu ses vadeden AMBEO Soundbar 13 high-end sürücü ile 5.1.4 ses deneyimi sunarken, 30Hz’e kadar inen derinlik hissini ilave bir subwoofer gerektirmeden verebilmektedir. İleri teknoloji oda kalibrasyonu sayesinde benzersiz 3D ses deneyimi için odanızın özelliklerine göre uyum sağlar. Hayal edebileceğinizden daha gerçekçi, yüksek ve alçak sesler, daha fazla boyut ve detay yaratacak şekilde futbola dair tüm sesi size derinlemesine sunar.

Beş adet stüdyo kalitesinde özel tweeter, altı adet 30Hz seviyesinde bass sürücüleri ve vocaller için nefes kesen hassasiyetle tasarlanmış orta sesler. AMBEO Soundbar daha önce hiç duymadığınız bir 3D ses deneyimi yaşatacak.  

Sony HT-G700

Sony HT-G700’de stereo içeriği 7.1.2 kanala kadar ulaşabilen surround ses sayesinde rekabet dolu futbol karşılaşmalarına dair tüm sesleri her yönden duyabilirsiniz. HT-G700, Sony’nin Dikey Surround Motoru’na sahip; yani HT-G700’ün üç ön hoparlörü, Sony’nin sinyal işleme teknolojisi ile birleşerek sizi hem yatay hem de dikey düzlemde sarmalayan ses konuşlandırmalarına olanak sağlıyor.

Soundbar, müsabakalardaki en ince detayların bile daha net duyulması için tasarlanmış yeni bir orta hoparlör sistemi sunuyor. Dahası, HT-G700’ün bünyesindeki hassas ayarlı S-Force PRO, sesi daha büyük ekranlı (55 inçten fazla) TV’lere uyacak şekilde yükselterek izlediğiniz şeye tamamen odaklanabilmenizi sağlıyor.

Şampiyon kim olur?

2019-2020 sezonu çoğu otoriteyi şaşırttı. Trabzonspor’un ligin büyük kısmında lider olduğu sezonu Başakşehir şampiyon olarak kapattı. Tarihinde ilk kez şampiyon olan İstanbul takımının 2020-2021 sezonunda da iddialı olduğuna şüphe yok. Diğer yandan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, şampiyonluk için yine öne çıkan adaylar. Üç takımda mali sorunlarına rağmen bir şekilde şaşırtıcı transfer başarılarına imza atarak kadrolarını güçlendirmeyi başardılar. Trabzonspor, yaşadığı hayal kırıklığının ardından yeni sezonda yine zirveyi zorlayabilir.

Şampiyon kim olur sorusuna net bir yanıt vermek zor. Rekabetin ‘çok boyutlu’ olacağı unutulmamalı, bu yüzden şampiyon kim olacak sorusunun yanıtının ikinci yarının ortalarına kadar netlik kazanmayacağını öngörmek mümkün.

Ek olarak Sivasspor, Alanyaspor gibi ligin sürprizleri de yeni sezonda liderlik koltuğunda oturmaları beklenmese de zirveye etki edecek iki takım olabilir. Gaziantep ve Antalyaspor da ligin sürpriz sonuçlar alarak en azından şampiyonluk yarışını etkileyebilecek takımlar olduğuna şüphe yok. Ayrıca lig, bu sene yine yabancı oyuncu ağırlıklı olacak. Her takım dilediği taktirde 8 yabancı uyruklu futbolcuyla sözleşme imzalayabilecek.

Futbol, her zaman adrenalin dolu bir spor olarak öne çıktı. Bu sezon da önceki sezon olduğu gibi zorlu müsabakalara sahne olması beklenen amansız rekabeti tüm ayrıntıları ile takip etmek isteyenler için iyi bir TV mutlak gereklilikleriniz arasında.

TV’ler için geliştirilen binden fazla Android uygulaması ve 4 bini aşkın Android oyunu olduğunu biliyor muydunuz?

20 sene önce ve şimdi…

Bundan 20 sene önce bir televizyon almaya kalkışsaydınız Atari’nin bağlanabileceği scart girişine sahip olması yeterliydi. Halbuki artık standart TV izleyicisinin dahi seçimlerine yön veren çözünürlük, ekran boyutu, ses kalitesi, pratik arayüz, renklerin canlılığı ve benzeri çok sayıda kıstas ile karşılaşmaktayız.

Olmazsa olmaz!

İstatistiksel verileri göz önünde bulundurursak Türkiye’de günlük TV izleme süresinin yaklaşık 3 saat olduğu söylenebilir. Elbette bu, sadece geleneksel TV yayınlarının izleyicileriyle yapılmış bir ölçümün neticesi. Halbuki televizyon bugün yalnızca ulusal yayınları izlemenizi sağlayan basit bir araç olmayıp, teknolojinin yıllar içinde ne denli geliştiğini gözler önüne seren gelişmiş fonksiyonlarla dolu.

Televizyon sayesinde yayınların içeriğini ve zamanını kendiniz belirleyebilir, bunları dilediğinizde durdurabilir ve sonra tekrar başlatarak izleyebilirsiniz; hatta baştan değil, kaldığınız yerden! Diğer yandan sadece izlemekle yetinmeyip, gerçeğiyle rekabet eden görüntü ve ses kalitesi yardımıyla neredeyse kendinizi izlediğiniz yapımın içinde bulabilirsiniz. İşte televizyon, bu denli zengin bir eğlence, haberleşme ve iletişim imkanları sunuyor.


 

Exit mobile version