Bahçede Sinema Keyfi

Yaz aylarının son dönemecinde hala bahçenizin ‘tam kapasite’ ile kullanmıyor musunuz? Bize kalırsa birazdan tanışacağınız cihaz ve ipuçları, yazın kalan günleri ve sonraki sıcak mevsimler için size bir yol haritası olsun. İşte bahçede sinema keyfi için belirlediğimiz birbirinden yetenekli cihazlar, çeşitli ipuçları ve daha fazlası…

ViewSonic M1 Plus

ViewSonic 1 kg’dan az ağırlığa sahip taşınabilir LED projeksiyon cihazı ile ister 2 saate kadar film izleme/oyun oynama, isterseniz 6 saate kadar Harman/Kardon hoparlörü ile müzik dinleme seçeneğini sunuyor. 30.000 saati bulan LED Lamba kullanım ömrü, 360 derece ayarlanabilir ayaklığı ile sizi özgürlüğün sınırlarını çizmeye zorluyor.

Epson TW650 

Arkadaşlarınızla evde sinema keyfi vazgeçilmezlerinizden ise, Epson TW650 de öyle olacak…

Epson TW650, 15.000:1 kontrast oranı, 3.100 lümenlik yüksek Beyaz ve Renkli Işık Çıkışı (CLO), dahili Wi-Fi ve Full HD görüntülerle sinema keyfinizi maksimize eder. Epson TW650 lamba ömrüyle de oldukça iddialı.

Anker Nebula Capsule

Anker’in taşınabilir mini projeksiyonu Nebula Capsule, geleneksel projeksiyon makinelerinin tüm yeteneklerini yalnızca bir kola kutusu büyüklüğündeki gövdesinde toplamayı başarıyor. Dünyanın en saygın tasarım ödüllerinden biri olan Red Dot Design Award sahibi olan portatif projeksiyon, akıllı telefon ve bilgisayarlara kolayca bağlanarak yüksek kaliteli görüntü eşliğinde film izleme keyfi sunuyor. Tek şarjla 3,5 saat video oynatabildiğiniz belirtelim.

Bose Soundwear Companion

Sesi kulaklıkla ya da hoparlör ile dinleme konseptini inovatif bir şekilde ele alan Bose Soundwear Companion, boyna asılıyor ve sesi dışarıya veriyor. Boynunuzda asılı bir hoparlör gibi düşünebilirsiniz, ancak sesin dışarıya çok az verilmesi, dışarıdaki sesin de çok az duyulmasını sağlayan endüstriyel mühendisliği ile fark yaratıyor. Oldukça hafif bir tasarımla gelen BoseSoundwear Companion’ın kullanımı son derece basit. Film izlediğiniz platformun (akıllı telefon, bilgisayar, vb) Bluetooth’unu açıp Bose Soundwear Companion ile eşleştiriyorsunuz. İşlem bir dakika kadar sürüyor. Ardından da filmin canlı ve detaylı seslerini dinliyorsunuz.

Optoma LH200

Ev eğlencesi alanındaki projeksiyon ve ses ürünleriyle dikkat çeken Optoma, DLP teknolojisine sahip en parlak 1080p LED projektörü LH200’le dikkat çekiyor. 6.999 TL’lik bir fiyatla satışa çıkan LH200 bahçede sinema keyfi için ideal. Aynı zamanda Blu-ray film izlemek, HD yayın yapmak ve video oyunları oynamak isteyenler için de iddialı ürünlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan MacOS ve iOS uyumlu aygıt; dahili bataryasıyla daha uzun süreli kullanım sağlıyor. 2,5 saate varan en yüksek kullanım süresi sunan ürün hiçbir güç kaynağının bulunmadığı durumlarda veya dış mekan eğlencelerinde vazgeçilmez bir çözüm oluyor.

Asus RT-AX88U

Bahçenizde internet var mı? Yanıtınız ‘var ama iyi çekmiyor’ ise çözüm

Asus RT-AX88U. Ağ bağlantılı kişisel cihazların ve IoT aygıtlarının çoğalması, ağ yoğunluğunun mevcut Wi-Fi standardının sınırlarını zorlayacak kadar artmasına neden oldu. RT-AX88U’daki en yeni 802.11ax standardı daha verimli ağ bağlantıları, daha yüksek Wi-Fi hızları ve daha geniş kapsama alanları sunarak kullanıcıların deneyimini daha iyi hale getiriyor. 4×4 çift bant Wi-Fi router olan RT-AX88U 160 MHz bant genişliği ve 1024-QAM ile çok daha hızlı kablosuz bağlantılar sunuyor. 2,4 GHz bandında 1148 Mbps ve 5 GHz bandında 4804 Mbps olmak üzere toplam 6000 Mbps ağ hızına ulaşan RT-AX88U, 802.11ac 4×4 çift bant router modellerinden daha hızlı.

KEF LSX Bluetooth Hoparlör

Filmdeki sesleri gerçek anlamda ‘ayrıntılarıyla’ yaşamak istiyorsanız, elbette bütçeniz de 10 bin TL’ye yakınsa en iyi seçeneklerden biri KEF LSX. Bu modelde kablosuz bağlantının rahatlığı ve kolaylığı ön planda. Ayrıca gerçek, yüksek çözünürlüklü stereo sesin duygu ve detayını hissedeceksiniz. LSX, neredeyse her yere sığacak şekilde tasarlanmış kompakt bir müzik sisteminden beklediğiniz her şeyi sizlere sunuyor. Bugünkü dinleme alışkanlıkları göz önüne alınarak tasarlanan model her türlü eğlence şekline karşılık geliyor. Birbirinden uzağa yerleştirilmiş iki stereo hoparlörle gelen KEF LSX, müziği çevresel ve üç boyutlu ses sahnesi, gerçekçi ses imajı ile birlikte ele alıyor. Zira müzik dinlemek ile müziği gerçekten hissetmek arasındaki farkı KEF LSX ile anlıyorsunuz.

Soundcast VG3

Hoparlörü açıp kapatmak için kapasitif bir dokunmatik arabirime ve güç, pil ve ses düzeyini gösteren bir yakıt göstergesi LED dizisine sahip olan VG3, mükemmel kullanım kolaylığı sağlıyor. Dış mekan Bluetooth hoparlörü için benzeri görülmemiş bir özellik. VG3, 1,5 inç tam aralıklı sürücü ve zengin, tam erişimli sesler için uzun mesafeli, 3 inç woofer ile tasarlanmış. Ayrıca 15 saatlik çalma süresi ile müziği günden geceye salınıyor.

VG3, Soundcast’in birinci sınıf VGX teknolojisini kullanıyor ve 9 inç bir hoparlöre yerleştiriyor. D Sınıfı subwoofer’lar lüks bahçe sistemleri için yeterince sağlam ve hareket halindeyken kurulum için çevik bir ses sağlıyor. 8 bellek yuvası ile dahili Bluetooth 4.2 teknolojisi, Qualcomm TrueWirelessStereo (TWS) Devresi gibi özellikleri öne çıkıyor.

BenQ GV1 projektör

Fütüristik tasarımıyla dikkat çeken BenQ GV1, karşılaştığımız en iyi taşınabilir projektörlerden biri.  BenQ’nun GV1 taşınabilir projektörü, akıllı telefondaki YouTube videolarını duvara yansıtmak veya sevdiğiniz futbol karşılaşmalarını bahçede izlemek gibi ‘keyifli’ taleplerinize yönelik ilginç bir çözüm. Evden eve, odalar arasında taşıyabileceğiniz, gündüz iş için akşam film keyfi sırasında kullanabileceğiniz bu projektör, kullanım kolaylığı da vadediyor. GV1, maksimum 200 lümen parlaklık sunuyor. 1920 x 1080 piksele kadar çözünürlük sağlıyor. Pratik bir menüye sahip. Ürünün menüde gezinmek ve ayarlar gibi diğer tüm kullanım gereklilikleri uzaktan kumandası ile gerçekleştiriliyor.

Öncelikle BenQ GV1, akıllı telefonunuz veya bilgisayarınıza kablolu ya da kablosuz olarak bağlanabilen mini bir projektör. Üstelik tasarımıyla neredeyse ‘taşınabilir bir hoparlörü’ anımsatıyor. Hoparlör ızgarası, parlak sarı renkli bir bantla üstteki projeksiyon kısmını zarif bir şekilde karşılıyor. 15 dereceye kadar hareket edebilen bu kısmın yanı sıra aygıtın üzerinde 4 tane düğme bulunuyor. Bunlar ses seviyesi, güç ve Bluetooth hoparlör olarak kullanım için bir de hızlı bağlantı tuşu. Arka yüzünde bir adet USB Tip-C bağlantı noktası ve şarj girişi var. Burada ayrıca bir HDMI girişi olabilirdi.

En iyi 5 projektör

Paraya kıyarım diyenlere…

Sony VPL-VW5000ES

Sony’nin 447 bin TL’lik projektörü, Sony VPL-VW5000ES, ev sinemasında doruk nokta. Ne izlerseniz izleyin, inanılmaz bir tecrübe yaşıyorsunuz. Lüks bir şekilde donatılmış büyük alanlar için ideal olan VPL-VW5000ES; olağanüstü görsel ayrıntıları, renkleri ve kontrastı sayesinde filmlere hayat veriyor. Dünyanın en gelişmiş ev sineması projektörü olarak tanımlanan model, gelişmiş bir lazer ışık kaynağı, Sony 4K SXRD panel teknolojisi ve  Full HD’nin dört katı çözünürlük öne çıkıyor.

Epson Türkiye Görüntüleme Sistemleri Profesyonel Ürünler Müşteri Yöneticisi Erdal Bilimli, Geniş mekanlara yönelik profesyonel projeksiyon çözümlerinde dikkat edilmesi gerekenleri sıralıyor…

“Geniş mekân projeksiyonu seçerken ilk olarak dikkate alınması gereken unsur cihazın beyaz ve renkli ışık çıkış güçleri olmalıdır. Tek bir projeksiyondan çıkacak olan ışık gücünün yeri geldiğinde bütün bir sahneyi aydınlatması gerekir. Cihazın ışık gücü ne kadar yüksek olursa seyircinin dikkatini çekmek de o kadar çok etkili olacaktır çünkü hiçbir izleyici soluk ve renksiz olan bir görüntüye bakmayı tercih etmez. Bu yüzden geniş mekân projeksiyon cihazları genel olarak en az 10.000 lümen ve üzeri seçilmelidir. Yüksek beyaz ve renkli parlaklık gücüne ulaşmak için üç çip projeksiyon cihazı kullanılmalıdır. Ayrıca lazer ışık kaynağı teknolojisi kullanılıyor olması son derece önemli. Lazer teknolojisine sahip projeksiyonlar “sabit parlaklık” ayarında on binlerce saat aynı beyaz ve renkli parlaklığı korur. Geniş mekân projeksiyonun geleceği kesinlikle lazer ışık kaynağı teknolojisine bağlı olacaktır.”

 


 

Exit mobile version