En İyi 5 Bitki Tanıma Programı

Bitki tanıma programı mı arıyorsunuz? Size bu konuda yardımcı olabilecek en iyi uygulamaları ve hizmetleri bir listede topladık.

Bitki tanıma programı kullanarak ne tür bir bitkiye baktığınızı öğrenebilirsiniz. Gelişen teknoloji ile sadece bitkinin fotoğrafını çekerek saniyeler içinde o bitki hakkında bilgi elde edebiliyorsunuz. Play Store ve App Store üzerinden bulabileceğiniz mobil uygulamalar, yapay zekâdan destek alarak size bunu yapma olanağı tanıyor.

Aşağıda yer alan listedeki uygulamaların arasından hangisini kullandığınıza karar verdikten sonra o uygulamayı açıp bitkiler hakkında oldukça detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bitki Tanıma Programı Önerileri

Bitki Tanıma Programı Önerileri

1. PlantSnap

PlantSnap, bitkileri tanımlamak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir uygulamadır. Android ve iOS işletim sistemlerine yönelik geliştirilen uygulamayı kullanmak için bitkinin fotoğrafını çekmeniz yeterlidir. Bu uygulama, size bitkinin adı da dahil olmak üzere merak edebileceğiniz her ayrıntıyı öğrenmenizi sağlar.

2. SmartPlant

Bitkileri tanımlamak için kullanabileceğiniz bir diğer uygulama da SmartPlant’tir. Bu uygulama Türkçe desteğe sahip değildir. Bitki tanımlama aşamasında yapay zekâdan da destek almıyor. Bunun yerine uzmanlarla iletişime geçmenize, en doğru bilgiye ulaşmanıza yardımcı oluyor.

Bu uygulamayı daha çok evinizde çiçek vb. varsa kullanmalısınız çünkü uygulama aslında bu amaç doğrultusunda geliştirildi.

3. Google Lens

Play Store’dan ücretsiz olarak indirebileceğiniz Google Lens, bitkileri en kısa süre içinde tespit etmenizi sağlar. iPhone kullanıyorsanız öncelikle Google Fotoğraflar’ı indirmelisiniz. Kameranızı kullanarak bitkinin fotoğrafını çekip Google Fotoğraflar ile çektiğiniz fotoğrafı açmalı, bitkiyi Google Lens ile taratmalısınız.

Bu hizmet diğer birçok hizmetten daha gelişmiştir. Bunun sebebi, arkasında Google gibi büyük bir veri tabanının olmasıdır.

Bu hizmeti Windows, macOS işletim sistemlerinde ya da Linux dağıtımlarında kullanabilirsiniz. Lens’i kullanmak için telefon kamerasına ihtiyacınız yoktur. İnternette denk geldiğiniz bir fotoğrafı da Chrome’un yerleşik bir özelliği olan Lens ile arama yaparak o bitki hakkında bilgi edinebilirsiniz.

4. iNaturalist

iNaturalist, herhangi bir bitkinin fotoğrafını çekmenize ve o bitki hakkında bilgi almanıza yardımcı olan başka bir uygulamadır. Uygulamanın ayrıca uzmanlardan oluşan bir topluluğu da vardır. Başarılı bir tespitle karşılaşmazsanız topluluktan yardım alabilirsiniz.

5. Leaf Snap

Bu uygulama, listedeki birçok uygulama gibi oldukça kısa sürede bir bitki hakkında en detaylı bilgi edinmenize olanak tanıyor. Android işletim sistemli telefonlarda ve iPhone’larda kullanabileceğiniz ücretsiz bir uygulamadır. Bitki tanımlamak için doğrudan uygulama içinden fotoğraf çekebilir ya da galeriden bir fotoğraf yükleyebilirsiniz.

Yukarıda yer alan uygulamaları mantarlar üzerinde kullanılmaması gerekir. Birçok zehirli mantar yenilenebilir mantarlara benzer. Uygulamanın yanlış tespitte bulunması olasıdır. Bu yüzden uzmanlardan yardım almak, atılabilecek en doğru adımdır.

Keyifli zaman geçirmenizi sağlayacak uygulamalar arıyorsanız daha önce hazırladığımız listeye de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version