Bitcoin ile En Hızlı Nasıl Kazanılır?

82064111 - abstract bitcoin sign built as an array of transactions in blockchain conceptual 3d illustration background

Bitcoin nasıl alınır, nasıl satılır? Bitcoin nedir? Nasıl en hızlı şekilde kazanca dönüştürülür? Bu sorulara yanıt aramak için saatlerce video izlemenize, forumlarda gezinip makaleler okumanıza gerek yok. Bu yazıda merak ettiğiniz her şeyi, anlaşılır bir dille bulabilirsiniz…

Bitcoin merak uyandırıyor, bu dijital para birimi ile kısa sürede parasını 2’ye, 3’ye katlayanlar konusu da absürt bir hikâye değil, gerçek. Peki nedir bu Bitcoin, nasıl alınır?

Bitcoin’i her yerde duyuyorsunuz, teknoloji sitelerinde dahi ayda yılda bir geçerken artık ana haber bültenlerine konu oluyor. Peki Bitcoin nasıl alınır, nasıl satılır, yatırımı nasıl yapılır, nereden başlanmalı?

Öncelikle bu sorulara verilen birkaç yanıt var, bazı genç Bitcoin yatırımcılarının (örneğin Alp Işık) YouTube videolarının izlenmesi tavsiye ediliyor, ayrıca finans uzmanı ya da Bitcoin uzmanı olduğunu iddia eden yatırımcılar da söz konusu ve bazı forumlara (Reddit, vb) girilerek paylaşımların, tartışmaların okunması öneriliyor. Tüm bu süreçlerin sonunda ise şuna cevap buluyorsunuz…

Sonuç olarak uzun saatler harcayabiliyorsunuz. Bitcoin hakkında uzun uzun anlatan bir dolu video ve içerikle karşı karşıya kalıyorsunuz. Aslında son derece kolay olan Bitcoin yatırım süreçlerini ne hikmetse dünyanın en karmaşık matematik problemi gibi gösteren içerikler özetle…

Olay aslında hiç de anlatıldığı gibi değil…

Yatırım yapmak isteyen kişinin banka hesabı, e-mail adresi ve kimliğinin olması yeterli. Süreç, Bitcoin’de ‘başlangıç için’ birkaç dakikadan ibaret.

Tıpkı Facebook, Twitter üyeliği gibi birkaç basit adımla siteye (Bitcoin borsası denen ama aslında al-sat yapılmasını sağlayan birkaç internet platformundan birine) girip üye oluyorsunuz.

Bitcoin aldıktan sonra, sürekli takip için mobil uygulamalara ihtiyaç duyuluyor…

Biraz kurcalayınca her şey anlaşılıyor,

Üye olduğunuz Bitcoin borsasının (tekrar vurgulayalım mı; aslında alım- satım yapılan bir aracıdan başka bir şey değil, adeta sanal döviz bürosu gibi) vermiş olduğu hesap numarasına para yatırıyorsunuz. İşte ilk Bitcoin’leriniz alındı bile…

Ardından Bitcoin’le ilgili bazı uygulamaların indirilmesi gerekli. İniş çıkışı takip edebileceğiniz bir uygulama aslında yeterli.

Bitcoin borsası kapanırsa ne olur?

Aslında dövize yatırıma benzese de ‘dijital’ olması ve birçok soru işaretini (kapanırsa, yasaklanırsa, vb.) barındırması, kafalarda karışıklığa neden oldu. Risk evet var, bu riski minimuma indirme yöntemi de pek karmaşık sayılmaz. Borsasında alım yaptıktan sonra Bitcoin’lerinizi Blockchain’de saklayabiliyorsunuz.

Son bir not;

Bitcoin konusunda takip edilmesi gereken kişler elbette var, ancak Bitcoin ile ilgili bilgi kirliliğinin iyiden iyiye arttığı da bir gerçek. Bu nedenle siz siz olun, kafa karışıklığına neden olan kimselerle ilgili sosyal medyadan yönlendirici, övücü paylaşımlardan uzak durun, birkaç başarılı ismi takip edin yeterli. İşte birkaç Twitter hesabı:

1- ALP IŞIK

2-@Tikidikboy

3- @cryptokemal

4- @btcbooster

Kısa vade faktörü

Bitcoin yatırımcıları için ilginç bir dönemden geçiliyor. Bu dijital para yatırım aracı, ciddi değişimlerle yatırımcılarına kısa vadede önemli gelirler sağlarken uzun vadeli yatırım aracı olarak süreci uzun süredir eksi hanelere yönelik olarak sürdürüyor. Peki Bitcoin yatırımcısı ne yapmalı?

Öncelikle Bitcoin’deki uzun vadeli tabloyu 2018’in Kasım ayından itibaren ele almak doğru olabilir, bu noktada hareket edildiğinde yatırımcının yüzü gülecektir, çünkü aradaki fark her ne kadar yüzde 20 civarı bir artışa işaret etse de zarar söz konusu değil. Ancak Bitcoin yatırımlarına Aralık ortası itibarıyla başlayanlar zararda. Çünkü bu aşamada 1 BTC 16 bin dolar seviyelerini görmüştü.

Yatırımcılar, aniden neredeyse 3’e katlanan değeri neticesinde ciddi seviyede alımlar yaptılar. Ancak uzun vadeli düşünenler büyük zarar etti. Bitcoin şu sıralar 8-9 bin dolar civarında çünkü. Dolayısıyla her Bitcoin için -7 bin doların üzerinde zarar edildiği açık. Burada oransal yaklaşımda sonuç şöyle; Yüzde 40’ın üzerinde gerileme kaydedildi.

Bu noktada altının çizilmesini gerekli kılacak nokta ise şu; Bitcoin geçtiğimiz aylarda 4000 doların da altına düşmüştü. Bu aşamada yatırıma başlayan ya da yatırımına eklemeler yapan kişiler, bugün 2 kata yakın gelir sağladılar. Kısa vade yatırımcıları için önemli bir işaret.

‘Kısa vadede’ düşünmek önemli

Özetle Bitcoin’de kazanmak için ne yapılmalı sorusunun yanıtı şu; Bitcoin’de kazanmanın yolu ‘kısa vadede’ düşünmek ve hızlı hareket.

Bitcoin tarihindeki en sansasyonel sıçrayış 2017’nin sonuna doğru yaşanmıştı. 1 Bitcoin 7000 dolar seviyelerinden 18-19 bin dolara kadar yükselmiş, kısa sürede görülen bu akıl almaz artış, tarihindeki en yüksek bilinirliğe ulaşmasına, en alakasız insanların bile birkaç yüz TL’lik kripto para satın almasıyla farklı bir dönemin de habercisi olmuştu.

Devam eden süreçte Bitcoin önce 10 bin doların altına düştü, 2019 ilk aylarında da 4000 dolarlara, hatta 3000 dolar bandına kadar geriledi. 2019’da 3000 dolar bandında bile seyreden Bitcoin, Ekim 2019 itibarıyla 9-10 bin dolar aralığındaydı, Aralıkta ise 8 bine geriledi. Bir kez daha yükseldi ve düştü özetle.

Pek tabii kripto piyasalar yine hareketlendi, aksiyon tavan yaptı. Ama şu bir gerçek ki Ekim ayının başında Bitcoin satın alan ve şu sıralar büyük oranda elinden çıkaran kesim dışında herkes geç kalmış durumda. Yüzde 20-30 karla kapatılan bir Ekim ayı, sadece bu kişiler ve elbette yüzde 40’lara varan kazanım elde eden yani Bitcoin’ini birkaç gün önce alıp şu sıralar elinden çıkaranlar için geçerli. Peki ya diğerleri, diğerlerimiz?

Gold Bitcoin on the background of the chart.

Kripto para dünyası dalgalı bir deniz gibidir. Siz hiçbir şeyin farkında olmadan aniden yüzde 50 değer kaybeder, kazanır… Bazen aylarca hareket görülmez sizi uyutur ve ansızın tepetaklak olur, sıçrar. Sürprizlerle doludur yani. Bu nedenle Bitcoin veya herhangi bir kripto para birimi satın almayı düşünüyorsanız, şu anki sıçramayı baz almamalısınız. Daha da önemlisi;

Bitcoin son yılların en çok ilgi çeken dijital para birimi olarak gücünü gün geçtikçe artırıyor. Son verilerin ışığında ecoin piyasasının genelinin bulunduğu cryptocurrency piyasasının en değerli parçası olmayı başaran Bitcoin Hakimiyet Endeksi, önemli bir yatırım aracı olmayı başardı.

Son aylarda biraz düşüş yaşayan endeks, mayıs ayından bu tarafa ilk kez % 51.1 oranını aşarak güvenli ve yayın olarak kullanılan bir zincir durumuna geldi.

Bu yükseliş özellikle son günlerde artan spam saldırıları ve işlem sayısındaki artışa rağmen güven verici bir yapıya sahip oldu. Artışın yüksek olması aynı zamanda Bitcoin mempool’de yapılan her işlem bedelinin 4 dolar gibi büyük bir düzeyde yükselmesini sağladı.

Bu yükselişte yüzde 95 oranında spam işlemlerin etkili olduğu söyleyen analistler bunun ortaya çıkarma maliyetinin çok düşük olmadığını söylediler.

Şifrelenmesine çok dikkat edilen dijital para birimi bu yapısı ile giderek artan talep toplamaya devam ediyor.

NOT: Bu içerikte aktarılanlar yatırım tavsiyesi değildir.

Bitcoin aldıktan sonra, sürekli takip için mobil uygulamalara ihtiyaç duyuluyor…

Cepten Bitcoin takibi için uygulama önerimiz:

Kripto para dünyası dalgalı bir deniz gibidir. Siz hiçbir şeyin farkında olmadan aniden yüzde 50 değer kaybeder, kazanır…

Bitcoin’de kazanmanın yolu; ‘kısa vadeli’ düşünmek ve hızlı aksiyon almak (ciddi oranda yükseldiğinde satın).


Bu yazı, Newtech dergisinin Ocak ayı sayısından alınmıştır.

Exit mobile version