Eğitim ve Öğretimde “Akıl” Devrimi

Eğitim ve Öğretimde “Akıl” Devrimi

Teknolojideki “akıl” devrimi hiç şüphesiz eğitim ve öğretim alanında da kendini yoğun bir şekilde gösteriyor. Hem öğrencilere hem de yaşam boyu öğrenmek isteyenlere büyük fırsatlar sunan akıllı eğitim ve öğretim modellerinin kapsam alanı, her geçen gün daha çok akıllanarak piyasaya çıkan yeni teknolojik cihazlarla genişlemeye devam ediyor. Rekabetçi fiyatlarıyla daha ulaşılabilir oluyorlar. Bu hızlı gelişmedeki itici güç, akıllı teknolojik cihazların birbirlerinden farklılaşan özellikleri ile eğitmen ve öğrencilere kulak arkası edilemeyecek, benzersiz faydalar sağlaması.

Akıllı Eğitim – Viewsonic Sınıfı

Akıllı Eğitim ve Öğretim Nedir?

Akıllı eğitim ve öğretim ile ilgili daha net bir bilgiye sahip olmak için bu sistemin tam olarak ne işe yaradığı hakkında birkaç maddeleme yapabiliriz.

Yukarıdaki maddelerde sıraladığımız gibi birçok faktör eğitim ve öğretimde akıllı teknolojilerden kullanmamızı gerekli kılıyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan eğitim ve öğretim faaliyetlerinde ne tür teknolojik materyallerden fayda sağlandığına bir göz atalım.

Eğitimde Teknoloji Kullanım

Akıllı Eğitim ve Öğretimi Kolaylaştıran Teknolojiler

Dev teknoloji şirketlerinin eğitim ve öğretim alanına odaklanarak tasarladıkları teknolojik ürünlerin her geçen gün daha akıllı ve daha ulaşılabilir hale gelmesi, eğitmen ve öğrencilerin bu cihazları hayatlarının içine daha çabuk entegre etmesine olanak sağlıyor. Bu alanın içine dahil edilebilecek akıllı tahta, projeksiyon, tablet, telefon, saat, bileklik yazıcı, laptop, sanal gerçeklik gözlükleri gibi akıllı eğitim materyalleri, altyapı sağlayıcıları, akıllı kartlar gibi pek çok ürün ve hizmet mevcut. Şimdi bu teknolojilerin kullanımını bir iki alt başlıkta özetleyelim.

Sınıfta Tablet Kullanımı

Çocuklar için Tablet

Eğitim alanında en çok kullanılan teknolojik ürünlerin başında hiç şüphesiz tabletler geliyor. Öğretmenler ve öğrenciler tarafından çok sık kullanılan tabletler, özellikle ders esnasında yarar sağlayabiliyor.

Son dönemlerde üretilen tabletler akıllı tahtalarla entegre bir şekilde çalışabiliyor. Böylece öğrenciler ders esnasında akıllı tahtada yer alan konuları daha rahat bir şekilde hem anlayabiliyor hem de not alabiliyor. Çocuklar için tablet sadece eğlence amaçlı değil, aynı zamanda eğitici ve öğretici amaçla kullanılan cihazlara dönüşüyor. Bu farkındalıkla, Fatih projesi kapsamında devlet okullarında öğretmen ve öğrencilere milyonlarca adet tablet dağıtılmıştı.

Sınıfta Laptop

Öğrenciler için Laptoplar

Günlük hayatımızın önemli bir parçası olan laptoplar, hiç şüphesiz eğitim ve öğretimde de etkin bir şekilde kullanılıyor. Öğrencilere yönelik en uygun laptop modelleri temel olarak kolay taşınabilir, uzun pil ömrü olan ve tabi ki uygun fiyatlı modeller. Fakat ekranının üzerine not alınabilen, hem tablet hem de laptop olan ikisi bir arada Android özellikleri de olan ürünler, eğitimin yanı sıra mesela ağır oyunları da kaldırabilecek güçlü fakat fiyatları yüksek modeller de tercihler içinde yer alabiliyor. MSI, Apple, Asus, Acer, Lenovo gibi teknoloji markaları bu segmentin ihtiyaçlarına fokuslanarak bu alandaki pazar paylarını arttırmak için yeni modellerini piyasaya çıkarıyorlar.

Akıllı Telefonlar

Akıllı Telefonlar

Ceplerimize girdiği günden beri hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan akıllı telefonlar artan ekran boyutları ve kabiliyetleri ile hiç şüphesiz eğitimde de kullanılıyor. Hızlıca bir iki örnek vermek gerekirse, öğrenciler ders esnasında merak ettikleri bir bilgiye akıllı telefonlarından hızlıca ulaşabilir. Ayrıca telefonlardaki uygulama mağazaları Google Play Store ve App Store’da yabancı dil öğreniminden matematik çalışmaya kadar eğitimin her alanında kullanılabilecek çok çeşitli uygulama mevcut.

Akıllı Saat ve Bileklik

Akıllı Saat ve Bileklik

Eğitim ve öğretimleri sadece okulla sınırlı kalmıyor. Eğitimin hayatla bütünleştirildiği düşünüldüğünde, akıllı saat ve bilekliklerin bu alanda kullanımının faydası yadsınamaz. Uyku saatlerinin hesaplanmasından hatırlatıcılara kadar birçok konuda destek sunan bu cihazlar, öğrencilerin daha planlı yaşamasını sağlıyor. Sağlık ve performans verilerin kaydedilmesinde kullanılıyor. Örneğin sağlıkları ile ilgili bir düzensizlik ortaya çıktığında, akıllı saat ve bileklikler bunu kayıt altına alıp uyarıda bulunabiliyor.

Eğitimde Sanal Gerçeklik

Geleceğin İnşası: Sanal Gerçeklik Gözlüğü

Eğitim ve öğretim ile ilgili yukarıda bahsettiklerimiz teknolojik cihazların tamamı şu anda aktif kullanılabilir durumda. Ancak sanal gerçeklik teknolojilerinin eğitim ve öğretimde kullanımı henüz yaygınlaşma aşamasında. İnsan olmamızdan kaynaklı her zaman her yerde bulunamayabiliyoruz. Peki ya çok uzak mekanlar veya çıplak gözle göremeyeceğimiz canlılar sanal gerçeklik yoluyla öğrencilere aktarılsaydı, nasıl olurdu? Bunun hayali bile birçok kişiyi heyecanlandırmaya yetiyor.

Eğitim ve öğretimde sanal gerçeklik gözlüklerinin kullanım alanları

Akıl eğitim ve öğretim alanında sanal gerçeklik gözlüklerinin kullanım alanları:

Akıllı eğitim ve öğretim sistemleri öğrenci ve öğretmenler için büyük bir potansiyel barındırıyor. Bu nedenle önümüzdeki dönemde sanal gerçeklik teknolojisinin eğitim ve öğretimde daha sık kullanıldığına, yaygınlaştığına hep birlikte şahit olacağız.

Öğrenci ve Eğitmenlere Özel Tasarlanmış Ürünler

İhtiyaçlarınıza en iyi yanıtları verecek, her bütçeye uygun eğitime özel teknolojik ürünlerden örnekler:

Acer Nitro 5

Acer Nitro 5

İnce çerçeveli tasarımıyla %80 ekran gövde oranı sunan Acer Nitro 5, çocukların ödev ve oyun için kullanabilecekleri hem de farklı alanlarda kendilerini geliştirebilecekleri güçlü bir bilgisayar. Üstelik, kodlama ve programlama yapmak ve bunları çalıştırmak için de uygun. Nitro 5, 9. Nesil Intel Core işlemci, en yeni NVIDIA GPU’lar ve 16 GB’a kadar DDR4 RAM barındırıyor ve Full HD IPS ekranıyla mükemmel görüntüler veriyor. İki adet fanı ve CoolBoost teknolojisi uzun süreli bilgisayar kullanımında yüksek performans sağlıyor. Acer Nitro 5’e, 5.999 TL’den başlayan fiyatlarla erişilebiliyor.

Epson EcoTank L1110

Epson EcoTank L1110

Epson’un yarattığı orijinal mürekkep tankı sisteminin son versiyonuna sahip L1110 modeli çok sık ödev ve proje basan öğrenciler için ideal. Yazıcı, ilk alımda gelen mürekkepleriyle; aylık ortalama baskı kapasitenizi 225 sayfada tutarsanız yeniden mürekkep alımı gerektirmeden üç yıla kadar kaliteli çıktı sunar. Epson’un sunduğu yüksek mürekkep kapasitesi eski teknolojilerle mukayese edildiğinde ortalama 82 kartuşa eşdeğer. Epson EcoTank L1110’un ilk mürekkep setiyle, 8.100 sayfa siyah ve 6.500 sayfa renkli baskı alabilirsiniz.

Acer P1350W

Acer P1350W Projeksiyon

Acer’ın en iyi fiyat-performans oranına sahip projektörlerinden Acer P1350W okullarda kullanım için ideal. Bluelight Shield teknolojisiyle mavi ışığa maruz kalmanın olumsuz etkilerini azaltan P1350W, öğrencilerin göz sağlığını korurken, keskin detayları net şekilde perdeye yansıtan WXGA (1,280 x 800) çözünürlüğüyle dersleri daha eğlenceli hale getiriyor. DynamicBlack özelliğiyle görüntü kontrastını iyileştiren ürün, 20.000: 1’e kadar yükselen kontrast oranına sahip. 3,700 lümen parlaklık oranıyla gündüz sınıf ortamında bile geniş ekranlara uzak mesafeden kristal netliğinde, canlı görüntüler yansıtan Acer P1350W 2.900 TL’den satışa sunuluyor.

Epson EcoTank L7160

Epson EcoTank L7160

Yüksek hacimli fotoğraf ve renkli doküman baskısı alan öğrenciler için maksimum kaliteyi minimum maliyetle sunan Epson L7160’ı; SD kart yuvası, marjsız fotoğraf baskısı ve çift kağıt tepsisi ile kullanmak oldukça zahmetsiz. Epson’un EcoTank L7160 modeli 10X15 cm ölçülerinde 1.500 adet fotoğrafı ilk alımdaki mürekkep setiyle karşılayabilir.

Mobil telefon, tablet ve dizüstü bilgisayarlardan kolayca baskı alabilir, Wi-Fi ve Wi-Fi Direct ile Epson iPrint uygulamasını kullanarak yazdırılacak olan dosyaları akıllı cihazlara gönderebilirsiniz. Fotoğraf baskısı almanızı ve tebrik kartları, boyama kitapları ve çok daha fazlasını üretmenizi sağlayan Creative Print uygulamasıyla Facebook fotoğraflarından en iyi şekilde faydalanmak kolaydır.

MSI GS75 STEALTH 9SF-470TR

MSI GS75 STEALTH 9SF-470TR

MSI GS75 Stealth şık ve ince yeni modern tasarımının içerisinde barındırmış olduğu Ray Tracing destekli RTX 2070 Max-Q ekran kartı, i7-9750H işlemcisi ile yüksek performans seviyelerine oynamayı başarıyor. 144HZ’lik 17.3 inç boyutunda bir ekrana sahip olmasına rağmen oldukça ince çerçeve yapısı ile neredeyse 15.6 inçlik bir laptop ile aynı boyutlara sahip olan cihaz, 2.25 kilogram ağırlığında kalmayı da başarıyor.

MSI GS75 Stealth, Steelseries imzalı RGB aydınlatmalı klavyesi, altın renk kesimli kenarları ve üstün soğutma teknolojisi ile hem performans hem de şık bir bilgisayar isteyenlerin yeni favorisi olmaya aday.

ROG Strix Carry

ROG Strix Carry oyuncu mouse’u

ASUS’un cebe sığacak boyutlarda geliştirdiği yeni kablosuz oyuncu faresi ROG Strix Carry, 1 ms 2,4 GHz wireless ve Bluetooth olmak üzere iki çeşit kablosuz bağlantıyı destekliyor. 7200 DPI’a ulaşabilen, oyun sınıfı PMW3330 optik sensor ile donatılan mouse, wireless ile 300, Bluetooth ile se 400 saatten fazla pil ömrü sunuyor. SmartHop teknolojisi sayesinde wireless trafiğini sürekli tarayan ve en uygun frekansta çalışan ROG Strix Carry, ROG’ye özgü anahtar yuvası tasarımı sayesinde fare anahtarlarını kolayca değiştirme imkanı sunuyor. Mouse, kutusundan çıkan çantayla birlikte güvenli bir şekilde taşınabiliyor.

MSI GF75 Thin 9SC-041XTR

MSI GF75 Thin 9SC-041XTR

Alüminyum fırçalanmış dış kapağının altında 17.3 inç bir ekrana sahip olmasına rağmen oldukça ince çerçevesi sayesinde neredeyse 15.6 inçlik bir laptop ile aynı boyutlara sahip olan cihaz, Intel Core i7 9750H işlemci 16GB RAM ve 512GB SSD ile karşımıza çıkıyor. Oyuncular için en önemli donanımlardan bir tanesi olan GPU tarafında Nvidia GeForce GTX1650 kullanan GF75 Thin, soğutma kısmında MSI tarafından özel olarak geliştirilen CoolerBoost 3 teknolojisini kullanıyor. Prize ihtiyaç duymadan 7 saate kadar kesintisiz kullanım imkanı sunan GF75 Thin, hem günlük hem de eğlence ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir noktada konumlanıyor.

ViewSonic X10-4K LED Projektör

ViewSonic X10-4K LED Projeksiyon Cihazı

4K Ultra HD çözünürlük ile smart yayın akışı fonksiyonelliğini portatif bir tasarımla birleştiren ViewSonic X10-4K projeksiyon cihazı, evin herhangi bir odasında birinci sınıf izleme deneyimi yaşamaya davet ediyor. Deri kaplama, “kolay taşınır” kol içeren hafif tasarımı (2kg) ve kısa atım lensleri (0.8m) ile X10-4K, odadan odaya kolayca taşınabilmenin yanı sıra, hem açık alan hem kapalı alanda kullanılmasıyla fark yaratıyor. 2.400 LED parlaklıklığı, Bluetooth/Wi-Fi bağlantıları, Harman Kardon hoparlörü ve sinema kalitesinde %125 REC709 renk kapsama oranı ve 30.000saati bulan kullanım ömrü ile evin baş köşesinde olmayı hak ediyor.

ASUS TUF K7 Optik Mekanik Klavye

ASUS TUF K7 Optik Mekanik Klavye

Standart bir mekanik klavyeden 25 kat daha hızlı çalışan hassas ve yenilikçi optik-mekanik anahtarlara sahip olan ASUS TUF K7, dokunsal ve doğrusal anahtar seçenekleriyle birlikte geliyor. Rahat kullanım sağlayan bilek desteği, üzerindeki mıknatıslar sayesinde kolayca takılıp çıkarılabiliyor. Klavye, sınırsız kişiselleştirme seçenekleri için Aura Sync RGB LED teknolojisi ile tuşların her birine ayrı arka aydınlatma atayabiliyor. Toz ve su girişine karşı IP56 standardına ve havacılık sektöründe kullanılan kalitede alüminyumdan üretilen ön plakaya sahip olan TUF K7, geleneksel mekanik modellere göre iki kat daha uzun ömürlü anahtarlara sahip.

Apple iPad mini

Apple iPad mini

Eğitim için en ideal tablet alternatiflerinden biri olan Apple iPad mini, küçük boyuna sığdırdığı büyük marifetleriyle çok seviliyor. Neural Engine’a sahip A12 Bionic çip, 6,1 mm incelik, 10 saate kadar pil ömrü, hafif tasarım, True Tone özellikli 7.9 inç Retina ekran ve ilham geldiğinde harika fikirlerin uçup gitmemesi için Apple Pencil ile birlikte geliyor.

ViewSonic VG3448

ViewSonic VG3448 21:9 Ergonomik Monitör

Popülerleşmeye başlayan 21:9 görüntü oranı ile birlikte gelen VG serinin yeni üyesi VG3448, yalnız günlük kullanım için değil aynı zamanda ailece ev eğlenceleri için de etkileyici bir kullanım şekliyle birlikte geliyor. VG3448’in WQHD 3440 x 1440 çözünürlüğü, standart Full HD’den 2,4 kat daha geniş bir alanda çalışmanıza olanak tanıyor ve kapladığı alan arttıkça verimlilik ve görüntü detayı en yüksek düzeye çıkıyor. 34 inç 21:9 en boy oranı ile geniş ve rahat bir çalışma alanının yanında eğitici film ya da video izlenmesi gerektiğinde de sinema formatında görüntü kalitesini beraberinde getiriyor.

Logitech K380

Logitech K380 Taşınabilir Klavye

Logitech K380 taşınabilir klavye, masaüstünde yazmanın rahatlığını ve kolaylığını Bluetooth özelliğiyle akıllı telefona ve tablete taşıyor. Bu yıl üretilen beyaz ve pembe seçenekleriyle okul alışverişinde öne çıkan kompakt ve tüy hafifliğindeki klavye, evde veya okulda istenilen her yerde rahat kullanımıyla dikkat çekiyor. Özel Easy-SwitchTM tuşları sayesinde üç adet cihaza kadar bağlanmayı ve bunlar arasında anında geçiş yapmayı kolaylaştıran ürün 2 yıllık pil ömrüyle “şarjım bitti” endişesine de mahal vermiyor. Akıllı klavye ilk kullanımdan sonra her cihazı tanıyor ve sık kullanılan kısa yollar ile kullanıcıların alıştığı düzeni sunmak için otomatik olarak tuşları eşleşiyor.

Logitech Silent Mouse

Logitech’ten Silent Serisi Mouse

Logitech Silent Mouse serisi kullanıcıların hiç duraksamadan ve etrafındakileri rahatsız etmeden tüm işlerini kolayca halletmesini sağlıyor. Sessiz Mouse’lar, %90’dan fazla gürültü azaltma özelliği sayesinde alışıldık tıklama sesi olmadan aynı tıklama hissini yaratıyor. Dayanıklı ve yüksek performanslı ayakları masaüstünde sessizce kayıyor. Yumuşak kaydırma tekerleği ise bu sessiz deneyimi tamamlıyor. Sessiz Mouse’lar özellikle toplu çalışılan ofis, okul gibi ortamlarda gereksiz mouse gürültüsünü ortadan kaldırarak herkesin sağlığını ve verimliliğini koruyor.

Logitech Silent Mouse serisinin en yeni modeli olan Logitech M590, iki bilgisayarda sorunsuzca gezinmeyi ve Logitech FLOW kullanarak birinden diğerine dosya kopyalayıp yapıştırmayı sağlayan sihirli bir yeteneğe sahipken, 18 ve 24 aya kadar pil ömrü sunan M220 ve M330 modelleri de serinin ekonomik alternatifleri olarak öne çıkıyor.

Exit mobile version