ESET Smart Security Premium 2021  

ESET’in Smart Security Premium ürünün 2021 yılı edisyonunu hem Mac hem de Windows işletim sisteminde deneyimledik.  

ESET Nod 32 Antivirus ve ESET Internet Security özelliklerini, üzerine çok sayıda ekleme de yaparak aynı güvenlik çözümünde buluşturan ESET Smart Security Premium 2021, genel itibarıyla ‘eksiksiz koruma’ sağlıyor.  

Antivirüs çözümü, 2021’de Android ve Linux dahil olmak üzere tüm popüler işletim sistemlerinde kullanılabilir tek bir paket sunuyor. Peki öne çıkan özellikleri neler?, pandemi ile birlikte artan siber tehditlere karşı hangi alanlarda koruyor?  

ESET Yüksek Koruma Sağlıyor

Öncelikle ESET, sektörün ismi olumsuz haberlerle anılmayan ender kuruluşlarından. Son yıllarda ürün çeşitliliğini artırmasıyla da dikkatleri üzerine çeken ESET’in en yeni Smart Security Premium 2021’i, piyasadaki en iyi ‘virüs yok etme motorlarını’ bünyesinde barındırıyor. Böylece sahte web sitesi bağlantılarına tıklanması sonucu cihazlara bulaşabilen virüslerin önüne başarıyla geçiliyor. Çok özet bir açıklama ile sistem dosyalarının taranması üzerinden sağlanan koruma gayet yüksek seviyede.  

Bu alanda yaptığımız analizleri kontrol ettiğimizde uluslararası kuruluşların da aynı yönde sonuçlar elde ettiğini görüyoruz; örneğin AV-Test’e göre Smart Security Premium 2021, zararlı yazılımlara karşı yüzde 100 etkili.  

Piyasada UEFI tarayıcısına sahip ilk yazılım. Bununla birlikte, eski BIOS ekranlarının yerini alan UEFI, zararlı yazılımlar tarafından hedef alınıyor. Böylece ESET, buna karşı sunduğu özellikle sistemin temiz bir şekilde çalışmasını mümkün kılıyor.  

 


Göz atmak isteyebilirsiniz; ESET’ten Siber Güvenlik Raporu


Otomatik Tarama

Sunulan antivirüs taraması, yerel sürücülerden taşınabilir medyaya kadar sistemdeki her şeyi kapsıyor. Böylece, dosyalar otomatik şekilde açılırken bile taranıyor. Tabii tüm bu özellikleri kullanıcı  yönetilebilir. Ayrıca kod bazlı tehlikelerin tespitinde çok başarılı bir çözüm. Tarayıcı içi kod tespit yazılımı Chrome, Firefox ve diğer hepsi ile tam uyumlu çalışıyor. Bununla birlikte Host Based Intrusion Prevention System da oldukça inovatif. Böylece bu özellik ile bilgisayar ağ katmanından yazılım katmanına kadar koruma altında.  

Ayarlar kısmındaki boştayken tarama yap seçeneği de keyifli. Üstelik bilgisayarı ekran koruyucu devreye girdiğinde sessiz sedasız taramaya yarıyor. Ayrıca fark yaratan özelliklerden bir diğeri de ‘indirme anında tarama.’ Bir dosya indirirken taramaya alınıyor, böylelikle hırsızı evin içine girmeden, yani dışarıda kapıyı kurcalarken yakalıyorsunuz.   

 

İnternet güvenliği, çevrimiçi ödemeler, parolalar, web kamerası koruması, akıllı ev, oyun modu, e-posta filtreleme gibi alanların tamamında hemen her şey çok iyi. Sonuç olarak arayüz anlaşılır, rahat erişilebilir ve gayet güzel.  

O kadar çok özellik var ki her birine ayrı ayrı değinemedik. Fiyatlardan da bahsedelim. Eset.com.tr internet sitesinden kredi kartı ile satın alabilirsiniz. Tek paket için ‘tek cihaz’ fiyatlandırma Mayıs ayı itibarıyla 1 yıllık 334 TL. 1-3 yıl arası alım yapabiliyorsunuz ve örneğin 3 yıllık aldığınızda 1 yıllık fiyatı yaklaşık 245 TL’ye geliyor. 30 günlük deneme süresi sonunda alım yapılması mantıklı. Ayrıca 1 yıllık tercih ettiğinizi düşünürsek böylelikle tam paketi 12 değil 13 ay boyunca kullanıyorsunuz. Ve sonuç olarak en üstte sorduğumuz sorunun yanıtıyla tamamlayalım: Tekil kullanıcı, küçük işletmeler ve home ofis çalışanlar için ‘çok iyi!’ 

Artılar 

Exit mobile version