Eğitimde Uzağı Yakınlaştıran Teknolojiler

Eğitim/Öğretim için İdeal Teknolojiler

Yaz tatilinin ardından yepyeni bir eğitim-öğretim yılına merhaba diyoruz. Özlenen arkadaşlar, öğretmenler, bilgi birikimini ara vermeden genişleten dersler ve yüksek not hedefleri ile 2021 yazına kadar sürecek dopdolu bir süreç bizleri bekliyor. Ancak bu sene farklı bir süreç söz konusu; zira uzaktan eğitim anlayışının okulda eğitim ile birlikte bir süre devam etmesi bekleniyor. Dolayısıyla eğitim-öğretimin evde de yoğun şekilde sürecek olması, okuldan eve taşınan dersler ve alışık olduğumuz teknolojik gerekliliklerle birlikte ele alınacak. Peki eğitime yönelik teknolojik ihtiyaçlarınız tamam mı?

Okula Dönüş 🙂

Eğitime Özel Teknolojik Ürünler

Eğitim ve öğretimin olmazsa olmazı teknolojiler; yani dizüstü bilgisayar, router, taşınabilir ekran, yazıcı, kamera, projeksiyon cihazı gibi birçok farklı segmentte ihtiyaçlar, gereksinimler var. Bizler de technotoday ekibi olarak ihtiyaçlarınıza en iyi yanıtları verecek, her bütçeye uygun ve eğitime özel teknolojik ürünleri bir araya getirdik.

ASUS Vivobook D509

Asus Vivobook D509

Klasik bir tasarım anlayışıyla fiyat performans segmentasyonunda rekabetçi bir model geliştiren ASUS, Vivobook ailesinin D509 modeli ile günlük zorlu görevlerin üstesinden gelecek, taşınabilir ve uygun fiyatlı bir model sunuyor. İnce çerçeveleri sayesinde klasik 15 inç cihazlardan daha kompakt olan D509 harici NVIDIA ekran kartı, Ryzen işlemcileri ile performans anlamında oldukça tatmin edici bir donanım sunuyor ve bulunduğu fiyat aralığında son kullanıcı için avantajlı bir alternatif haline geliyor.

Viewsonic TD1655 taşınabilir dokunmatik monitor

Viewsonic TD1655 Taşınabilir Monitor

TD1655 taşınabilir 16 inç Full HD IPS panel dokunmatik monitor sizi dizüstü bilgisayar ile sınırlı kalmadan yaratıcı bir şekilde odaklanmanızı sağlamak amacıyla tasarlanmış taşınabilir bir monitör olarak karşımıza çıkıyor. Mobil şekilde ders çalışırken veya kendi eğlenceniz için telefonunuzun, tabletinizin veya dizüstü bilgisayarınızın ekranındaki görüntüyü genişletebilir, çift ekranda daha etkin ve kolay bir şekilde çalışabilirsiniz.

İki adet USB Type-C bağlantısı; ses, görüntü, güç ve dokunmatik sinyal aktarımını tek kablo üzerinden aktararak hem kablo kargaşasının önüne geçiyor hem de daha sade ve minimal bir kullanım sunuyor. Ayarlanabilir geniş stant ve döndürülebilen ekran, alışık olduğunuz açıda çalışmanıza olanak sağlıyor. Ek olarak kaymaz kılıf, paslanmaz kasa, alüminyum stant ve 6H sertliğindeki ekran ile dayanıklılık tasarımın her noktasında hissediliyor ve farklı ortamlarda da rahat bir kullanım desteği sunuyor. TD1655, dokunmatik ve dokunmatik olmayan şeklinde iki farklı tasarıma sahip.

Acer Swift 1

Acer Swift 1

Tüm gün yanında taşıyacağı dizüstü bilgisayarının yüksek performans sunması kadar stiliyle de uyuşan özellikte olmasını isteyenlere hitap eden Swift 1, kullanıcılara günlük görevlerinde başarıyla hizmet ediyor. Okul ödev ve projelerinde öğrencileri, ev kullanıcılarını, hatta ofis dışında olmayı tercih eden ve uzun pil ömrüne ihtiyaç duyan ofis çalışanlarını cezbeden Swift 1, estetik, dayanıklılık ve fonksiyonelliği bir araya getiriyor.

1,3 kg ağırlığı ile ultra taşınabilir dizüstü bilgisayar Swift 1, 1,5 cm’den ince, şık alüminyum gövdesi ile göz alıcı. Intel Pentium N5000 işlemciden güç alan dizüstü bilgisayar, 14 inçlik Full HD ekran, 4 GB RAM ve 128 GB SSD’ye sahip. Ayrıca 20 saate varan uzun pil ömrü, gün boyu şarj adaptörüne olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Şık tasarımlı Acer Swift 1, pembe, altın, gümüş renk seçenekleri ile dikkat çekiyor.

Epson EF-100 Projektör

Epson EF-100 Projektör

Epson’un tak ve kullan tipi kompakt lazer projektörü Epson EF-100, istenilen her yerde ve tüm yüzeylerde gün ışığında bile mükemmel görüntü sunuyor. Rahatlıkla yanınızda taşıyabileceğiniz EF-100; telefon, yayın cihazları (Amazon Fire TV, Google Chromecast, Roku), dizüstü bilgisayar, oyun konsolları ve daha fazlasından içerik görüntülemeyi sağlayacak kadar çok yönlü. Üstelik hemen her yöne yansıtabildiğinden, kendinize uygun bir çalışma ve eğlence alanı oluşturmak için duvar, zemin veya tavana yansıtma yapabilirsiniz. Uzun ömürlü lazer ışık kaynağıyla 10 yıl boyunca en sevilen içerikleri izleme imkânını sunan EF-100, 150 inçlik etkileyici bir görüntü boyutuna sahip. Üstelik bunun için ışıkları söndürmeye veya projeksiyon perdesi kullanmaya bile gerek yok.

MSI GF63 Thin 9SCXR-620XTR

MSI GF63 Thin 9SCXR-620XTR

İnce ve hafif yapısıyla öne çıkan GF63 THIN, güncel donanımıyla okul ve eğlence anlamında tüm ihtiyaçlarınızı karşılamaya imkân sağlıyor. Fırçalanmış dokuya sahip metal alaşımlı kapağını araladığınızda, 15.6” boyutunda, %82 ekran/kasa oranına sahip ince çerçeveli bir ekran sizi karşılıyor. SteelSeries imzalı, kırmızı aydınlatmalı oyuncu klavyesi maksimum hissiyat ve konfor sağlarken, Engine 3.0 yazılımı ile geniş özelleştirme seçeneklerini de kullanımınıza sunuyor.

Pozisyonel ses geliştirme çözümü Nahimic 3 ile kullanım senaryonuza (oyun, film ve müzik) göre en uygun ses deneyimini yaşayabilirsiniz. Sadece MSI Notebook’lara özel Dragon Center uygulaması ile bilgisayarınızın anlık donanım durumunu görüntüleyebilir, tercihlerinize göre ayarları zahmetsizce değiştirebilirsiniz. MSI APP Player yazılımı ile Android uygulamalarını büyük ekranda deneyimleme keyfini yaşabilirsiniz.

Logitech C922 Pro Webcam

Logitech C922 Pro Webcam

Kurulum ve kullanımı oldukça kolay olan Logitech C922 Pro Webcam akıcı ve net görüntüler sunarak, 1080p çözünürlükte ve 30 kare video kaydı yapabiliyor. Her iki yanındaki mikrofonla sesi her açıdan daha gerçekçi kaydederek sesin doğal ve net duyulmasını sağlıyor. Evde görüntülü konuşma deneyimini mükemmele yakın sunan Logitech BRIO Ultra HD Pro Webcam; üst düzey netlik, akıcılık ve detaylar için 30 fps’de 4K Ultra HD veya 30 ya da 60 fps’de 1080p çözünürlük sunuyor, 5 kat yakınlaştırmada bile kristal netliğinde görüntüler çıkarıyor.

Acer Nitro 5

Ekstra özelliklerle daha iyi ve daha sürükleyici oyun deneyimi isteyenler için tasarlanan uygun fiyatlı Acer Nitro 5, farklı donanımsal özellikleriyle tüm ihtiyaçlarınızı karşılıyor. Nitro 5, AMD Ryzen 4000 serisi mobil işlemci veya 10. Nesil Intel Core işlemci seçeneklerinin yanı sıra en son NVIDIA GeForce GTX GPU’larla donatıldı. İki adede kadar M.2 PCIe SSD ve bir adet 1 TB HDD depolamaya sahip olan ürün, 32 GB’a kadar da DDR4 RAM seçeneği sunuyor.

Yüzde 80 ekran/gövde oranına sahip 15,6 inç FHD IPS ekranlı ‘2020 model’ Nitro 5, daha iyi görüntülerle oyuncuların beğenisini kazanıyor. Yenilenen seride kırmızı tasarımlı klavyeye ek olarak, yeni 4 bölgeli RGB klavyeli modeller de yer alıyor. Bu yılki modelin sunduğu diğer teknolojik yenilikler ise ağ sürekliliğini ve performansını artıran Intel Wi-Fi 6 AX201 (802.11ax) ve Killer Ethernet E2600.

Asus Zenbook UM431

Asus Zenbook UM431

Son dönemde fiyat performans tarafında avantaj yakalayan AMD işlemcileri daha fazla dizüstü bilgisayar modelinde görmeye başlamıştık. Bunun en güncel örneği premium ve yüksek fiyatlı bir ürün ailesi olan ASUS Zenbook serisinin UM431 modeli.1.25kg hafifliği ve ince çerçeveleri sayesinde oldukça kompakt bir yapıda olan UM431, Zenbook ailesinin sahip olduğu tüm premium tasarım detaylarını barındırıyor. Bu premium görüntüsünün altında yer alan hızlı SSD depolama, FHD ekran ve güçlü AMD işlemci sayesinde Zenbook UM431, uygun fiyatlı üst seviye bir cihaz olarak tanımlanıyor.

Viewsonic M1 Mini Plus

Viewsonic M1 Mini Plus

Bir süredir gadget ürünleri ile hayatımıza giren ViewSonic’in taşınabilir LED projeksiyon ailesinin yeni üyesi M1 mini Plus, her yerde rahatça kullanabileceğiniz görsel-işitsel eğlencenin ötesindeki SMART özelliği ile kablosuz kullanımı da beraberinde getiriyor. Hafifliği, ultra mini boyu ve değiştirilebilir renkli kapakları sayesinde günlük yaşamınız için kişisel bir cep sineması görevinin yanı sıra, dahili bataryası, JBL hoparlör ve taşınabilir bir şarj cihazı tarafından şarj edilme özelliği ile nerede isterseniz her an yanınızda olmanın garantisini sunuyor. Ayarlanabilir standı sayesinde tavan projeksiyonu dahil olmak üzere birçok görüntüleme açısını karşılamak üzere geliştirilen M1 Mini Plus, rahat kullanım denildiğinde aklınıza ilk gelecek tercihlerden birisi olmayı hedefliyor.

Epson EcoTank M1170

Epson EcoTank M1170

Epson’un tek renkli yazıcısı EcoTank M1170, yoğun baskı ihtiyacı olan kullanıcılar için ideal bir çözüm. EcoTank sayesinde, tek renkli lazer yazıcılara kıyasla üç yılda yüzde 50’ye varan oranda tasarruf imkanı sunan M1170, ürünle birlikte verilen mürekkep şişelerini kullanarak tekrar tekrar doldurabileceğiniz büyük bir mürekkep deposuna sahip. Kullanmaya başladığınız andan itibaren size 100 bin sayfa yazdırma garantisinin huzurunu yaşatıyor. Dahili bağlantı özellikleri, Wi-Fi bağlantısı ve Epson’un ücretsiz mobil baskı uygulamaları ile dilediğiniz yerde baskı alabilirsiniz. Bu modeldeki Ethernet sayesinde hızlı ve yüksek kaliteli bağlantı yapabilirsiniz. Ek olarak EcoTank M1170 lazer yazıcılara kıyasla güç tüketiminde yüde 95’e kadar tasarrufla hem çevreye hem de bütçenize katkı sağlar.

MSI Alpha 15 A3DC-244XTR

MSI Alpha 15 A3DC-244XTR

İnce çerçeveli ekran, Steelseries oyuncu klavyesi ile üst seviye tasarım öğelerine sahip MSI Alpha 15, güncel oyunlar için yeterli seviyede bir donanımı markanın diğer modellerine göre daha makul bir fiyatla sunuyor. Dragon Center üzerinden tek bir tıklama ile aktif edebileceğiniz Gaming modunu aktif ettiğinizde tüm sistem kaynaklarının oyunlara öncelik vermesi sağlanarak oyunlarda FPS artışı gözlemlemeniz mümkün. 7 adet bakır ısı borulu güçlü soğutma birimi sayesinde AMD işlemci ve ekrankartı Birimleri saatler süren oyun seanslarında bile oldukça serin çalışabiliyor. MSI‘ın fiyat-performans tarafında dikkat çeken bir modeli olarak öne çıkıyor.

Asus ROG Eye USB kamera

Asus ROG Eye USB kamera

60 FPS hızında Full HD 1080p yayın, Face AE teknolojisi ve hüzmeleme özellikli mikrofon ile yüksek kaliteli video ve ses yayını yapma olanağı sunan ROG Eye USB kamera, Otomatik Yüz teknolojisi sayesinde yüzün daha parlak ve net görünmesini sağlıyor. Hem yayın hem de uzaktan eğitim gibi farklı amaçlar için kullanılabilen kamera, WDR teknolojisi ve mavi camı sayesinde, kızıl ötesi ışığı önlüyor ve arkadan aydınlatmalı ortamlarda görüntünün aşırı parlak olmasını engelliyor. Hüzmeleme özelliğine sahip mikrofon sayesinde sesi net bir şekilde ileten ROG Eye, 17 mm inceliğindeki kompakt tasarımı sayesinde dizüstü bilgisayarlara sağlam bir şekilde takılabiliyor.

ASUS RT-AX55U Router

Asus RT-AX55U Router

Özellikle evden çalışılan ve eğitim yapılan bu günlerde yeni nesil Wi-Fi 6 standardıyla daha yüksek kapasite ve verimlilik sunan router, 2,4 GHz bandında 574 Mbps ve 5 GHz bandında 1201 Mbps olmak üzere toplam yaklaşık 1800 Mbps hız sunuyor. Yüksek kapasite ve verimlilik – MU-MIMO teknolojisinin yanı sıra OFDMA desteği de sunan ürün kanalları verimli bir şekilde düzenliyor ve cihazlar arasında eş zamanlı iletişim sağlıyor. Trend Micro tarafından desteklenen AiProtection, tüm bağlı akıllı cihazlara yönelik internet tehditlerini önlemeye yardımcı oluyor. Router ayrıca büyük evlerde kusursuz kapsama alanı için ASUS AiMesh WiFi sistemiyle uyumlu.

Logitech Pebble M350

Logitech Pebble M350

Minimalist ve taşınabilir tasarımıyla Logitech Pebble M350’nin beyaz, gül ve grafit olmak üzere 3 rengi bulunuyor. Ev ortamında ve her yerde ultra sessiz bir deneyim vadeden mouse, geleneksel “tıklama” hissini verirken gürültüyü %90’dan fazla azaltıyor. Çift bağlantı seçeneği sayesinde, kullanıcılar Bluetooth veya ürünle birlikte gelen Logitech USB alıcısıyla bağlanabiliyor. Logitech Pebble M350, Logitech’in yüksek hassasiyetli optik takip teknolojisiyle neredeyse her yüzeyde çalışabiliyor. Tek bir AA pille çalışan mouse’da, kullanılmadığında pil tasarrufu moduna geçiyor ve 18 aylık bir pil ömrü bulunuyor.

Exit mobile version