BenQ TK700STi incelemesi

Evinizin duvarlarını arenaya dönüştüren iddialı 4K oyun projektörü BenQ TK700STi, test merkezimizin konuğu oldu.

Oyun projektörü seçenekleri arasındaki rekabet, şüphe yok ki yenileme hızı, tepki süresi, yüksek çözünürlük ve fiyat faktörleri etrafında şekilleniyor. BenQ TK700STi, bu faktörlere dair beklentileri çok iyi şekilde karşılıyor. Ayrıca oldukça iddialı bir model olarak konumlanıyor. Test merkezimizin konuğu olan oyun projektörünü spordan FPS’ye farklı türlerdeki çeşitli yapımlarda uzun saatler boyunca deneyimledik.


İlginizi Çekebilir: BenQ GV1 İncelemesi


BENQ TK700STi PROJEKSİYONUN ÖZELLİKLERİ

BenQ TK700STi, 60 Hz’de 4K çözünürlükte görüntü veriyor. Üstelik bu çözünürlük -Haziran 2021 itibarıyla- rakipsiz durumdaki 16ms’lik tepki süresi birlikte geliyor. Bu tepki süresi gerçekten çarpıcı, zira duvarınızda 120 inçe kadar parlak, net bir oyun deneyimi istiyorsanız yepyeni bir seviyeyi temsil ediyor.

ÜRÜNLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Bu rakamlar pratikte pürüzsüz kare hızını gösteriyor. Ayrıca kesinlikle göz ardı olacak gecikme süreleri ile net 100 inçlik görüntü anlamına geliyor. 3.000 lümen parlaklık ve HDR desteğini de bunlara eklersek bir de kendimiz ‘amaca uygun’ oyun modunu belirlemişsek duvardaki görüntü adeta şarkı söylüyor. Görüntü FPS, SPG ve RPG biçimindeki üç mod ile bir nevi oyun türüne göre optimize edilebiliyor. Bu arada 4K’da 60Hz’nin yanı sıra dilerseniz 1080p’de 120Hz desteği de mevcut.

Bir detay olarak Netflix uygulamasıyla gelmiyor. Buna karşın Nintendo Switch dışındaki her şeyde Netflix’in mevcut olduğunu biliyorsunuz. BenQ, muhtemelen bunu düşünerek kullanıcılarına fazladan bir yazılım sunmak istemedi.

ÜRÜNÜ SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Birçok rakibinin oyun projektörlerini aşırı fütüristik/bilimkurgu öğesi gibi göstermesine karşın BenQ, nispeten minimalist ve sofistike bir tasarımla sizi karşılıyor. Evin içinde etrafa çılgınca ‘bağıran’ bir görünümden ziyade gayet uyumlu bir yaklaşım vadediyor. Bu yönüyle çok daha kapsayışı; yani genç gamer’lardan ziyade yaş aralığını da genişletiyor sanki.

SES SİSTEMİ DE BAĞLAYIN

Analog yakınlaştırma ve odak kadranları, kullanıcı arayüzünün diğer öğelerinde olduğu gibi ünitenin üst kısmında yer alıyor. Güç düğmesi, sistem menülerinde gezinmek için bir yön pedi var. Ayrıca görüntüleme modlarını seçmek için tuşlar ve diğerleri gayet erişilebilir durumda. Uzaktan kumandası da var. Boyutları 31x11x25cm. Havalandırma delikleri yeterli. 5W’lık hoparlöre sahip. Ancak 3,5 mm jakı üzerinden bir ses sistemi veya soundbar da takabilirsiniz.

Bağlantılara gelince, iki HDMI 2.0 bağlantı noktanız; (ikinci bağlantı noktasında ARC ile), bir RS-232, 3,5 mm ses çıkışı ve bir USB portunuz var. Kurulum için aygıt, bir BenQ Android TV dongle’ı ile birlikte geliyor. Bunu USB portuna takmanız gerekiyor. Ardından Android TV deneyimi başlıyor.

100 inçe ulaşmak için duvarla arasında en az 2 metre olması gerekiyor. Teknolojik yapı taşları sayesinde elde edilen görüntü son derece net ve canlı. Bu arada, TK700STi’yi sadece oyun için değil. Ayrıca filmler için de kullanmayı planlıyorsanız, hayal kırıklığına uğramayacaksınız; renk ve netlik takdire şayan.

BenQ TK700STi, açıkçası PS5 ve Xbox Series X’in dolayısıyla yeni neslin performans avantajlarından yararlanabileceğiniz eksiksiz bir aygıt.

Artılar:

Exit mobile version