En iyi Microsoft Office alternatifleri

Microsoft office alternatifleri

Özellikle iş ve eğitim hayatında yoğun bir şekilde kullanılan Microsoft Office uygulamaları kuşkusuz türünün ilk örnekleri olma özelliğini taşıyor. Yalnız her lisanslı kullanıcı Microsoft Office uygulamalarını kullanabilmek için hatırı sayılır meblağlar ödemek durumunda kalıyor. Günümüze kadar Microsoft Office’in alternatifi olarak kullanılabilecek pek çok farklı uygulama geliştirildi ve bu uygulamalar günümüzde pek çok kişi tarafından efektif olarak kullanılmakta. Bu alternatif Office uygulamalarının en dikkat çeken yönlerinden birisi ise kuşkusuz bir çoğunun kullanıcılara ücretsiz olarak sunulması. Hatta bu alternatif uygulamaların pek çoğu, Microsoft Office üzerinde oluşturulmuş Word veya Excel dosyalarını da kendi bünyelerinde sorunsuz bir şekilde açabiliyor. İşte Microsoft Office yerine kullanabileceğiniz en güzel Office uygulamaları.

Free Office – En iyi Microsoft Office alternatifi

Soft Maker Free Office’in son sürümü 2016 yılında DOC, DOCX, XLS, XLSX ve PPT dosya formatlarını destekleyecek şekilde kullanıcıların beğenisine sunuldu. Free Office, özellikle Microsoft Word yerine kullanılabilecek kusursuz bir alternatif. Kullanıcı arayüzü itibari ile Microsoft Word’e oldukça benzer bir yapıya sahip olan Free Office uygulaması aynı zamanda profesyonel projeler içinde kullanılabilecek oldukça güçlü bir seçenek. Free Office’in şifre korumalı dosyalarla uyumluluğu bulunuyor ve uygulama PDF ya da ePUB dosyaları oluşturmanıza yardımcı oluyor. Plan Maker ise bir Excel alternatifi olarak Excel kullananların kolaylıkla adapte olabileceği bir tasarıma ve arayüze sahip.

Google G Suite – En iyi web-tabanlı seçenek

Google G Suite uygulaması, Google Drive’a aşina olan, çok kişili ortak çalışmalar ve projeler yürütenler için kullanılabilecek oldukça başarılı bir web-tabanlı Microsoft Office alternatifi. G Suite, Google’ın Gmail, Calendar ve Google Plus servisleriyle de entegre bir şekilde çalışabiliyor. Uygulamanın arayüzü bildiğimiz klasik ve minimalist Google tasarımına sahip. G Suite’in içindeki bazı araçlar ve özellikler dip menülerde olabildiği için uygulamayı kullanmaya alışmak için biraz zaman harcamak gerekli. Eğer Chrome ve Chrome işletim sistemlerini kullanmaya hali hazırda alışkın iseniz, G Suite uygulamasına daha kolay bir şekilde adapte olmanız mümkün. Bulut servisleriyle beraber çalışabilen Google G Suite, Chromebook kullanıcıları gibi sınırlı depolama alanına sahip kullanıcılar için oldukça iyi bir seçenek.

Libre Office – En iyi tam-özellikli Office alternatifi

Libre Office’in geliştiricileri Microsoft Office’e bakıp, “hadi Office’in yapamadığı her şeyi yapalım” demiş olmalılar. Libre Office’in, Microsoft Office ile karşılaştırıldığında pek çok farklı dosya formatını destekliyor olması göze çarpan en önemli özelliği. Ayrıca uygulama Microsoft Office’e göre çok daha yüksek derecede kişiselleştirilebilen yapısıyla da beğenimizi kazanıyor. Diğer uygulamalarda da olduğu gibi Libre Office ile de nitelikli bir şekilde çalışmak ve uygulamayı tam anlamıyla kullanabilmek için bir müddet zaman harcamanız gerekiyor. Libre Office, sık sık gelen güncellemeleri ile beraber her geçen gün yeni bir özellik daha kazanıyor ve gelişiyor. Dolu dolu niteliklere sahip olan Libre Office kesinlikle iyi bir Microsoft Office alternatifi.

WPS Office – En iyi Microsoft Word klonu

WPS’nin Office alternatifi, Microsoft Office’in sunduğu tüm programlara sahip bir uygulama. WPS Office ile oluşturacağınız Word ya da Excel formatındaki dosyalar Microsoft Office ile tam uyumlu bir şekilde çalışabiliyor. Dilerseniz uygulama vasıtasıyla dosyalarınızı PDF formatına da dönüştürmeniz mümkün. Ayrıca WPS Office, Android ve iOS işletim sistemli cihazlar için de ücretsiz olarak sunuluyor. Uygulamanın kullanıcı arayüzü, yeni Microsoft Office versiyonlarının arayüzüne benziyor. WPS Office’in içindeki bir çok şey Microsoft Office’i fazlasıyla hatırlatıyor fakat ve WPS’nin kendi bazı kullanışlı araçları da mevcut. Örneğin yazdığınız paragrafın düzenini mouse’unuzla kolaylıkla değiştirebiliyorsunuz. Sonuç itibariyle WPS Office, notebook’lar için ya da okul işleri için kullanılabilecek oldukça yeterli bir Office uygulaması.

iWork – En iyi Mac alternatifi

Esasında Apple’ın iWork’ü Office belgeleri ile uyumlu olacak şekilde tasarlanmamıştı, fakat zaman içinde geliştiriciler uygulamaya bazı yeni özellikler eklemek istediler. Mac kullananlar için iWork kesinlikle en iyi Office alternatifi çünkü iWork ile Microsoft Office dosyalarını içeri aktarıp onları Pages, Numbers ya da Keynote üzerinde gerektiği gibi düzenleyebiliyorsunuz. Günümüzde bazı Windows PC kullanıcılarının da iWork’ü tercih ettiğini belirtelim. Microsoft Office ile benzer formatlarda dosyalar oluşturmasına rağmen iWork uygulamasının kullanıcı arayüzü, diğer bahsettiğimiz uygulamalar kadar, Microsoft Office arayüzüne benzemiyor.

Yazı: Can Genca

AirPlay 2 ile gelen yenilikler

Exit mobile version